Uçak Bileti

Afrika kıtasının en renkli ülkelerinden biri olan Kenya, vahşi yaşama tanıklık edebileceğiniz etkileyici ulusal parkları, bakir doğası, ilginç gelenekleriyle oldukça cezbedici bir coğrafya. Macera dolu anlar yaşayabileceğiniz, kendinizi doğanın kollarına bırakabileceğiniz bu ülkede, şehir yaşamın karmaşasından ve yoğunluğundan uzaklaşıp, daha önce görmediğiniz hayvan türleri ve bitkilerle dolu bir dünyayı keşfedebilirsiniz. Kenya gezilecek yerler listesi eşi benzeri bulunmaz anılar biriktirmenizi sağlayacak.

Kenya Gezilecek Yerler

Tüm ülkeler, şehirler bir yana Afrika’da gezilecek ülkeler bir yana. Eğer daha önce Afrika’ya ayak basmadıysanız bu seyahatin diğer tüm seyahatlerden bambaşka olacağına emin olabilirsiniz. Bir Kenya seyahati neler vadediyor diye sorarsanız; nesli tükenmekte olan hayvanları doğal ortamlarında görebilirsiniz, safari deneyimini doğal ortamında yaşayabilirsiniz, Hint Okyanusu sahillerinde yüzebilirsiniz. Afrika’nın belki de en farklı ve en çarpıcı ülkesi Kenya’yı birlikte keşfedelim.

Kenya’da Görülmesi Gereken Yerler

  1. Masai Mara
  2. Tsavo Milli Parkı
  3. Nairobi Milli Parkı
  4. Malindi
  5. Hell’s Gate Ulusal Parkı
  6. Amboseli Milli Parkı
  7. Zürafa Merkezi
  8. Fil Yetimhanesi

1. Masai Mara

Masai Mara

Kenya turistik yerler içinde Masai Mara ilk görmeniz gereken yerlerden. Yerlilerinin 800 yıllık geçmişlerine ve geleneksel yaşamlarına tanıklık edebileceğiniz Masai Mara Koruma Alanı, ülkenin en popüler ziyaret adreslerinden biri. Doğu Afrika’nın dünyaca ünlü Büyük Göç olayının bitiş noktası olan Masai Mara’da, ormanlar ve sulak arazilerin ortasında devam eden vahşi yaşama ve kabilelerin gizemli dünyasına dair ilginç şeyler öğrenebilirsiniz.

Mobil Uygulama

2. Tsavo

Tsavo Kenya gezilecek yerler

Tsavo East National Park ve Tsavo West National Park olmak üzere iki ayrı ulusal parktan oluşan Tsavo, Nairobi ve Mombasa arasında konumlanıyor. Yaklaşık 22 bin kilometrekarelik bir alan üzerine kurulan bu iki park, hem ülkenin hem de dünyanın en büyük milli parklarından. Tsavo East National Park’ta Yatta Yaylası ve Lugard Şelaleleri, Tsavo West Milli Parkı’nda ise Jipe Gölü ve Mzima Springs’i mutlaka görmelisiniz.

3. Nairobi National Park

Nairobi Milli Parkı

Nairobi Milli Parkı, Nairobi şehir merkezinden yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kara gergedan, aslan, zürafa, zebra, leopar, Afrika antilobu, çita, sırtlan gibi 400’den fazla hayvan türünün yaşadığı bu park, ülkenin en çok ziyaretçi çeken yerlerinden. Kitengela göç koridoru, parkın batı bölümünde yer alan nehri ve sonradan inşa edilen barajıyla pek çok hayvan türüne yaşam alanı olan bu parkı ziyaret etmeden ülkeden ayrılmamalısınız.

4. Malindi

Malindi Kenya gezilecek yerler

Mombasa’dan sonra ülkenin en büyük ikinci kasabası olan Malindi, 96 kilometre uzunluğundaki kumsalı, palmiyelerle çevrili şahane plajları, koruma altındaki mercan kayalıkları ve enfes doğasıyla göz kamaştıran Malindi Milli Parkı’yla hayranlık uyandırıyor. Ülkenin en çok ilgi gören yerleri arasında bulunan bu sahil kasabasında, yerel geleneklerin; bölgeye gelen kâşif, göçmen ve tüccarların gelenekleriyle uyumlu bir şekilde harmanlanmasına şahitlik edebilirsiniz.

5. Hell’s Gate Ulusal Parkı

Hell’s Gate Ulusal Parkı

Nairobi’nin kuzeybatısında Naivasha Gölü‘nün güneyinde bulunan Hell’s Gate Ulusal Parkı, zebra, antilop, inek, babun ve Thomson ceylanı gibi hayvanların yanı sıra kartal, akbaba, şahin gibi 100’ün üzerinde kuş türüne de ev sahipliği yapıyor. Fotoğraf meraklıları ve kuş gözlemcileri için harika manzaralar saklayan bu ulusal park, huzur dolu atmosferiyle dünyaya bambaşka gözlerle bakmanızı sağlayabilir.

6. Amboseli Milli Parkı

Amboseli Milli Parkı Kenya gezilecek yerler

Kenya-Tanzanya sınırına yakın konumda bulunan Amboseli National Park, mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yer. Burada vahşi yaşamı yakından izleyebilirsiniz. Milli park içinde canlılar özgürce dolaşırken safari araçlarından bu canlıları izlemek eşsiz bir deneyim.

Ulusal park, Afrika savan fili, Afrika mandası, impala, aslan, çita, benekli sırtlan, Masai zürafası, Grant zebrası ve gnulara ev sahipliği yapıyor. Milli parkta bulunan canlılar hiç bir kısıtlama olmadan özgürce yaşıyorlar. O nedenle safari aracından inmemeniz gerekiyor. Kilimanjaro Dağı manzarasına bu yaban hayatı yerinde gözlemlemek unutulmaz bir deneyim.

7. Zürafa Merkezi

Zürafa Merkezi

Zürafa Merkezi, turistlerin Kenya’da en çok gezdikleri yerlerden biri. Burası 1979’da Doğu Afrika’ya özgü Rotshchild zürafalarını korumak için kurulmuş. Serüven Daisy ve Marlon adındaki iki zürafanın merkezde koruma altına alınmasıyla başlamış. Rotschild zürafaları üredikçe ve 2-3 yaşına geldiklerinde vahşi yaşama geri dönüyorlar. Doğal ortamlarında zürafaları görmek oldukça etkileyici ama burada yanlarına yaklaşabiliyor hatta ellerinizle besleyebiliyorsunuz.

8. Fil Yetimhanesi

Fil Yetimhanesi

Sheldrick Fil Yetimhanesi Nairobi gezilecek yerler rotanıza mutlaka dahil etmeniz gereken yerlerden bir tanesi. Burası şu ana kadar bahsettiğim milli parklardan çok farklı bir yer. 1977’de kurulan bu yetimhanede kaçak avcılık sonucu yetim kalan filler rehabilite ediliyor.

Burası yalnızca 11.00-12.00 arası ziyaret edilebiliyor. Filleri beslemek, çamur banyolarını gözlemlemek mutluluk verici. Dilerseniz yıllık cüzi bir miktar ödeyerek bir fili sahiplenebilir ve bakım masraflarına katkıda bulunabilirsiniz.

Eğer siz de Afrika’nın bu büyüleyici dünyasını keşfederek unutulmaz anılar biriktirebileceğiniz bir seyahat gerçekleştirmek istiyorsanız, Kenya uçak bileti kampanyalarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here