Uçak Bileti

Türkiye toprakları, binlerce yıldır farklı medeniyetlerin hayat bulduğu, dünyanın en önemli geçiş güzergahlarından biri. Anadolu’nun dört bir yanı bu topraklarda yaşayan farklılıkların izleriyle dolu. Tüm bu zengin tarihi geçmişiyle Türkiye, dünyanın en şanslı ülkelerinden biri. Türkiye’nin en güzel tarihi yerleri listesini keşfetmek isteyen binlerce yerli ve yabancı turist yeni seyahat planlarına hayat veriyor.

Türkiye’de Mutlaka Görmeniz Gereken Tarihi Yerler

Türkiye, binlerce yıllık zengin tarihi mirasıyla göz kamaştıran bir ülke. Anadolu’nun topraklarında birçok medeniyetin izleri bulunuyor ve bu izler günümüze kadar ulaşmış durumda. Ülkenin dört bir yanında keşfedilecek pek çok tarihi mekan bulunsa da, bu yazıda Türkiye’nin en güzel tarihi yerlerinden bazılarına odaklanacağız.

Ülkemizin her köşesinde farklı medeniyetlerin ve kültürlerin izlerini görmek mümkün. Bu yerler sadece ülkenin geçmişini değil, aynı zamanda insanlığın ortak tarihini de yansıtıyor. Bu nedenle, yurtiçi seyahatlerinizde bu tarihi zenginlikleri keşfetmek için harika bir fırsata sahibiz. Türkiye’nin en güzel tarihi yerleri listesine birer birer tik atmak için yollara düşelim.

1. Pamukkale

Türkiye'nin En Güzel Tarihi Yerleri

Hierapolis Antik Kenti ile birlikte aynı bölge içerisinde yer alan Pamukkale, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi ve doğal güzelliklerimizden. Ülkemizin en tanınmış doğal güzelliklerinden biri olan Pamukkale Travertenleri ile Antik Havuz, kaynak sularının kirecinden oluşan yüksek bir tepede yer alıyor. Onlarca kilometre öteden bile kendini gösteren bembeyaz Pamukkale, Denizli’de.

Mobil Uygulama

Denizli uçak bileti seçenekleri için göz atın.

2. İstanbul Tarihi Yarımada

Türkiye'nin En Güzel Tarihi Yerleri İstanbul Tarihi Yarımada

Dünyada iki kıta üzerinde kurulu olan tek şehir unvanını taşıyan İstanbul, aynı zamanda ülkemizin en çok turist ağırlayan şehri. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de kıtalararası yolculuklarda önemli bir aktarma merkezi olan İstanbul’un dört bir yanı tarihi ve turistik mekanlarla dolu. İstanbul Tarihi Yarımada, şehrin tarihi geçmişine tanık olmak için en doğru adres. UNESCO Listesi’ndeki Yarımada’da Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya, Sultanahmet Camii, Topkapı SarayıDikilitaş ve Arkeoloji Müzesi ve Türk-İslam Eserleri Müzesi bir arada.

İstanbul uçak bileti seçenekleri için göz atın.

3. Efes Antik Kenti

Efes Antik Kenti

İzmir’in UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki turistik çekim merkezi Efes Antik Kenti, İyonya’nın 12 şehri arasında yer alıyor. İzmir, Selçuk’ta bulunan antik kent, farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan MÖ 6 binli yıllara uzanan geçmişe sahip. Efes Antik Kenti’nde Celcus Kütüphanesi, Artemis Tapınağı, Yedi Uyurlar Mağarası ve Meryemana Evi görülmeye değer.

İzmir uçak bileti seçenekleri için göz atın.

4. Kapadokya

Kapadokya Türkiye'nin En Güzel Tarihi Yerleri

Doğanın yer yüzündeki izlerine tanık olmak her yıl dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlayan Kapadokya, Nevşehir sınırlarında yer alıyor. Yer altı şehirleri, peri bacaları, şarap atölyeleri, kaya otelleri ve balon turlarıyla Kapadokya dünyanın en özgün yerlerinden.

Kapadokya uçak bileti seçenekleri için göz atın.

5. Sümela Manastırı

Sümela Manastırı

Rum Ortodoks manastırı ve kilise kompleksinden oluşan Sümela Manastırı, Trabzon’un Maçka ilçesinde, sarp bir tepede yer alıyor. Kapadokya’da da örnekleri görülen Hristiyanlığın ilk dönemindeki kilise mimarisi anlayışla inşa edilen Sümela, deniz seviyesinden bin 150 metre yükseklikte. Duvarlarındaki freskler ve figürleriyle ziyaretçilerini büyüleyen manastırda yılda bir kez ayin yapılıyor.

Trabzon uçak bileti seçenekleri için göz atın.

6. Safranbolu

Safranbolu Türkiyenin en güzel tarihi yerleri

Batı Karadeniz’in turizm cenneti Safranbolu, benzerlerini Arnavutluk Berat, Makedonya Ohrid, Beypazarı, Göynük gibi yerlerde görebileceğiniz tarihi Osmanlı evleriyle UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde. 3 bin yıla uzanan tarihi geçmişi ile bölgenin en eski yerleşim yerlerinden olan Safranbolu’nun adı safran bitkisinden geliyor. Kültür turizmiyle öne çıkan ilçe Karabük’e bağlı.

7. Ksanthos ve Letoon Antik Kentleri

Ksanthos ve Letoon Antik Kentleri

Fethiye-Kaş Karayolu üzerinde Muğla’nın Seydikemer ilçesinde yer alan Ksanthos ve Letoon antik kentleri, Likya Yolu üzerinde tarihle baş başa zaman geçirmek isteyenlerin rotasında. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Ksanthos, Likya’nın Antik Çağ’daki başkenti. Letoon kenti ise antik çağda dini bir merkez görevindeydi.

Dalaman uçak bileti seçenekleri için göz atın.

8. Nemrut Dağı

Nemrut Dağı

Gün doğumu manzarasıyla ünlü Nemrut Dağı, Adıyaman il sınırlarında. GAP turlarının rotasında yer alan Nemrut Dağı, Kommagene Kralı Antiochos’un mezarı, Yunan ve Pers tanrıların heykelleriyle birlikte Nemrut Dağı Milli Parkı’nı oluşturuyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne Türkiye’den giren en eski noktalardan biri olan Nemrut’ta ateş sunakları ve gün doğumu manzarası harika.

Adıyaman uçak bileti seçenekleri için göz atın.

9. Hattuşaş

Hattuşaş

Hitilerin başkenti Hattuşaş, Çorum’un Boğazkale ilçesinde yer alan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nin üyesi olan yerleşim yeri. Anadolu uygarlık tarihine tanık olmak için görülmesi gereken Hattuşaş’ta MÖ 3 binden bu yana yaşamın olduğu, 5 ayrı kültür katmanında keşfedilmiş. Siyasi, dini ve kültürel bir merkez konumunda olan Hattuşaş’taki birçok eser Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergileniyor.

Çorum otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

10. Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası

Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne Türkiye’den dahil olan ilk mimari yapı unvanına sahip. Sivas’ın en önemli turistik değeri olan cami ve darüşşifa, 1229 yılında Mengücekli Beyi Ahmed Şah tarafından yaptırılmış. Cami mimarlık tarihinin en özgün eserleri arasında dünyaca tanınan bir yapı.

Sivas uçak bileti seçenekleri için göz atın.

Otobüs Bileti

26 YORUMLAR

    • Çok tşk ederim canım ödevim çok müq oldu 😘😘😘😘😘😘😘🥰🥰🥰🥰🥰🥰❤️❤️❤️❤️

  1. Evet bence de katılıyorum güzel olmuş ama biraz özet olsaydı daha iyi olurdu öbür türlü harika olmuş bayıldım teşekkürler işime yaradı

    • Biraz az olmuş ama ödevime çok yardımcı oldu. TEŞEKKÜRLER🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

  2. mükemmel ama az onu saymazsak harika gerçekten ödevime çok yardımcı oldu .Gezicem buraları işallah🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here