Uçak Bileti

Nüfusunun büyük bölümü Hindu olan Nepal, dini ritüellere, yogaya, meditasyona ve doğaya meraklı olan gezginler için büyüleyici bir seyahat rotası. Mistik atmosferi, şahane doğası, mimarisiyle göz kamaştıran tapınakları ve rengârenk görüntüler oluşturan festivalleriyle sizi hayallerinizin ötesinde bir yolculuğa çıkaran bu Asya ülkesi, Buda’nın doğum yeri olmasıyla da biliniyor. Seyahatinizi unutulmaz kılacak Nepal gezilecek yerler listesini keşfetmek için yola çıkma zamanı.

Nepal Gezilecek Yerler

Nepal Gezilecek Yerler

Dünyanın zirvesine ev sahipliği yapan Nepal muhteşem deneyim fırsatları da sunuyor. Ülke küçük ve fakir olsa da ziyaretçilerine sundukları oldukça zengin. Bu ülkenin kendine has doğal ve ilgi çekici, merak uyandırıcı bir havası var. Eğer Nepal sizin de hayallerinizi süslüyorsa bu eşsiz ülkede mutlaka görmeniz gereken yerleri sizin için listeledim.

Nepal’de Görülmesi Gereken Yerler

  • Everest Dağı
  • Katmandu Vadisi
  • Chitwan National Park
  • Lumbini
  • Pashupatinath Tapınağı
  • Swayambhunath Tapınağı

1. Everest Dağı

Everest Dağı

Dağcılıkla ilgilenen hemen hemen her sporcunun hayali Everest’e tırmanmak olsa da bu öyle sanıldığı kadar kolay değil. Eğer siz de zirveyi görebilecek kadar profesyonel değilseniz, kısa veya uzun süreli trekking turlarına katılarak bu görkemli dağın çevresini görebilirsiniz. Ayrıca bütçesi elverenler hava şartları doğrultusunda bir saatlik uçak turlarına katılarak, eşsiz bir manzara izleyip, dünyanın zirvesini görebilir.

Mobil Uygulama

Everest’in zirvesine doğru basınç düştüğü için oksijen eksikliği yaşanıyor. Buna bağlı olarak da belli bir yükseklikten sonra yaban hayat burada yaşam bulamıyor. Dağın kuzey ve güney tarafında iki kamp alanı var. Tırmanışa geçtiğinizde bu kamp alanlarında mola vererek o düzeydeki atmosfere alışıyorsunuz. Ayrıca dağın güney tarafı tırmanış için daha elverişli olduğu için genellikle burası tercih ediliyor.

2. Katmandu Vadisi

Katmandu Vadisi Nepal Gezilecek Yerler

Asya’nın eski uygarlıklarının kesiştiği noktada konumlanan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Katmandu Vadisi, ülkenin en popüler turistik yerlerinden biri. Bölgedeki geleneksel yaşamı, canlı kültürü ve dini ritüelleri görme şansı bulabileceğiniz Katmandu Vadisi; Bhaktapur, Patan ve Katmandu gibi ünlü şehirlere ev sahipliği yapıyor.

Katmandu Vadisi, Nepal’in en gelişmiş ve en kalabalık yeri. Burası Nepal’in ekonomik merkezi konumunda. Eşsiz mimarisi ve çok sayıda jatra adı verilen sokak şenlikleri ile zengin bir kültüre sahip. Bu yönüyle de turistler için oldukça popüler.

3. Chitwan National Park

Chitwan National Park

Toplam 68 tür memeli, 544 kuş türü, 56 herpetofauna türü ve 126 balık türünün yaşadığı zengin bir doğa alanı olan Chitwan National Park, aynı zamanda Bengal kaplanları, Gharial Crocodile ve tek boynuzlu gergedanların da koruma alanı. 1973 yılında kurulan bu park, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor.

1973 yılında kurulan park, 1984 yılında Dünya Mirası statüsüne kavuşmuş. Milli park içinde fillerle orman safarisi yapmak en unutulmaz deneyimlerinizden biri olacak. Parka Katmandu’dan ya da Pokhara’dan kalkan otobüsler ile ulaşabilirsiniz.

4. Lumbini

Lumbini Nepal gezilecek yerler

Buda’nın doğum yeri olduğu için Budizm inancının en kutsal mekanlarından biri olarak kabul edilen Lumbini, tapınaklarla ve arkeolojik kalıntılarla çevrili bir bölge. 1997 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Lumbini, Hindistan sınırı yakınlarındaki Rupandehi bölgesinde yer alıyor. Lumbini aynı zamanda Budistlerin hac merkezi olarak da kabul ediliyor.

5. Pashupatinath Tapınağı

Pashupatinath Tapınağı

Katmandu’da Bagmati Nehri kıyısında bulunuyor Pashupatinath Tapınağı. Katmandu Vadisi’ndeki yedi UNESCO Dünya Mirası Alanı’ndan biri. Ayrıca burası, Nepal’deki en kutsal Hindu tapınaklarından. Pashupatinath pek çok tapınağın yer aldığı bir kompleks aslında.

Ölülerin yakıldığı Hindu cenaze törenlerinin yapıldığı bir yer olduğu için oldukça önemli bu tapınak kompleksi. Hemen hemen her saat bir cenaze töreninin gerçekleştiği bu tapınağı ziyaret ederek, bu hüzünlü ve ilginç ritüeli izleme fırsatı bulabilirsiniz. Tapınağa girişin ücretli olduğunu da unutmayın.

6. Swayambhunath Tapınağı

Swayambhunath Tapınağı

İsmini çevresinde yaşayan yüzlerce maymundan alan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan Swayambhunath Tapınağı’nda, Katmandu şehrini kuşbakışı izlemek de mümkün. Tabi bunun için 365 tane basamak çıkmanız gerekiyor. Turistlerin meditasyon yapabildiği bu tapınağın çevresinde çok sayıda kafe ve hediyelik eşya dükkanı da var. Nepal hatıralarınızı buradan alabilirsiniz.

UNESCO Dünya Mirası Listesinin büyük bölümünü kaplayan nefis yapıları ve yerleşim yerleriyle hayranlık uyandıran bu ülkeyi görmek için Nepal uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here