Uçak Bileti

Muhteşem manzaralara şahitlik edeceğiniz, uçsuz bucaksız sahillerin tadına varacağınız seyahatler için planlara başladınız mı? Yeni bir yolculuk için rotanızı belirlemekte zorlanıyor ve hangi ülkeleri görmeniz gerektiğine karar veremiyorsanız, bu liste işinizi oldukça kolaylaştıracak. Üstelik bu ülkelerin pek çoğuna Türkiye’den direkt uçabiliyorsunuz. İşte dünyanın en güzel ülkeleri

Dünyanın En Güzel 20 Ülkesi

Dünyadaki her ülkenin kendine has güzellikleri, görülmeye değer yerleri var. Yöresel yemekleri, geleneksel dansları ile kültürünü tanımak isteyeceğiniz bir çok ülke olduğuna eminim. Seçerken epey zorlandım zira aklım diğer ülkelerde de kaldı. İçimi kıpır kıpır eden dünyanın en güzel 20 ülkesi listesinde göz kamaştıran, hayranlık uyandıran yerleri keşfedebilirsiniz.

Dünyanın En Güzel Ülkeleri Listesi

  1. Nepal
  2. Avustralya
  3. Filipinler
  4. Norveç
  5. Brezilya
  6. Şili
  7. Hindistan
  8. Uganda
  9. İsviçre
  10. Kanada
  11. Kenya
  12. İtalya
  13. Tanzanya
  14. Kolombiya
  15. Arjantin
  16. Namibya
  17. Çin
  18. Yeni Zelanda
  19. Abd
  20. Güney Afrika

1. Nepal

Nepal

Dünyanın en yüksek noktası olan Everest Tepesi, sınırları içerisinde bulunan Nepal’in etrafı, birbirinden yüksek dağlarla çevrili. Dünyanın en yoksul ülkeleri arasında gösterilen Nepal’in en gelişmiş şehri olan başkent Katmandu ise eşsiz mimarisi ile diğer şehirler arasından sıyrılıyor.

Mobil Uygulama

Güney Asya’da bulunan bu güzel ülke Himalaya manzaraları, muhteşem dağları ile adeta cennetten bir parça gibi. Nesli tükenmekte olan birçok hayvanı Nepal’de görebilirsiniz. Kar leoparı, asya gergedanı, bengal kaplanı, ganj yunusu gibi birçok hayvan Nepal’deki Chitwan Ulusal Park’ında yaşıyor. Daha detaylı bilgi için Nepal gezilecek yerler yazımı okuyabilirsiniz.

Nepal’de Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

  1. Everest Dağı
  2. Katmandu Vadisi
  3. Chitwan National Park
  4. Lumbini
  5. Pashupatinath Tapınağı
  6. Swayambhunath Tapınağı

2. Avustralya

Avustralya

Aborjinlerin anayurdu olarak da bilinen ve ‘Dünyanın tüm güzelliklerini kendisinde toplamış’ sözünü hak edecek kadar güzel bir görünüme sahip olan Avustralya, dünyanın en güzel plajlarına, doğa harikalarına ve şehirlerine ev sahipliği yapıyor.

Tazmanya Adası ve Sidney başta olmak üzere gezmeye doyamayacağınız pek çok yeri bulunan bu muhteşem ülkenin tam ortasında bulunan Ayers Kayası da, günün farklı zamanlarında turuncu, kahverengi ve kızıla çalan rengi ile görenleri büyülüyor.

Avustralya’da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

  1. Sidney
  2. Melbourne
  3. Canberra
  4. Büyük Okyanus Yolu
  5. Avustralya Outback
  6. Kakadu Ulusal Parkı
  7. Uluru Kayası

3. Filipinler

Filipinler

7 binden fazla adasıyla eşsiz manzaraların beşiği sayılabilecek olan Filipinler, dünyanın sekizinci harikası olarak görülen ve UNESCO Kültür Mirası listesinde yer alan çeltik tarlalarıyla da ünlü. Hükümet tarafından koruma altına alınan Palawan adası ise ülkenin en güzel adalarından biri. Benim de hayalini kurduğum bu tropik cennet mutlaka bucket list’inizde olmalı.

Filipinler’de Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

  1. Puerto Princesa Yeraltı Nehri
  2. Filipin Pirinç Tarlaları
  3. Boracay Adası
  4. Çikolata Tepeleri
  5. White Beach
  6. Kawasan Şelaleleri

4. Norveç

Norveç Dünyanın en güzel ülkeleri

Kuzey ışıklarının muhteşem görünümü altında Norveç’in dünyaca ünlü fiyortları ve trollerini görebilir, güneşin hiç batmadığı nokta olarak bilinen Nordkapp’ta unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Keşfedeceğiniz pek çok doğal güzelliğe sahip Norveç. Bu İskandinavya ülkesi suç oranının düşük, yaşam standartlarının yüksek olması sebebiyle yaşamak için dünyanın en güzel ülkesi olabilir. Detaylı bilgi için Norveç gezilecek yerler yazıma göz atın.

Norveç’te Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

  1. Oslo
  2. Bergen
  3. Lofoten Adaları
  4. Tromso ve Kuzey Işıkları
  5. Preikestolen ve Tollunda
  6. Reine

5. Brezilya

Brezilya

Dünyada gezilecek en güzel ülkeler içinde Brezilya olmazsa olmaz bence. Tüm dünyada samba yapan dansçıların etkileyici gösterilerini sergilediği Rio Karnavalı ile tanınan Brezilya, Amazon Yağmur Ormanları ve Amazon Nehrine de ev sahipliği yapıyor. Doğal yaşam ve biyoçeşitlilik bakımından oldukça zengin olan Brezilya’da bulunan Iguazu Şelalesi de şahane görüntüsü ile dünyanın en güzel ikinci şelalesi olarak ziyaretçi akınına uğruyor. Brezilya gezilecek yerler yazımı da mutlaka okuyun.

Brezilya’da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

  1. Rio de Janeiro
  2. Brasilia
  3. Salvador
  4. Morro de Sao Paulo, Bahia
  5. São Paulo
  6. Fortaleza
  7. Foz do Iguazu, Parana

6. Şili

Şili dünyanın en güzel ülkeleri

Yeryüzünün en yüksek sıradağlar zincirinin yanı sıra dünyanın en yüksek volkanı olan Ojos Del Salado dağına da sahip olan Şili, Güney Atlas Okyanusu ve Güney Pasifik Okyanusu kıyısında bulunuyor. Görenleri büyüleyen Last Hope Fiyortu ve Atmaca Çölü ülkenin görülmeye değer yerleri arasında ilk sıralarda geliyor.

Şili’de Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

  1. Plaza de Armas
  2. Catedral Metropolitana de Santiago
  3. San Cristóbal Tepesi
  4. Atacama Çölü
  5. Museo Nacional de Bellas Artes

7. Hindistan

Hindistan

Çok sayıda etnik kimliğin bir arada yaşadığı kalabalık sokakları, ruhunuzu canlandıran kıpır kıpır müzikleri ile sizi bambaşka bir atmosfere sürükleyen Hindistan, renkli kültürü ve farklı dinleri barındıran yapısı ile görülmeye değer bir yerleşim yeri. Hindistan’da ‘Altın Üçgen’ olarak bilinen ve Tac Mahal’i de kapsayan Delhi,-Agra-Jaipur hattını kapsayan tur, ülkeyi gezmek isteyen gezginlere standart bir rota oluşturuyor.

Hindistan’da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

  • Delhi
  • Jaipur
  • Mumbai
  • Tac Mahal
  • Goa
  • Varanasi

8. Uganda

Uganda dünyanın en güzel ülkeleri

Nil nehrinin doğduğu Ay Dağları ve Viktorya Gölü gibi hafızalarınızda yer edecek doğal güzellikleri barındıran Uganda, Afrika’nın incisi olarak anılıyor. Başta, Murchison Falls Milli Parkı olmak üzere ülkenin çeşitli noktalarına yapacağınız yolculuklar ile doğal yaşamı yakından tanıma imkanı da bulacaksınız. Uganda gezilecek yerler yazımı okumadan plan yapmayın.

Uganda’da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

  1. Viktorya Gölü
  2. Murchison Falls National Park
  3. Queen Elizabeth National Park
  4. Bwindi Geçilmez Milli Parkı
  5. Buganda Kral Mezarları
  6. Kibale National Park

9. İsviçre

isviçre

Kış sporlarına uygun doğal koşulları nedeniyle her yıl milyonlarca kişi ziyaret ediyor İsviçre’yi. Refah seviyesi en yüksek ülkelerden biri İsviçre. O nedenle yaşanacak en güzel ülkeler kategorisinde adı üst sıralarda. Alp köyleri, gölleri, nehirleri ile adeta harikalar diyarına benzeyen bu eşsiz ülkeyi seyahat planlarınıza kesinlikle dahil etmelisiniz.

Uganda’da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

  1. Old Town Bern
  2. Chillon Kalesi
  3. Oberhofen Kalesi
  4. Chapel Köprüsü
  5. Cenevre Gölü

10. Kanada

kanada

Çoğu kişinin -30 dereceleri bulan soğuk iklimi nedeni ile uzak durduğu Kanada, sert iklimine rağmen eşsiz doğal güzellikleri ve rahat bir yaşam sunan ekonomik koşullarıyla gözde bir yerleşim yeri. Ülkede bulunan Moraine Gölü, Twelve Apostles ve dünyanın en muhteşem doğa harikalarından olan Sam Fiyortu’nun güzelliği, Kanada’ya gelen ziyaretçileri etkisi altına alıyor.

Kanada’da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

  1. Rideau Kanalı
  2. Jasper Milli Parkı
  3. Moraine Gölü
  4. Gastown
  5. Royal Ontario Müzesi

11. Kenya

Kenya dünyanın en güzel ülkeleri

Ekvator üzerinde Hint Okyanusu kıyılarında bulunan ve vahşi yaşam ülkeleri arasında üçüncü sırada gösterilen Kenya, tropikal iklimi nedeniyle özellikle bahar aylarında yoğun yağış alıyor. Bu nedenle yağış sürelerinin daha kısa olduğu dönemlerde Kenya’ya gitmek seyahatinizi daha keyifli hale getirebilir.

Kenya, ülke topraklarının onda birini oluşturan ulusal parkları ve safari imkânı sunan doğal yaşam alanları ile vahşi yaşama tanıklık edebileceğiniz gizli bir bahçe. Kenya gezilecek yerler içeriğime de göz atın.

Kenya’da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

  1. Masai Mara
  2. Tsavo
  3. Nairobi National Park
  4. Malindi
  5. Hell’s Gate Ulusal Parkı

12. İtalya

İtalya

Dünyanın en güzel ülkeleri listeme gezmeyi seven herkesin göz bebeği İtalya ile devam ediyorum. Birbirinden şirin kasabaları ve tarihi dokusu ile Avrupa’nın en gözde seyahat rotalarından biri olan İtalya, romantik bir kaçamak yapmak isteyenler için de eşsiz bir yer. Modanın başkenti olarak bilinen İtalya’nın eşsiz mutfak kültürü ise dünyanın dört bir yanından ziyaretçinin ülkeye gelmesini sağlayan başlıca nedenlerden.

Su kanalları ve gondolları ile ünlü Venedik, mimarisindeki aristokrat hava ile görenleri büyüleyen moda ve otomotivin başkenti sayılan Milano, bir açıkhava heykel müzesini andıran ve ‘gerçek İtalya’ olarak anılan Floransa’nın yanı sıra dillere destan güzelliği ile Como Gölü, İtalya’nın mutlaka görülmesi gereken noktalarından bazılarını oluşturuyor.

İtalya’da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

  1. Roma
  2. Floransa
  3. Venedik
  4. Milano
  5. Pompei
  6. Cinque Terre

13. Tanzanya

Tanzanya

Tanzanya’da, ‘İnsanlığın Beşiği’ olarak ifade edilen Olduvai Vadisinde, iki milyon yıl öncesinde yaşamış ilk insanlara ait kalıntılar bulunuyor. Antropologlar için büyük önem taşıyan ve insanlığın başladığı yer olarak söz edilen Tanzanya, Queen grubunun solisti Freddie Mercury’nin doğum yeri olarak da ün kazanan Zanzibar, ülkenin eski başkenti olan Darüsselam, Baharat Adaları, Viktorya gibi yerleriyle gezmeye doyamayacağınız bir ülke.

Kuzey Tanzanya’da bulunan ve pembe rengi ile tüm dünyanın ilgisini çeken bir soda gölü olan Natron ise pek çok endemik bitkiye ve flamingoya ev sahipliği yapıyor. Yansıtıcı özelliği nedeniyle çoğu hayvanın gölü fark edemeyerek yaşamını kaybediyor olması ise bu bölgede yaşanan acı bir gerçek. Gölün sodalı özelliği sebebi ile kuruyan ve kireçleşen bu canlılar, heykeli andıran görüntüleri ile pek çok fotoğraf karesinde acı bir görüntü olarak karşınıza çıkabiliyor. Detaylı bilgi için Tanzanya gezilecek yerler içeriğimi inceleyin.

Tanzanya’da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

  1. Kilimanjaro Dağı Milli Parkı
  2. Serengeti Milli Parkı
  3. Zanzibar
  4. Ngorongoro Koruma Alanı
  5. Mafia Adası

14. Kolombiya

Kolombiya

Yüzölçümü ile Güney Amerika’nın en büyük dünyanın ise 26’ıncı ülkesi olan Kolombiya, dünyanın en güzel nehirlerinden biri olarak söz edilen Caño Cristales ve Cabo de la Vela Tarona Milli Parkı ile görenleri kendine hayran bırakan bir ülke. Biyoçeşitliliği ve doğası ile kıskandıran bir yapıya sahip olan Kolombiya, eşsiz mimarisi ve kültürel yapısıyla da göz dolduruyor.

Kolombiya’da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

  1. Elgato del Rio Heykeli
  2. San Felipe de Barajas Kalesi
  3. Zipaquira Tuz Katedrali
  4. Las Lajas Tapınağı 

15. Arjantin

Arjantin

İsmini, Latince ‘gümüş’ anlamına gelen ‘argentum’ kelimesinden alan Arjantin’e ilk yerleşenler ülkenin tamamının gümüş madenleri ile kaplı olduğuna inanırmış. Arjantin, sokaklarından yükselen tango ezgileri ve dansı ile ruhunuzu okşayan tangonun ve ülkenin başkenti Buenos Aires’in yanı sıra başarılı oyuncuları ile futbol dünyasında da oldukça ünlü.

Mate denilen kendilerine özgü yeşil çayları, leziz şaraplarıyla da hafızalarınızda yer etmeyi başaracak bir ülke olan Arjantin’de en çok dikkat etmeniz gereken nokta ise trafik. Eğer araç kullanmayı düşünüyorsanız gözünüzü açık tutmakta fayda var. Zira ülkede trafik kazası oranları oldukça yüksek. Arjantin planı yapıyorsanız bu yazıma göz atın.

Arjantin’de Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

  1. Buenos Aires
  2. Iguazú Milli Parkı
  3. Patagonya Buzulu
  4. Peninsula Valdes
  5. Mendoza

16. Namibya

Namibya

Eski bir Alman sömürgesi olmasının da etkisi ile Almanya’nın izlerini görebileceğiniz bir Afrika ülkesi olan Namibya, kızıl çöller diyarı olarak da biliniyor. Namibya, 400 metrelere ulaşan kumulları ile eşsiz bir görünüme şahit olabileceğiniz Namib Çölü ve meşhur İskelet Sahiliyle büyüleyici bir ülke.

Rivayete göre İskelet Sahili çevresinde kıyıya yakın giden gemilerin sisin etkisi ile kayalıklara oturması, gemi mürettebatının çölde hayatını kaybetmesine neden olurmuş. Bu nedenle denizciler bölgeye önceleri Cehennem Kıyıları dese de daha sonra İskelet Sahili olarak anılmaya başlamış. Ülke gelirinin neredeyse yüzde 60’ını kendi topraklarından çıkan elmaslar oluştururken, yerel halkının açlık karşısında verdiği mücadele ise büyük bir tezat yaratıyor. Namibya gezilecek yerler içeriğime de göz atabilirsiniz.

Namibya’da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

  1. Sossusvlei
  2. Kolmanskop
  3. Etosha National Park
  4. Dead Vlei

17. Çin

Çin

Meşhur Himalaya ve Everest dağlarına ev sahipliği yapan Çin, dünyanın en büyük üçüncü ülkesi. Kültürel yapısı ve doğal güzellikleri ile turizmin vazgeçilmez cazibe merkezlerinden biri olan Çin, Yasak Şehir, Cennet Tapınağı gibi tarihi yapılarıyla da eşsiz bir ülke.

Dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip ülkesi olmasıyla da bilinen Çin, yaklaşık dört bin yıl öncesine dayanan tarihi geçmişiyle de dikkat çekiyor. Yıkılmış duvarları ile birlikte toplam 8851.8 kilometre uzunluğu bulunan dünyanın en uzun savunma duvarı olan Çin Seddi ise her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor.

Çin’de Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

  1. Çin Seddi
  2. Toprak Askerler
  3. Yungang Mağaraları
  4. Yasak Şehir
  5. Yazlık Saray

18. Yeni Zelanda

Yeni Zelanda

Güney Büyük Okyanusya’da yer alan bir ada ülkesi olan ve eşsiz doğası ile ‘en iyi’ unvanını alabileceği pek çok doğal güzelliği barındıran Yeni Zelanda, dünyanın en güzel üç ülkesinden biri. Derin buzulların erimesi ile ortaya çıkan Fiordland National Parkı, altın kumlu plajları ve granit kayalıkları ile Abel Tasman National Park’ın yanı sıra macera kenti olarak da isimlendirilen Queenstown şehri, Yeni Zelanda’nın cennet köşelerinden birkaçı olarak söylenebilir.

Yeni Zelanda’da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

  1. Tongariro National Park
  2. Fiordland National Park
  3. Queenstown
  4. Rotorua
  5. Abel Tasman National Park
  6. Bay of Islands

19. Amerika Birleşik Devletleri

Amerika

Rüyalar ülkesi Amerika, 50 eyaleti ve bir federal bölgesi ile gezmekle bitiremeyeceğiniz kadar büyük, kocaman bir dünya. Bitmeyen kalabalığı ve ucu görünmeyen gökdelenleri ile ülkenin kalbinin attığı New York, etkileyici görünümü ve Times Meydanı ile dünyanın en iyi tanınan şehirlerinden. Ayrıca South Dakota’da Rushmore dağının Siyah Tepeler diye bilinen kayalıklarında, üzerinde George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt ve Abraham Lincoln’ün dev heykellerinin bulunduğu Rushmore Dağı Anıtı da ülkenin görülmeye değer noktalarından biri.

Miami’nin eşsiz sahilleri, Arizona’da bulunan Büyük Kanyon, kumarhaneleri ve eğlence yaşamıyla ünlü Les Vegas, yokuşlu sokakları ve dillere destan Golden Gate Köprüsü ile kendine hayran bırakan Amerika, Yosemite Milli Parkı, dünyanın ilk on şelalesi arasında yer alan Niagara ve Yosemite şelaleleri ile de biliniyor.

Her yıl milyonlarca insanın göçmenlik başvurusunda bulunduğu özgürlükler ülkesi Amerika, anlatmakla bitirilemeyecek kadar büyük ve cezbedici bir ülke.

Amerika’da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

  1. New York
  2. Las Vegas
  3. Yosemite Ulusal Parkı
  4. Yellowstone Ulusal Parkı
  5. Büyük Kanyon

20. Güney Afrika

Güney Afrika

Yolculuk aşkı ile tutuşanların birinci tercihi olan Güney Afrika, macera arayanlar ve doğanın kendine hayran bırakan noktaları ile karşılaşmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Yaban hayatı, doğal zenginlikleri, kentlerinin mükemmel yapısı ile harikalar diyarını andıran Güney Afrika’da, Cape Town şehri, gezip görülecek yerler sıralamasında dünyadaki diğer ülkeleri sollayarak ilk sıralara yerleşmiş durumda.

Güney Afrika seyahatinizde, ülkenin ticaret merkezi olarak anılan Johannesburg’ta kültürel yaşamı inceleme imkânı bulurken, diğer bir yanda ise Zimbabwe ile Zamibya sınırındaki Victoria Şelalelerini görebilir ya da safari turuna katılarak doğal yaşamı keşfe çıkabilirsiniz. Güney Afrika gezilecek yerler yazımı okumayı ihmal etmeyin.

Güney Afrika’da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

  1. Masa Dağı Milli Parkı
  2. Krugers Milli Parkı
  3. İnsanlığın Beşiği

Dünyanın en güzel ülkeleri sizi de cezbettiyse buraları görmek, kültürleri ile kucaklaşmak isteği ruhunuzu sardıysa, güzelliklere doğru yola çıkın ve ruhunuzu besleyin.

Otobüs Bileti

5 YORUMLAR

  1. Avrupa’da İtalya, Asya’da Filipinler ve Endonezya benim favorim. Avrupa’ya ilk gidecekler İtalya’dan başlamalı derim. Her açıdan insanı büyüleyen bir ülke İtalya.

    Filipinler ise bambaşka etkileyici:; tropikal iklim, nefis berrak deniz, çok hoş beyaz kumlu plajlar ve ekonomik tatil sunması etkileyici.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here