Uçak Bileti

Norveç zengin kültür mirası ve köklü tarihi, etkileyici tarihi yapıları, doğayla iç içe köyleri, müzeleri ve dantel gibi kıyıları ile çok zengin bir coğrafyaya sahip. Sadece Norveç Fiyortları bile bu ülkeye gitmek için yeterli bir neden. Norveç gezilecek yerler her gezginin mutlaka görmesi gereken noktalar.

Olağanüstü kıyı şeridi, eşsiz fiyortları, Kuzey Işıkları’nın büyüsü ile ülkenin dört bir yanında seyahat severlerin keşfedeceği pek çok doğal güzelliğe sahip. İsveç, Finlandiya ve Rusya ile komşu olan Norveç, UNESCO Dünya Miras Alanı kapsamındaki büyüleyici fiyortlarıyla ünlü bir İskandinavya ülkesi.

Norveç Gezilecek Yerler

Kuzey ışıklarını görmek isteyen seyahat severlerin aklına gelen ilk yer oluyor Norveç. Muhteşem doğası, sunduğu eşsiz deneyimler, keşfedilecek çok sayıda güzelliği ile tüm gezginlerin görmek isteyeceği bir yer. Bu kadar popüler bir destinasyon için Norveç gezi rehberi içinde ihtiyacınız olacak bilgileri ve gezilecek yerleri detaylı olarak anlatacağım.

Norveç Gezilecek Yerler Listesi

Mobil Uygulama
  1. Oslo
  2. Bergen
  3. Lotofen Adaları
  4. Tromso ve Kuzey Işıkları
  5. Preikestolen ve Trolltunga
  6. Alesund
  7. Reine
  8. Flam
  9. Svalbard
  10. Trondheim

1. Oslo

Oslo

Oslo, Norveç’in başkenti ve en kalabalık yerleşim yeri. Kent sınırları içerisinde 40 ada ve 343 gölü barındıran Oslo, tarihi dokuları, Arnavut kaldırımlı sokakları, bölgeye has mimarisi ve dini yapılarıyla medeniyetin izlerini sürebileceğiniz bir yer. Fiyortlar, ormanlar ve dağlarıyla da doğal aktivitelerin tadını çıkarabilirsiniz.

Bir Orta Çağ kalesi olarak liman bölgesinde bulunan Akerhus Kalesi Norveç’in tarihi yerleri listesinin baş kahramanlarından. Kalenin içerisinde yer alan Akershus Kalesi Kilisesi, Norveç Silahlı Kuvvetler Müzesi, Direniş Müzesi ve Kraliyet Ailesi Mezarlığı mutlaka görülmeli. Oslo Körfezi, Bygdoy Yarımadası’nda yer alan deniz müzeleri, Nobel Barış Merkezi, Vigeland Heykel Parkı, manzarası ve çağdaş mimarisiyle Oslo Opera House öne çıkan yerler.

Kraliyet Sarayı, Oslo Katedrali ve Karl Johans Kapısı Caddesi Oslo’da keşfetmekten keyif alacağınız yerlerden bazıları. National Gallery, Oslo’nun en önemli turistik merkezi. National Gallery’de gördüğünüz Edvard Munch eserlerinin daha fazlasını Edvard Munch’un kişisel müzesinde görebilirsiniz. Munch’un hayatından kesitler ve eserlerinin sunulduğu müze özenli bir çalışma ile kurulmuş.

Norveç, denince gözünüzün önüne çatıları karla kaplanmış renkli, kısa kısa evler geliyorsa, bu manzarayı en iyi görebileceğiniz yer Damstredet. Kartpostallardan fırlamış gibi bir görüntüye sahip olan Damstredet’teki sokak boyunca yer alan ahşap evlerin çoğu 18. yüzyıl sonlarında yapılmış.

Dönem dönem yenilenseler bile o eski doku korunduğu için gerçekten inanılmaz sevimli bir görüntüye sahip. Kent merkezinden 15 dakika uzaklıkta bulunan Ekebergparken Sanat Doğa ve Tarih Müzesi gezginler için benzersiz bir deneyim vaat ediyor. Detaylı bilgi için Oslo gezilecek yerler yazımı okuyabilirsiniz.

2. Bergen

Norveç gezilecek yerler Bergen

Norveç gezilecek şehirler deyince akla gelen ilk yerlerden biri Bergen. Norveç’in ikinci büyük kenti olmakla birlikte batı fiyortlarını ziyaret etmek isteyenlerin geçiş noktasında bulunuyor. Orta Çağ’dan günümüze dek varlığını sürdüren bir liman şehri olan Bergen, fiyort turlarının da başlangıç noktası.

Bergen’in tarihi şehir merkezi olan Bryggen, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi’nde. Orta Çağ’da bölgedeki gündelik hayatın nasıl olduğunu gözlemleyebileceğiniz Bryggen Müzesi, Avrupa’nın en kapsamlı deniz faunası bulunduğu Bergen Akvaryumu ve Viking gemilerinin sergilendiği Bergen Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan dünyaca ünlü Bergen Denizcilik Müzesi görülmeli.

Ayrıca Hansa Müzesi, Haakon Hall, Rosenkrantz Tower, Alvoen Evleri, Stave Fantoft Kilisesi, Floibanen Dağı ve Balık Pazarı, Fisketorget, Torgalmeningen Meydanı ve Edvard Grieg Müzesi kentin görülmesi gereken diğer yerleri. Bergen’de gezilecek yerler yazıma mutlaka göz gezdirin.

3. Lofoten Adaları

Lofoten Adaları

Norveç gezilecek yerler listemizin en etkileyici yerlerinden birinde sıra. Lofoten Adaları, kutup dairesinin kuzeyinde, Norveç’in Nordland bölgesinde yer alıyor. Akıllara durgunluk veren doğal güzellikleriyle en değerli turistik bölgelerden biri olan Lofoten Adaları, karadan Atlas Okyanusu’na sokulan bölgede 1,425 kilometrekarelik bir alanı kapsıyor.

Gulf Stream akıntısı nedeni ile oldukça yumuşak bir havası bulunan adalarda, kartpostallarda gördüğünüz güzellikte balıkçı kasabaları bulunuyor. Birbirine suyun altından ve üstünden köprülerle bağlanan adalardan oluşan bir cennet olan Lofoten’de Ocak ve Şubat en soğuk aylar, ortalama sıcaklık -1 derece. Temmuz ve Ağustos en ılık aylar ortalama sıcaklık 12 derece. En kuru, yağmurun az olduğu aylar ise Mayıs ve Haziran.

4. Tromso ve Kuzey Işıkları

Tromso ve Kuzey Işıkları

Tromso, Arktik Kutup Dairesi’nin 350 km kuzeyinde yer alan Norveç şehri. Eylül’den Mart’a kadar olan dönemde pırıl pırıl gökyüzündeki ışık danslarıyla dünyada Kuzey Işıkları’nın görülme ihtimalinin en yüksek olduğu bölgede yer alan kentte kış döneminde hava sıcaklığı eksi 24 dereceye kadar düşebiliyor.

Tromso’da görülecek yerler arasında şehrin en fotografik yapılarından biri olan Arktik Kilise (The Arctic Cathedral), Tromso Müzesi, Polar Müze, 421 metre yükseklikteki Storsteinen Dağı’nın tepesine çıkan Teleferik, Tromso Lutheran Katedrali ve Tromso’nun en eski ve en işlek caddesi olan Storgata bulunuyor.

Tromso aynı zamanda dünyada kuzey ışıklarının en iyi izlendiği nokta. Tromso, Oslo’nun 1,738 km kuzeyinde konumlanıyor ve iki şehir arasında düzenli uçuş yapılıyor.

5. Preikestolen ve Trolltunga

Preikestolen ve Trolltunga

Preikestolen (Pulpit Rock) dünyanın dört bir yanından gelen insanların aynı manzaraya bakmak için yaklaşık bir ile üç saatte tırmandığı büyüleyici bir kayalık. Yerden 604 metre yükseklikte yer alan Preikestolen, yekpare bir kayadan oluşan, yılda yaklaşık 150 bin insanın ziyaret ettiği bir bölge.

Stavanger, Norveç’in dördüncü büyük kenti. Stavanger’in en önemli özelliği Kuzey Denizi’ndeki petrolün ilk olarak burada keşfedilmesi. Petrol bulunmadan önce Norveç’in Ringa Balığı Başkenti unvanına sahip olan kentte dünyaca ünlü bir Petrol Müzesi de bulunuyor. Şehrin limanı ayrıca cruise gemilerinin demirlediği noktalardan biri.

Trolltunga ise Norveç’in Prekistolen’den sonra simge kayalık bölgelerinden biri. Bir dağın yamacında, boşluğun üzerine uzanan bir kaya parçasına verilen isim olan Trolltunga’da üzerinde durduğunuz kayanın aşağısı 90 derece dik bir duvar ve yaklaşık olarak 800 metrelik mütemadiyen devam eden bir boşluktan oluşuyor. Her iki bölge de doğa sporcularının, fotoğraf sanatçılarının, gezginlerin ve macera severlerin Norveç’teki buluşma noktalarından. Norveç gezilecek yerler listenize mutlaka dahil etmelisiniz.

6. Alesund

Alesund Norveç gezilecek yerler

Alesund, Norveç’in Sunnmore bölgesine bağlı bir liman kenti. 1904 yılında şehirde yaşanan büyük depremle birçok yer yok olsa da aslına uygun olarak yeniden inşa edilen kent merkezinde Art Nouveau mimarisinin kuzey yorumunu görmek mümkün. Jugendstil mimarisi ile ünlü olan bölge, Norveç’in batı kıyılarında, kuzeybatı fiyortlarına ve Alp dağlarına açılan kapı.

Alesund’da kent merkezinin dışına doğru çıktığınızda muhteşem bir dağ ve fiyort manzarası sizi bekliyor. Alesund’da yürüyerek Fjellstua Dağı’na çıkabilir, en tepede hem Alesund’u hem de yakınındaki adaları kusursuz bir şekilde görebilirsiniz. Alnes’teki deniz fenerini görebilir ve Sunmore Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

7. Reine

Reine

Reine, Oslo’nun yaklaşık 1,300 km kuzeyinde yer alan ülkenin en ünlü balıkçı kasabası. Sosyal medya mecralarında yapılan fotoğraf paylaşımlarıyla Norveç’e seyahat etmeyi planlayan birçok kişinin gidilmesi gereken yerler listesine eklediği kasaba, Norveç’in en büyük dergisi Allers tarafından 1970’li yılların sonunda ülkenin en güzel köyü olarak seçilmiş.

Sosyal medyada sıklıkla karşılaşılan köyün en etkileyici fotoğraf karesi 448 metrelik yüksekliğe sahip Reinebringen Dağı’ndan çekiliyor. Köy, eylül ayından nisan ayına kadar Kuzey Işıkları’nı bölgede en iyi keşfedebileceğiniz noktalardan biri.

8. Flam

Flam Norveç gezilecek yerler

Flam, Oslo’ya 370 km uzaklıkta, el değmemiş şelaleler, nehirler, yemyeşil ormanların süslediği, Norveç’in en derin fiyortlarından Sognefjord kıyısında küçük bir balıkçı köyü. Fiyortların eşsiz manzarasına karşı kurulu olan köye Norveç’in efsanevi Flam Treni ile ulaşmanız da mümkün.

Dünyanın en dik rampasına sahip olan Flam Treni ile yer seviyesinden 225 metre yükseklikten dökülen Kjosfossen Şelalesi ve muazzam manzaraları izleyerek Flam’a ulaşılıyor. Harika kar manzaralarını görebileceğiniz Haukelifjell, iki koldan coşkuyla akan Latefoss Şelalesi, 10 kilometre kadar yaya tırmanarak ulaşılabilen bir nokta olan Trolltunga Flam’ın mutlaka görülmesi gereken yerlerinden.

9. Svalbard

Svalbard Norveç gezilecek yerler

Svalbard’ın, Avrupa’nın bittiği yer olarak anılmasının geçerli sebepleri var. Öyle ki bu takımada, Kuzey Buz Denizi, Barents Denizi, Grönland ve Norveç Denizi arasında yer alan, dünyanın en kuzeyindeki yerleşim yeri. Kış aylarında günün hiç doğmadığı, yazın ise hiç kararmadığı Svalbard, kuzey ışıklarının görülebileceği en iyi yerlerden biri.

Burada görebileceğiniz tek muhteşem güzellik kutup ışıkları da değil üstelik, Svalbard, buzullar, kutup ayıları, kutup tilkileri ile çok zengin bir vahşi hayata sahip. Son yıllarda oldukça turistik alan adalara yıl boyunca pek çok gemi seferi düzenleniyor.

10. Trondheim

Trondheim, Norveç’in üçüncü büyük kenti. 997’de kurulan ve Viking Krallığının Şehri olarak anılan bir liman kenti olan Trondheim, yıl boyunca Viking kültürü ile ilgili pek çok etkinliğin ve festivalin düzenlendiği, sembolik mızrak dövüşü turnuvalarının gerçekleştirildiği şirin bir kent.

Bir dönem Vikinglere başkentlik de yapan Trondheim’in eski adı Trond’un Evi anlamına gelen Trondhjemolan. Trondheim’de, Sverresborg Kalesi, Nidaros Katedrali ve muazzam güzellikteki ahşap renkli geleneksel evler gezilecek ve görülecek yerler arasında bulunuyor.

Norveç Hakkında Hap Bilgiler

Norveç Nerede ?

Resmi adı Norveç Krallığı olan Norveç, Kuzey Avrupa’da, İskandinav Yarımadası’nın batısında yer alıyor. Finlandiya, İsveç ve Rusya ile komşu olan ülkenin batısında Atlas Okyanusu’nun bir kolu olan Norveç Denizi bulunuyor. Binlerce fiyortla kıyı şeridi çizilen ülkenin 21 bin 925 km’lik çok uzun bir sahil şeridi var. Norveç’in başkenti ve en büyük şehri ise Oslo.

Norveç’e Nasıl Gidilir ?

Norveç’e Türkiye’den direkt uçak seferlerinin yapıldığı şehirler başkent Oslo ile Bergen. Türk Hava Yolları ile İstanbul Havalimanı’ndan haftanın yedi günü, dört saat süren direkt uçuşlarla Oslo Havalimanı’na uçabilirsiniz. Oslo’ya İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Pegasus Havayolları’nın da direkt seferleri var.

Şehir merkezinden 50 kilometre uzaklıkta yer alan havalimanından taksiyle veya Airport Express treniyle Oslo’ya ulaşabilirsiniz.

Bergen’e ise yalnızca Antalya Havalimanı’ndan hareket eden Norwegian Havayolları ile aktarmasız olarak dört buçuk saatte ulaşım mümkün. Avrupa aktarmalı olarak Bergen’e gitmek isterseniz de Air Baltic, KLM ve Lufthansa Havayolları’nı kullanabilirsiniz. Bergen Flesland Havalimanı’ndan Bergen kent merkezine taksi, otobüs, shuttle kullanarak ulaşabilirsiniz.

Eğer siz de bu şahane coğrafyayı daha yakından keşfetmek istiyorsanız, Norveç uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Norveç’te Yapılacak Aktiviteler

Oslo harika deneyimler ülkesi. Burada yapabileceğiniz oldukça çok şey var. Norveç fiyortlarını görmek ve kuzey ışıklarını izlemek burada yapabileceğiniz en önemli şeyler. Müzeleri gezmek, Bergen’deki ahşap evleri fotoğraflamak, tarihi kaleleri ziyaret etmek yapabileceğiniz diğer şeyler. Seyahatinizi Ağustos ayına denk getirirseniz dünya çapında beğeni toplayan Oda Müziği Festivali’ne katılabilirsiniz.

Norveç’te Nerede Kalınır?

Norveç seyahatinizde Oslo’da konaklayabilirsiniz. Oslo’da ise oteller farklı bölgelere yayılmış durumda. Her bölgenin kendine göre avantajları var. Şehrin merkezi sayılan Sentrum, tarihi dokuya yakın olmak isterseniz Gamle Oslo, alışveriş bölgesi Grünerlokka, Frogner, Majorstuen, ya da manzarası olan bir yer isterseniz St Hanshaugen’i tercih edebilirsiniz.

Norveç’te Ne Yenir?

Norveç ilginç lezzetler tadabileceğiniz bir seyahat vadediyor. Eğer farklı tatlar denemeyi sevmiyorsanız yeme-içme konusunda zorlanabilirsiniz. Norveç’te mutlaka tatmanız gereken lezzetler şöyle; Brunost adı verilen kahverengi peynir, balina eti, ren geyiği eti, somon ve ringa balığı.

Norveç, dağları, ormanları, buzulları ve kuzey ışıklarıyla dünyanın en benzersiz ülkesi. Büyüleyici güzelliğe sahip fiyortlarının yanı sıra büyük şehirlerinin de UNESCO Dünya Miras Alanı kapsamında korunduğu Norveç, görülmeyi sonuna kadar hak eden bir ülke. Umarım bir gün bu güzelliklerle buluşursunuz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here