Uçak Bileti

Seyahatlerinde kültür turu yapmayı sevenler için vazgeçilmez duraklardan biri olan müzeler, geçmişten günümüze uzanan sanat eserlerini ziyaretçileri ile buluşturuyor.

Bir günde gezip bitiremeyeceğiniz geniş sergi alanları ve milyonlarla sayılan eserleri ile göz kamaştıran dünyaca ünlü müzelere yapacağınız gezilerle, sanatın ve tarihin etkileyici izlerini daha yakından görme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Dünyanın En Görkemli 10 Müzesi

1. Louvre Müzesi, Paris

Avrupa’nın en önemli sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapan ve üç bölümden oluşan Louvre Müzesinin en ünlü eseri, Da Vinci’nin Mona Lisa’sı. Bu yüzden müzeye girmek için beklediğiniz kuyruğun bir benzerini de, Mona Lisa’yı görmek için beklemeniz gerekiyor. Bu devasa yapının tamamını bir günde gezip bitirmeniz mümkün değil. Bu nedenle her şeyi görmeye çabalamak yerine zamanınızın yettiği kadarını, tadını çıkararak gezmeyi deneyin.

Mobil Uygulama

 

2. Hermitage, St. Petersburg

Çariçe Katerina’nın kışlık sarayı olarak inşa edilen daha sonra ise müze haline dönüştürülen Hermitage, dünyanın en geniş resim koleksiyonuna sahip olması ise biliniyor. Üç milyon civarında eserin sergilendiği bu devasa müzeye girebilmek için sabah erken saatlerde sıraya girip bilet almak istemeyenler, satın alma işlemini internet üzerinden de gerçekleştirebilir.

 

3. İngiltere Müzesi, Londra

1753 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlayan İngiltere Müzesi, etnografı, Eski Çağ yapıtları, sikkeler ve madalyalar, baskılar ve çizimler olmak üzere dört farklı bölümden oluşuyor. Doktor ve Doğabilimci Hans Sloane’nin biriktirdiği koleksiyonun hükümet tarafından satın alınması ile kurulan bu eşsiz müzede dünyanın çeşitli yerlerinden getirilen eserler yer alıyor.

 

4. Mısır Müzesi, Kahire

Antik Mısır Uygarlığının en görkemli koleksiyonunu görebileceğiniz Mısır Müzesinde, Mısır Firavunlarından Tutankhamun’un mumyasına ait maskenin de aralarında bulunduğu 120 bine yakın sanat eseri yer alıyor.

 

5. Uffizi, Floransa

İnşasına, Floransa Sulh Yargıçları Ofisi olması amacı ile başlandığı için İtalyanca ‘Ofisler’ anlamına gelen Ufizzi adını alan ve Rönesans eserlerini ziyaretçileri ile buluşturan müzede, Boticelli, Caravaggio, Michalangelo, Rafaello, Durer gibi isimlerin birbirinden önemli eserleri sergileniyor.

 

6. Met-Metropolitan Sanat Müzesi, New York

İçerisinde yer alan bölümlerin her biri için bir gün ayırıp gezmeniz gereken bu devasa müzede, 1970 yılından bu yana toplanan 2 milyona yakın eser bulunuyor. Her biri birbirinden farklı dönemlere ait eserlerin bulunduğu salonları gezerken, tarihte bir yolculuk yapıyor hissine kapılabilirsiniz.

 

7. Moma-Newyork Modern Sanat Müzesi, New York

1992 yılında Avrupa’ya ait modern sanat eserlerinin bir araya getirilmesi amacıyla Rockefeller ailesinin işbirliği ile kurulan ve genellikle Metropolitan Sanat Müzesi ile karıştırılan MoMa, modern sanatlar alanındaki eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Henri Mattise’nin ‘Dance, Van Gogh’un ‘The Starry Night’, Pablo Picasso’nun ‘Les Demoiselles d’Avignon’ ve Salvador Dali’nin ‘The Persistence of Memory’ isimli eserleri bunlardan sadece bazıları.

 

8. Vatikan Müzeleri, Roma

Dünyanın en büyük müzelerinden biri olan ve her yıl yaklaşık 6 milyon kişi tarafından ziyaret edilen müzede, 54 farklı galeri var. Bu galeriler arasında en ünlüsü ise Sistine Şapeli olarak geçiyor. Roma Katolik Kilisesi tarafından inşa edilen müzede, tavandaki heykel ve figürlerin yanı sıra elips şeklindeki anıtsal merdivenler de oldukça dikkat çekici.

 

9. Prado, Madrid

Krallık koleksiyonlarının birleştirilmesi ile oluşturulan bu muhteşem müzede, Goya, El Greco ve Velazquez’e ait koleksiyonlar geniş yer tutuyor. Müzenin en bilinen parçası ise Velázquez tarafından yapılan Las Meninas.

 

10. Ulusal Arkeoloji Müzesi, Atina

48 odadan oluşan iki katlı bir müze olan Atina Ulusal Arkeoloji Müzesi, dünyanın en büyük Eski Yunan sanatı müzelerinden biri olarak ün kazanmış. Tunç Poseidon heykeli ise zengin bir sanat arşivine sahip olan müzenin en iyi parçalarından biri.

Sanat ve tarihi buluşturan eşsiz müzelere yapacağınız ziyaretlerle, seyahatlerinizi daha keyifli bir hale getirebilir ve tarihin derinliklerine uzanan hoş saatler geçirebilirsiniz. Dünyanın dört bir yanında bulunan bu sanat harikalarına ulaşmak için uçak bileti kampanyalarını değerlendirmeyi unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here