Uçak Bileti

Yılın en masalsı zamanı yaklaştı. Özellikle Avrupa’da sokakların, binaların ve parkların ışıl ışıl süslendiği, alışveriş çılgınlığının zirveyi gördüğü Noel zamanı, şehirleri adeta Disney masal diyarına dönüştüren bir dönem. Tüm dünyada yılın en eğlenceli zamanı olan yeni yıl, kışın seyahat etmenin de en güzel bahanesi. Büyüleyici, ışıl ışıl en iyi Noel pazarları bu listede.

Noel Pazarları Ne Zaman Kurulur ?

Noel pazarları özellikle Avrupa’nın bir çok şehrinde kuruluyor. Her ülkede her şehirde tarihler farklı olabiliyor. Ama genelde Kasım ayının son haftasında yavaş yavaş kurulmaya başlıyor. Neredeyse Aralık ayı sonuna kadar da tüm ışıltısıyla, yöresel lezzetleri, soğuklarda iç ısıtan içecekleri ile yeni yıl ruhunu yaşatmaya devam ediyor.

En İyi Noel Pazarları

2023 yaklaşıyor. Yeni yıl coşkusu şimdiden başladı. Türkiye’de bile mağazalar vitrinlerini yılbaşı temasıyla süsledi, hediyeler şimdiden seçilmeye başlandı. Yeni yıl temalı şekerler, kurabiyeler pastane raflarında yerini aldı. Seyahat severler ise belki çoktan aldı biletlerini ya da son anda nereye gitsek hangi Noel pazarını gezsek diye araştırmaya başladı. O halde Avrupa’nın en iyi Noel pazarları hangileri, Noel pazarları tarihleri gibi detaylara birlikte bakalım.

Viyana, Avusturya

Viyana en iyi Noel pazarları

Noel pazarı denince akla ilk gelen şehir Avrupa’nın masal kenti Viyana oluyor. Opera ve valsin başkenti Viyana, Noel döneminde de seyahat severlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Çünkü Noel hakikaten Viyana’nın saraylarla bezeli siluetine çok yakışıyor.

Mobil Uygulama

Her yıl 1 milyondan fazla ziyaretçisi olan Viyana Noel Pazarları, kasım ortasından yeni yıla kadar mis kokulu Noel kurabiyeleri, rengarenk ışık ve süslemeleri, birbirinden güzel el işi hediyelikleriyle Viyana’ya en sıcak zamanlarını yaşatıyor. Viyana turizminin en hareketli günlerini Noel döneminde yaşıyor. Bu dönemde otellerde oda bulmak oldukça güç oluyor. Bu nedenle Viyana gezinizi önceden planlamayı unutmayın. Viyana uçak bileti fiyatlarına buradan göz atabilirsiniz.

Viyana Noel Pazarı Tarihleri: 21 Kasım – 26 Aralık

Prag, Çekya 

Prag Noel Pazarı

Altın kubbeleri, katedralleri, gotik mimarisi ile Prag en mistik Avrupa şehri. Yüzyıllarca Bohemya Krallığı’na başkentlik etmiş, 2. Dünya Savaşı’ndan neredeyse yara almadan kurulmuş olan kent için Kafka, ‘Prag asla gitmenize izin vermez. Bu tatlı küçük annenin keskin pençeleri var’ demiş. Gözde kulüpleri ve gece hayatı ile de eğlence severlerin favori destinasyonu olan Prag yıl boyu popülaritesini hiç kaybetmiyor.

Avrupa’nın Kalbi ve Altın Kent olarak da bilinen Prag, Noel zamanı kurulan Noel pazarları ile masallardan fırlamış gibi bir görüntüye kavuşuyor. Meşhur Old Town Meydanı’nda kurulan Noel pazarı Avrupa’nın en göz alıcı Noel pazarları arasında bulunuyor ve ziyaretçilerine Orta Çağ dönemi atmosferini yaşatıyor. Prag Noel pazarlarında geleneksel Çek lezzetlerinin yanı sıra, el yapımı ahşap biblolar, Bohemya kristalleri gibi birbirinden eşsiz hediyelik eşyalar, mis gibi kokan sıcak şaraplar bulabilirsiniz. Prag’a gitmişken bölgedeki bit pazarlarını da mutlaka gezin. Prag uçak bileti fiyatlarına buradan göz atabilirsiniz.

Prag Noel Pazarı Tarihleri: 20 Kasım – 1 Ocak

Berlin, Almanya

Berlin Noel Pazarı

En büyük ve en görkemli Noel pazarları geleneğin öncüsü olan Almanya’da, ülke çapında kurulan 150’yi aşkın Noel pazarının en popülerleri de başkent Berlin’de bulunuyor. Noel zamanı şehrin dört bir yanı ışıl ışıl süslemelerle bezeniyor. Kurulan 60’a yakın Noel pazarı tüm şehri kurabiye ve sıcak şarap kokularıyla kaplıyor.

Berlin’in en ünlü Noel Pazarları Winterfeldtplatz, Lucia, Kollwitzplatz, Alt-Rixdorf, Potsdamer Platz, Opernpalais, Alexanderplatz, Gendarmenmarkt, Nowkoelln ve Berlin Şekerleme Fuarı, Bröhan Müzesi, Charlottenburg Sarayı, Gedächtniskirche ve Voodoo pazarı. Gerçek bir Noel deneyimi için mutlaka bir Germen Weihnachtsmarkt’ına gitmelisiniz. Berlin uçak bileti için websitemizi mutlaka ziyaret edin.

Almanya Noel Pazarları ne zaman kurulur derseniz Kasım ayının son haftasında kuruluyor. Berlin Noel Pazarı Tarihleri: 21 Kasım-2 Ocak

Strasbourg, Fransa

Strazburg Noel pazarı

Bu yıl Noel döneminde Işıklar Şehri, Avrupa’nın Başkenti Strasbourg’da olmayı kim istemez? Fransa-Almanya sınırında bulunan daha çok Almanya’nın etkisinde kalmış bir Fransız şehri Strasbourg. Belki de bu nedenle Fransa’nın en iyi ve en meşhur Noel pazarları her yıl Strasbourg’da kuruluyor.

Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Komisyonu, Avrupa Parlamentosu gibi önemli kuruluşların genel merkezi olan şehir, 1988’den bu yana Unesco Dünya Mirasları Listesinde yer alıyor. Goethe’nin de bir zamanlar yaşadığı, matbaanın icat edildiği Strasbourg Avrupa’nın en önemli kültür şehirlerinden biri. Noel zamanı gerçekleştirilen kültür sanat aktiviteleri ile de özgünlüğünü sürdürmeye devam ediyor.

Strasbourg Noel Pazarları‘nın tarihi 1500’lü yıllara kadar uzanıyor. Şehir merkezine koyulan 30 metrelik dev çam ağacı birbirinden güzel binlerce süs ve ışık ile bezeniyor ve ağacın altına fakirler için hediyeler bırakılıyor. Strazburg uçak bileti için web sitemizi ziyaret edin.

Strasbourg Noel Pazarı Tarihleri: 25 Kasım – 24 Aralık

Brüksel, Belçika

Brüksel Noel Pazarı

Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olan, Benelux turlarının vazgeçilmez durağı Brüksel, Noel zamanı bir başka güzel oluyor. 2 km boyunca uzanan Plaisirs d’Hiver Noel Pazarı, Avrupa’nın en büyüğü olarak geçiyor ve içerisinde bir de lunapark bulunuyor.

Eşsiz Belçika çikolatalarının her çeşidini bulabileceğiniz Brüksel Noel Pazarlarında, hemen her ülkenin temsil edildiği hediyelik eşyaların yanı sıra yerel biralar, caricole, cramique, speculoos gibi Belçika peynirlerinin en lezzetlilerini alabilirsiniz. Brüksel uçak bileti fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Brüksel Noel Pazarı Tarihleri: 25 Kasım – 1 Ocak

Amsterdam, Hollanda

en iyi Noel pazarları Amsterdam

Avrupa’nın özgürlük ve eğlence başkenti Amsterdam, şahane şehirciliği ve mimarisi, mis gibi havası, eğlence hayatı, parkları, tarihi ve kültürel mekanları ile gezilecek yerler listesinde en başlarda geliyor. Kasım sonu kurulan Amsterdam Noel Pazarları ile şehir Queens Day’den sonra en yoğun günlerini yaşıyor.

Şehrin dört bir yanına kurulan 30’a yakın pazar ile Noel coşkusu tüm Amsterdam’ı sarıyor. Birbirinden cezbedici Hollanda peynirleri, tarçınlı yılbaşı kurabiyeleri, oliebollenler, çikolatalar, baharatlı sıcak şaraplar ve daha nice Hollanda Lezzetleri ile Amsterdam Noel Pazarları ziyaretçilerine tam bir lezzet şöleni sunuyor. Ayrıca lale soğanlarından Vermeer’in memleketi Delft’in meşhur porselenlerine, el yapımı yeni yıl hediyelerinden Hollanda’nın simgesi tahta ayakkabılara kadar binlerce çeşit ürünün arasında kaybolabilirsiniz. Bu harika deneyim için tek yapmanız gereken Amsterdam uçak bileti satın almak.

Amsterdam Noel Pazarı Tarihleri: 24 Kasım – 26 Aralık

Colmar, Fransa

Colmar en iyi Noel pazarları

Masal kitaplarının atmosferini yaşatan aşk şehri Colmar’ı Noel zamanı gezerken her an omuzunuza bir peri konacak gibi hissedebilirsiniz! Özgürlük Heykeli’nin mimarı Bartholdi’nin memleketi Colmar, Fransa’nın Alsace bölgesinin merkezi. Colmar, Strasbourg’dan başlayan ve Mulhouse’a kadar uzanan 170 km’lik muhteşem Alsace Şarap Yolu’nun da popüler duraklarından biri.

Tarihi 9.yüzyıla uzanan ve silueti neredeyse hiç bozulmamış bu sevimli kasabayı bir de Noel zamanı görmelisiniz. Colmar’da kurulan 5 Noel pazarı ile büyülü bir dünyanın kapıları aralanıyor. Birbirinden keyifli bu pazarlarda klasik Noel lezzetleri ve hediyelik eşyaları keşfederken kendinizi Colmar’ın sihirli havasına bırakabilirsiniz.

Colmar Noel Pazarı Tarihleri: 25 Kasım – 30 Aralık

Stockholm, İsveç

Stockholm Noel pazarı

Medeniyet ve demokrasi şampiyonu, en ünlü İskandinav kenti Stockholm Noel zamanı bambaşka bir güzelliğe bürünüyor. Tarihi Stockholm şehir merkezinde kurulan küçük ve sevimli Noel pazarının kentin samimi havasına ne kadar yakıştığına inanamayabilirsiniz. Işıklarla süslenmiş kırmızı kulübelerin arasında gezerken Spekulatius ismi verilen bademli kurabiyeleri Glögg eşliğinde tadabilirsiniz.

Birbirinden güzel el yapımı hediyelik eşyaları, süslemeleri, müzik ve mini gösterileri ile Stockholm Noel Pazarları diğer Avrupa şehirlerindeki kadar büyük olmasa da en az onlar kadar sıcak bir Noel deneyimi vadediyor. Şehrin bir başka önemli Noel pazarı ise dünyanın ilk açık hava müzesi olan Skansen’de kuruluyor. Ayrıca şehrin dört bir yanında sadece birkaç gün açık kalan irili ufaklı birçok Noel pazarı kuruluyor. Stockholm uçak bileti satın almak için buraya tıklayın.

Stockholm Noel Pazarı Tarihleri: 19 Kasım – 23 Aralık

Kopenhag, Danimarka

Kopenhag Noel pazarı

Refah seviyesi en yüksek ve en yaşanası ülke olarak bilinen adalar ve kanallar ülkesi Danimarka’nın başkenti Kopenhag, yılın her dönemi en sevilen destinasyonlar arasında bulunuyor. 12.yüzyılda kurulan ve kurulduğu günden bu yana popülaritesini hiç kaybetmeyen Kopenhag, Noel döneminde kurulan Noel pazarları ile masalsı bir atmosfere bürünüyor.

Kopenhag Noel pazarlarının en popüleri meşhur Tivoli Bahçeleri’nde bulunuyor. 1843’ten beri hizmet veren Tivoli’de binlerce ışık ve dekorasyonun eşliğine rüya gibi bir Noel sizi bekliyor. Tiyatrolar, dünyanın dört bir köşesinden lezzetleri barındıran restoranlar, birahaneler, lunapark ve buz pisti ile Kopenhag Noel Pazarları size kendinizi birer prens ve prenses gibi hissettiriyor. Kopenhag uçak bileti fiyatlarına bakmak için buraya tıklayın.

Kopenhag Noel Pazarı Tarihleri: 22 Kasım- 22 Aralık

Tallinn,Estonya

en iyi Noel pazarları Tallinn

Tallinn’de kurulan Noel pazarı 2019’da European Best Destinations tarafından Avrupa’nın en iyi Noel pazarı seçilmiş. Yılın en ışıltılı zamanında yerel halk ve dünyanın her yerinden gelen insanlar bu coşkuyu paylaşmak için bir araya geliyor. Işıl ışıl sokaklar, mis gibi taze zencefilli kurabiye kokuları, envai çeşit hediyelik eşya ile bu cıvıl cıvıl atmosferde içimizdeki çocuğu eğlendirme zamanı.

Tallinn Noel Pazarı Tarihleri: 26 Kasım – 2 Ocak

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here