Arjantin Gezi Rehberi: Bilmeniz Gereken Her Şey

Arjantin gezi rehberi ile Arjantin'i keşfetmeye hazır mısınız? Buenos Aires'te Tango yapacak, Recoleta mezarlığı, La Boca semti ve Casa Rosada'yı ziyaret edeceğiz. Iguazu Şelaleleri'nin muhteşem manzarasının tadını çıkarıp, Patagonya'daki Perito Moreno buzulunu, And Dağları'nı ve Bariloche'yi göreceğiz. Ushuaia'da eşsiz doğal manzaralar ve denizcilik geçmişi hakkında bilgi edineceğiz. Dolu dolu bir seyahat sizi bekliyor. Ama öncesinde bu ülke hakkında bilmeniz gereken şeyler var. Arjantin'de nerede kalacağınızı, ne yiyeceğinizi, ne yapacağınızı ve nasıl seyahat edeceğinizi bu rehberde bulabilirsiniz.
Arjantinde ne yenir

Arjantin’de Ne Yenir? Bu 8 Lezzeti Mutlaka Tadın!

Arjantin'de ne yenir sorusunun cevapları oldukça zengin. Ben bu kabarık listeyi biraz sadeleştirerek mutlaka tatmanız gereken 8 lezzetten bahsedeceğim size. Özellikle et yemekleriyle ünlü olan Arjantin'de asado adı verilen geleneksel bir et pişirme yöntemi var. Dolgulu hamur işleri, tatlıları damak çatlatan cinsten. İşte seyahatinizi aklınıza kazıyacak, damağınızda unutulmaz tatlar bırakacak Arjantin yemekleri...
Iguazu Şelaleleri

Iguazu Şelaleleri: 275 Şelaleden Oluşan Bir Su Perisi

Iguazu Şelaleleri, Güney Amerika'nın Arjantin ve Brezilya sınırlarında yer alan, dünyanın en büyük şelaleleri arasında yer alan doğal bir harika. Şelaleler, yaklaşık 2.7 kilometre genişliği ve 80 metre yüksekliği ile muhteşem bir manzara sunuyor. Aynı zamanda, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmiş olan Iguazu Milli Parkı içinde yer alıyor. Turistlerin büyük ilgi gösterdiği bu alan, doğal güzelliği, fauna ve florası, çevredeki ormanlar ve yaban hayatı ile eşsiz bir deneyim sunuyor. Yazının sonunda Arjantin uçak bileti bakmaya başlayacağınıza yemin edebilirim ama kanıtlayamam. 😍 Hadi insana hayaller kurduran bu su perisini yakından tanıyalım.
Buenos Aires gezilecek yerler

Buenos Aires Gezilecek Yerler: Görülecek 10 Yer

Buenos Aires gezilecek yerler arasında şehrin merkezi Plaza de Mayo, Recoleta Mezarlığı, San Telmo Pazarı, La Boca semti, Palermo Parkı ve Casa Rosada gibi yerler bulunuyor. Şehrin her köşesi bir öykü anlatıyor ve buranın kendine özgü atmosferinde kendinizi kaybetmekten çok hoşlanacaksınız.
Arjantin gezilecek yerler

Arjantin Gezilecek Yerler: Hayranlık Uyandıran 7 Yer

Hafızalardan silinmeyen pembe dizileri, birbirinden başarılı futbolcuları ve aşkın simgesi haline gelen tangosuyla ünlenen Arjantin, sıcakkanlı insanların yaşadığı büyüleyici bir coğrafya. Güney Amerika Kıtası’nın güney kesiminde, And Dağları ve Atlas Okyanusu arasında konumlanan bu göz alıcı ülke muhteşem mimarisi, el değmemiş doğal güzellikleri ve kültürel zenginliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Şelalelerden buzullara insanı şaşırtan bir güzelliğe sahip bu ülkeyi birlikte gezmeye ne dersiniz? İşte Arjantin gezilecek yerler...
Brezilya'da ne yenir

Brezilya’da Ne Yenir?

Brezilya mutfağı; Avrupa, Afrika ve Kızılderili mutfaklarının etkilerini taşıyan çok yönlü bir mutfak. Ülkedeki halk, göçmen nüfusla birlikte oldukça çeşitli olduğu için ve ayrıca ülkenin büyük yüzölçümü nedeniyle mutfak kültürü de bölgeden bölgeye farklılıklar gösteriyor. Brezilya'da ne yenir sorusunun iştah kabartan cevaplarına birlikte göz atalım.
sao paulo gezilecek yerler

Sao Paulo Gezilecek Yerler

Bugün Güney Amerika'nın şahane ülkesi Brezilya'ya gidiyoruz. Karnavalıyla, cıvıl cıvıl plajlarıyla, enfes kahveleriyle ünlü bu harika ülkenin en büyük kenti Sao Paulo'yu keşfedeceğiz. Rio de Janeiro kadar popüler olmasa da burada da görebileceğiniz bir çok yer, yapabileceğiniz bir çok şey var. Sao Paulo gezilecek yerler listesine birer birer tik atmak için hadi yola koyulalım.

Brezilya Gezi Rehberi

Güney Amerika'nın en büyük ülkesi Brezilya. Karnavalları, harika plajları, Latin dansları ile oldukça keyifli bir rota. Dünyanın en bilindik futbolcularının memleketi olan bu eşsiz ülke uçsuz bucaksız şelaleleri, yağmur ormanları ile de her gezginin görmeyi hayal ettiği yerler arasında. Doğa harikaları olduğu gibi tarihi ve kültürel çeşitliliğiyle de ön plana çıkıyor. Siz de bu güzel ülkeye ayak basacaksanız bilmeniz gereken her şey Brezilya gezi rehberi yazımda sizi bekliyor.
22,800TakipçilerTakip et
3,136TakipçilerTakip et
8,590AbonelerAbone ol