Uçak Bileti

Güney Afrika coğrafyasının en popüler turizm destinasyonlarından biri olan Güney Afrika Cumhuriyeti, vahşi yaşama tanıklık edebileceğiniz büyüleyici milli parkları, enfes doğası ve ilginç geleneklere sahip zengin kültürel yapısıyla göz kamaştırıyor. Fotoğraf meraklıları ve doğa aşığı gezginlerin gözdesi olan bu Afrika ülkesi, şahane manzaraları ve tarihi geçmişiyle de öne çıkıyor. Güney Afrika gezilecek yerler her gezginin hayalini süsleyen cinsten.

Güney Afrika Gezilecek Yerler

Güney Afrika, doğal güzellikleri, vahşi yaşamı, tarihi ve kültürel mirası ile dünyanın en ilginç turistik yerlerinden biri. Cape Town, Güney Afrika’nın en popüler turistik destinasyonlarından biri. Şehir, Tafelberg ile ünlü ve bu da birçok turistin ziyaret etmek istediği popüler bir doğal cazibe merkezi. Kruger Milli Parkı, dünyanın en büyük vahşi yaşam koruma alanlarından biri ve burada Afrika’nın vahşi yaşamını görebilirsiniz. Güney Afrika, tarihi yerleri, doğal güzellikleri ve zengin kültürü ile gezginlere eşsiz bir deneyim sunuyor.

Güney ve doğusunda Hint Okyanusu, kuzeyinde Botswana, kuzeydoğusunda Swaziland, Rodezya Mozambik, güneybatısında ise Atlas Okyanusu ile komşu olan Güney Afrika, ülkeyi ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarından bir ayı geçmeyen seyahatleri için vize talep etmiyor. İşte bu göz alıcı ülkede görmeniz gereken turistik yerlerden bazıları.

Güney Afrika’da Görülmesi Gereken 6 Yer

Mobil Uygulama
  1. Masa Dağı Milli Parkı
  2. Krugers Milli Parkı
  3. İnsanlığın Beşiği
  4. Ümit Burnu
  5. Robben Adası
  6. Boulders Beach
  7. Cango Mağaraları

1. Masa Dağı Milli Parkı

Masa Dağı Milli Parkı

Üzerinde bulunduğu Masa Dağı’nın ismini alan ve 1998 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine giren Masa Dağı Milli Parkı (Table Mountain National Park), ülkenin en çok turist çeken yerlerinden biri. UNESCO koruması altında bulunan bu bölge, nadir bitki türlerine ev sahipliği yapan eşsiz doğasıyla ünlü. Masa gibi dümdüz duran zirvesi nedeniyle bu ismi alan Masa Dağı’nın; Atlantik Okyanusu, şehir ve Camp Bay’ı kapsayan nefis manzarası da bu bölgeyi görmek için harika bir sebep olabilir. Ülkenin güneybatısında yer alan bu bölgeyi kuş bakışı görmek isteyenler ise Masa Dağı, Cape Town ve Cape Yarımadası üzerinde düzenlenen özel helikopter turlarına katılabilir.

  • Masa Dağı Milli Parkı konumu burada.

2. Krugers Milli Parkı

Krugers Milli Parkı

Yaklaşık 20 bin kilometrekarelik devasa bir alan üzerinde yer alan ve ilk açıldığı yıllarda Sabi Game Reserve ismini taşıyan Krugers Milli Parkı (Krugers National Park), hem dünya da hem de Güney Afrika sınırlarında vahşi yaşamı keşfedebileceğiniz en muhteşem noktalardan biri. Ülkede kurulan ilk ulusal park olmasıyla da bilinen Krugers Milli Parkı, Limpopo ve Mpumalanga eyaletleriyle Mozambik ve Zimbabwe ülkeleri arasında konumlanıyor. Kamp alanlarının yanı sıra vahşi hayvanlar ve etkileyici bir doğa arasında yapılan safari turlarıyla da turistlerin ilgi odağı olan bu milli park, 1926 yılından bu yana Hükümet koruması altında.

  • Krugers Milli Parkı konumu burada.

3. İnsanlığın Beşiği

İnsanlığın Beşiği

Johannesburg şehrine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta konumlanan İnsanlığın Beşiği (Cradle of Humankind), arkeolojik öneme sahip 600’e yakın mağaradan oluşan bir bölge. Ortalama 474 kilometrekarelik bir alanı kaplayan bu bölgede milyonlarca yıl önce yaşamış insan ve hayvan fosilleri bulundu. Witwatersrand Üniversitesi araştırmacıları tarafından keşfedilen bu fosiller insanlık tarihine ışık tutan bilgilere ulaşılmasını sağladı. Arkeolojik ve tarihi olaylara ilgi duyanlar için heyecan uyandıran bu eşsiz bölge, Güney Afrika seyahatlerinin en etkileyici ziyaret noktalarından.

  • İnsanlığın Beşiği konumu burada.

4. Ümit Burnu

Ümit Burnu Güney Afrika gezilecek yerler

Güney Afrika’daki Ümit Burnu, Cape Town’un yaklaşık 70 km güneybatısında bulunan eşsiz doğal güzellikleri ile meşhur bir yer. Bu bölge, Atlantik ve Hint Okyanusu’nun birleştiği noktada yer alıyor ve ünlü deniz feneri de burada bulunuyor. Ümit Burnu’nun etrafı, muhteşem kıyı manzaraları, kumsallar, vahşi doğa alanları ve yürüyüş parkurları ile dolu.

Bölgede, deniz turları ve balıkçılık turları gibi aktivitelerin yanı sıra doğa yürüyüşleri ve yamaç paraşütü de yapabilirsiniz. Ayrıca burada, Cape Point Doğal Parkı’nın içinde yer alan ve tarihi açıdan önemli olan Cape of Good Hope koyunu da ziyaret edebilirsiniz. Tarihi yapıları ve muhteşem doğal güzellikleri ile Ümit Burnu, Güney Afrika’nın en popüler turistik yerlerinden.

5. Robben Adası

Robben Adası Güney Afrika gezilecek yerler

Robben Adası, Güney Afrika’nın Cape Town şehrinin batısında yer alan tarihi bir ada. Burası dünya tarihinin en etkileyici hikayelerinden birine ev sahipliği yapıyor. 20. yüzyılın en karanlık dönemlerinden biri olan ırk ayrımcılığı rejiminin hedefi olmuş ve Nelson Mandela gibi birçok aktivist burada uzun yıllar hapis yatmış. Ada, günümüzde müze ve anıt olarak kullanılıyor ve tarihe tanıklık etmek isteyen gezginler için harika bir seyahat deneyimi sunuyor.

Robben Adası’na yapılan turlar, adanın tarihi hakkında kapsamlı bilgi edinmenizi sağlayacak rehberlerle yapılıyor. Tur rehberleri eşliğinde ada etrafında yürüyüş yapabilir ve açık denizde yunuslar, penguenler ve diğer deniz canlılarına ev sahipliği yapan bölgeyi de keşfedebilirsiniz.

6. Boulders Beach

Boulders Beach

Boulders Beach, Güney Afrika’nın Cape Town şehrinin güneyinde yer alan muhteşem bir kumsal. Bu bölge, dünya çapında bilinen birçok penguen türünün doğal yaşam alanı ve ziyaretçilere penguenlerin doğal yaşamlarını yakından gözlemleme fırsatı sunuyor.

Boulders Beach, adını koyu renkli granit kayalarından almış ve turkuaz rengi suları ve beyaz kumsalları ile muhteşem bir doğal güzelliğe sahip. Sahilde yürüyüş yapabilir, yüzebilir veya sadece güneşlenerek günün tadını çıkarabilirsiniz. Penguenlerin doğal yaşam alanlarına izin veren özel yürüyüş yolları boyunca yürüyerek, bu sevimli hayvanların yakınlarına kadar yaklaşabilirsiniz. Ayrıca, kıyı boyunca yer alan kafelerde veya restoranlarda lezzetli yemekler yeme imkanı da var. Boulders Beach, doğal güzellikleri, benzersiz penguen yaşam alanı ve kumlu plajlarıyla Güney Afrika’nın en popüler turistik destinasyonlarından biri.

7. Cango Mağaraları

Cango Mağaraları

Western Cape eyaletinde yer alan Cango Mağaraları, eşsiz doğal güzellikleri ile dünyanın en büyük mağaralarından biri. Bu mağaralar, binlerce yıl boyunca yer altında suların ve diğer doğal etkenlerin oluşturduğu kayaların çökmesi sonucu oluşmuş. Mağaralar, farklı boyutlarda ve şekillerde birçok mağara salonuna sahip. İçinde gezinirken, rehberler eşliğinde damlataşlar, sarkıtlar ve dikitler gibi doğal oluşumları keşfedebilirsiniz. Ayrıca, mağaranın büyük salonlarında yapılan ışıklandırmalar, büyüleyici bir atmosfer yaratıyor.

  • Cango Mağaraları konumu burada.

Eğer siz de nefes kesen doğal güzellikleriyle hayranlık uyandıran bu Afrika ülkesini ziyaret etmek istiyorsanız Güney Afrika uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here