Uçak Bileti

Hafızalardan silinmeyen pembe dizileri, birbirinden başarılı futbolcuları ve aşkın simgesi haline gelen tangosuyla ünlenen Arjantin, sıcakkanlı insanların yaşadığı büyüleyici bir coğrafya. Güney Amerika Kıtası’nın güney kesiminde, And Dağları ve Atlas Okyanusu arasında konumlanan bu göz alıcı ülke muhteşem mimarisi, el değmemiş doğal güzellikleri ve kültürel zenginliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Şelalelerden buzullara insanı şaşırtan bir güzelliğe sahip bu ülkeyi birlikte gezmeye ne dersiniz? İşte Arjantin gezilecek yerler

Tangonun Ana Vatanına Yolculuk: Arjantin Gezilecek Yerler

Arjantin Gezilecek Yerler

Arjantin, kültürüyle dikkat çeken bir ülke. Özellikle tango dansı ve gauchos (Arjantinli çiftçiler) kültürüyle tanınıyor. Buenos Aires’teki tango kulüpleri ve gaucho çiftlikleri, Arjantin kültürünü deneyimlemek isterseniz mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler. Ayrıca Arjantin’in lezzetli yemekleri de seyahatinizi unutulmaz kılacak. Asado denilen Arjantinli barbekü, empanadas, chimichurri sosu, mate çayı Arjantin mutfağının en popüler lezzetlerinden.

Arjantin, Güney Amerika’nın en büyük ülkelerinden biri. Arjantin’in meşhur yemekleri, doğal güzellikleri, kültürü ve turistik yerleri eşsiz bir seyahat deneyimi sunuyor. Arjantin’de gezilecek yerlerin başında Buenos Aires geliyor. Başkent Buenos Aires, tarihi binaları, renkli sokakları, tango kulüpleri ve lezzetli yemekleriyle ünlü. Ayrıca Iguazu Şelaleleri de Arjantin’deki turistik yerler arasında. Brezilya sınırında yer alan bu şelaleler, dünyanın en büyük şelalelerinden biri. And Dağları, Patagonya bölgesi, Mendoza şarap bölgesi gibi birçok doğal güzelliğe sahip olan Arjantin, turistler için önemli bir cazibe merkezi.

Arjantin’de Gezilecek Yerler Listesi

Mobil Uygulama
  1. Buenos Aires
  2. Iguazú Şelalesi
  3. Patagonya Buzulu
  4. Peninsula Valdes
  5. Mendoza
  6. Ushuaia
  7. San Carlos de Bariloche

1. Buenos Aires

Arjantin Gezilecek Yerler Buenos Aires

Buenos Aires, Arjantin’in başkenti ve en büyük şehri. Şehir, tarihi binaları, renkli sokakları, lezzetli yemekleri ve tango müziği ile ünlü. Buenos Aires’te gezilecek yerler arasında Recoleta Mezarlığı, La Boca semti, San Telmo pazarı, Teatro Colon, Casa Rosada ve Plaza de Mayo bulunuyor.

Recoleta Mezarlığı, ünlü Arjantinli şahsiyetlerin mezarlarının bulunduğu bir yer. La Boca semti, renkli evleri, sokak sanatçıları ve tango kulüpleri ile ünlü. San Telmo pazarı, antika eşyalar, el yapımı ürünler ve yerel yemekler için ideal. Teatro Colon, dünyanın en önemli opera binalarından biri ve mimarisi ile ünlü. Plaza de Mayo, şehrin bağımsızlık mücadelesinde önemli rol oynamış Arjantin’in tarihi yerleri arasında yer alıyor. Burada geçirdiğiniz anlar Arjantin seyahatinizin önemli bir parçası olacak.

2. Iguazú Şelalesi ve Iguazú Milli Parkı

Arjantin Gezilecek Yerler Iguazu Şelaleleri

Iguazú Nehri ve Iguazú Milli Parkı, Brezilya ve Arjantin arasındaki sınırı oluşturuyor. Iguazu kelimesi Guarani dilinde Büyük Sular anlamına geliyor. 1984’ten bu yana UNESCO tarafından Doğal Dünya Mirası kabul edilerek koruma altına alınan bölge, Arjantin’in en önemli turistik yerlerinden biri. Arjantin’in doğal güzellikleri arasında olan 80 m yüksekliğinde ve 3 km genişliğindeki Iguazú Şelalesi, dünyanın en muhteşem şelalelerinden biri. 2000’in üzerinde bitki türünün tespit edildiği parkta, jaguar, kaplan, dev karıncayiyen ve Brezilya su samuru gibi yaban hayatı canlıları da yaşıyor.

Iguazu Milli Parkı içinde, farklı seviyelerdeki yürüyüş rotaları mevcut ve bu rotalardan bazıları şelalelere doğrudan erişim sağlıyor. Bu rotaların arasında, Upper Circuit, Lower Circuit ve Devil’s Throat Trail en popüler olanları. alternatif olarak Macuco Safari turu yapabilirsiniz. Bu turda, önce ormanlık alanda 20 dakikalık bir yürüyüş yapılıyor ve daha sonra nehirde tekne turuna çıkılıyor. Tekne, şelalelerin altından geçiyor ve dev su perdesinin yakınında durarak heyecan verici bir deneyim yaşatıyor.

Şelalelerin üzerinde helikopter turu yapmak biraz maliyetli ama eşsiz bir deneyim. Bu tur, bölgenin muhteşem manzaralarını kuşbakışı olarak görmenizi sağlıyor. Daha erişilebilir bir deneyim isterseniz zipline yapabilirsiniz. Şelalelerin üzerindeki ormanlık alanlardan geçen kablolar ve platformlar aracılığıyla ormanın üstünden geçmek de çok keyifli.

3. Patagonya Buzulu

Patagonya Buzulu

Engebeli, yüksek dağların arasında, çok sayıda buzul göllerinden oluşan olağanüstü doğal güzellikleri barındıran bir alan olan Los Glaciares’daki Patagonya Buzulu, 14.000 kilometre karelik alanıyla parkın yaklaşık yarısını kaplıyor. Arjantin gezilecek yerler arasında en değerli yerlerden biri olan; 47 buzul alanı ve bunlardan bağımsız 190 küçük buzul ile dünyada Antartika dışında en büyük buzul alanı olma özelliğine sahip. 1981’de UNESCO Dünya Mirası Vakfı tarafından koruma altına alınan bölge, Güney Amerika’daki buzulları görmek için en ideal yer.

4. Peninsula Valdes

Peninsula Valdes

Peninsula Valdes, Arjantin’in Chubut şehrinde, güney Atlantik içine doğru 100 km uzanan ve 4000 kilometre kareye yayılan bir burun. Kasaba, geniş kumlu ve çakıllı plajlar, kum tepeleri ve küçük adaların yer aldığı bölge, turizm sezonu olan Eylül-Mart ayları arasındaki dönemde hizmete açılıyor.

Peninsula Valdes’in en ünlü canlıları arasında, penguenler, deniz aslanları, foklar, balinalar ve yunuslar yer alıyor. Burada, bu hayvanları doğal yaşam alanlarında güvenli bir şekilde izleme fırsatı bulabilirsiniz. Ayrıca, kıyı boyunca yürüyüş yaparak ve bölgede düzenlenen tekne turları ile bu canlıların yakınında olabilirsiniz.

Burası aynı zamanda, özellikle Aralık ve Ocak aylarında, balina gözlemciliği için de harika bir yer. Bu dönemde, güneyli yunusların göç yolu boyunca çiftleşme ve doğum yaptığına şahit olabilirsiniz. Özetle doğal güzellikleri, endemik hayvan türleri ve muhteşem manzaraları ile ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunan bu doğa harikasını mutlaka ziyaret edin.

5. Mendoza

Mendoza

Mendoza, Arjantin’in batısında yer alan, bir Güney Amerika kenti. Mendoza’da mutlaka görülmesi gereken yerler Mendoza şarap bağları, Plaza de Independencia, Parque General San Martin, Museo Fundacional ve Plaza España. Kentin dört ana meydanı olan Plaza San Martin, Plaza Chile, Plaza Italia ve yemyeşil peyzajı ile içinizi açan Plaza España da Mendoza’nın görülmesi gereken yerlerinden.

And Dağları’nın eteklerinde yer alan Mendoza, Arjantin’in ünlü şarap üretim bölgesi. Mendoza’da, şarap üretim bölgelerinin bulunduğu Lujan de Cuyo ve Maipu gibi bölgeleri ziyaret edebilirsiniz. Bu bölgede, zengin kırmızı şarapların üretildiği birçok şaraphane bulunuyor. Bu şaraphaneleri ziyaret ederek, şarap üretim sürecini öğrenebilir, şarap tadımı yapabilir ve yerel üreticilerle tanışabilirsiniz.

6. Ushuaia

Ushuia

Ushuaia, dünyanın en güneyinde yer alan Arjantin’in Tierra del Fuego eyaletinin başkenti. Bu nedenle, “Dünya’nın Sonu” olarak da biliniyor. Şehir, muhteşem doğal güzellikleri, zengin tarihi ve kültürel mirası ile ziyaretçilerini büyüleyen bir yer.

Ushuaia’da gezilecek yerler arasında, ünlü Tierra del Fuego Milli Parkı, Beagle Kanalı, Yamana Müzesi, ve Train of the End of the World gibi yerler yer alıyor. Tierra del Fuego Milli Parkı, dağlık manzaraları, buzul gölleri ve harika yürüyüş parkurlarıyla ünlü. Beagle Kanalı, tarihi bir yer olan ve Ushuaia’nın tarihine ışık tutan birçok noktayı içeren bot turları ile ziyaret edilebilir. Yamana Müzesi, Yamana yerlilerinin yaşam tarzını ve tarihini tanıtıyor. Train of the End of the World ise Ushuaia’nın tarihini anlatan bir tren yolculuğu.

7. San Carlos de Bariloche

San Carlos de Bariloche

San Carlos de Bariloche, Arjantin’in Patagonya bölgesindeki Rio Negro eyaletinde yer alan popüler bir turistik destinasyon. Şehir, muhteşem doğal güzellikleri, turkuaz renkli gölleri, çarpıcı dağ manzaraları ve birçok açık hava aktivitesi seçeneği ile ziyaretçilerini büyülüyor.

Bariloche’da gezilecek yerler arasında, Nahuel Huapi Gölü, Cerro Catedral kayak merkezi, Circuito Chico ve Colonia Suiza yer alıyor. Nahuel Huapi Gölü, muhteşem manzaraları, plajları ve su sporları aktiviteleri ile ünlü. Cerro Catedral kayak merkezi, dünyanın en ünlü kayak merkezlerinden biri ve kış sporları tutkunları için ideal bir yer. Circuito Chico, şehrin panoramik manzarasına şahit olmak isterseniz mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yer. Çikolata fabrikalarını ziyaret etmek ve lezzetli yerel yemeklerin tadını çıkarmak da yapmanız gerekenlerden.

Arjantin, kendine özgü atmosferi, doğası ve mimarisiyle baş döndürücü bir ülke. Siz de Arjantin gezilecek yerler listesine birer birer tik atmak isterseniz Arjantin uçak bileti kampanyalarına göz atarak Güney Amerika’nın en gelişmiş ülkelerinden biri olan Arjantin’i keşfedebilirsiniz.

NOT: Arjantin vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here