Uçak Bileti

Şaşırtan gelenekleriyle ünlü kabileleri, çöl kumlarının ele geçirdiği kasabaları, muhteşem doğal güzelliklere ve vahşi yaşama ev sahipliği yapan doğa alanları ve kültürel zenginlikleriyle büyüleyen Namibya, Afrika coğrafyasının en etkileyici ülkelerinden biri. Eğer siz de yeni maceralar ve keşfedilmemiş rotalar peşindeyseniz, seyahat planlarınıza Namibya’yı eklemeyi unutmayın. İşte Namibya gezilecek yerler…

Vahşi Yaşamdan Büyüleyici Manzaralara: Namibya Gezilecek Yerler

Namibya Gezilecek Yerler

Namibya, Güney Afrika’da yer alan muhteşem bir ülke ve tam bir doğa harikası. Namibya’yı keşfetmek için sayısız sebep var. Bu güzel ülkenin en ünlü gezilecek yerlerinden biri, dünyanın en büyük ve en eski çölü olan Namib Çölü. Bu çölde, binlerce yıl önce kuruyan Tsauchab Nehri tarafından oluşturulan Sossusvlei kum tepeleri de görülmeye değer.

Ayrıca, Etosha Ulusal Parkı’nı ziyaret ederek Afrika’nın en büyük vahşi yaşam alanlarından birinde yüzlerce farklı türde hayvanı görebilirsiniz. Bu parkta, gergedanlar, fil, aslan, leopar, ceylan gibi birçok vahşi hayvanı gözlemleyebilirsiniz. Skeleton Coast ise Namibya’nın en vahşi ve en güzel sahillerinden biri. Himba halkının geleneksel yaşam tarzını ve kültürünü de keşfedebilirsiniz. Namibya, doğal güzellikleri, yaban hayatı, kültürü ve tarihi ile sizi büyüleyecek bir yer.

Namibya Gezilecek Yerler

Mobil Uygulama
  1. Sossusvlei
  2. Kolmanskop
  3. Etosha National Park
  4. Dead Vlei
  5. Fish River Canyon
  6. Kaokoland

1. Sossusvlei

Sossusvlei Namibya Gezilecek Yerler

Dünyanın en eski çölünün yer aldığı, kum tepeleriyle kuşatılan bir tuzla olan Sossusvlei, Namibya sınırlarında görüp görebileceğiniz en harika yerlerden biri. Gezginlerin yanı sıra fotoğraf meraklılarının da gözdesi olan bu yer Namib Naukluft National Park’ta bulunuyor. İnsanı sonsuz bir huzura boğan sessizliği, huzurlu atmosferi ve şahane manzarasıyla hafızanıza kazınan Sossusvlei, Namibya’ya gelmek için en iyi sebeplerden.

Kızıla çalan kumulları, yüksekliği 300 metreyi bulan devasa çöl tepeleri ve benzersiz bitki örtüsü ile buraya hayran kalacaksınız. Gün doğumunda veya batımında bu muhteşem manzara, çevredeki sessizliği ve yalnızlığıyla birleşerek unutulmaz bir deneyim sunuyor. Ayrıca, Sossusvlei’de dünyanın en yüksek kum tepesi olan “Big Daddy” tırmanışı da zorlu bir aktivite ama ilginizi çekiyorsa deneyimlemelisiniz.

2. Kolmanskop

Kolmanskop

Kolmanskop, Namib Çölü’nün tam ortasında, terkedilmiş bir elmas madeni kasabası. Şimdi harap ve terk edilmiş binaları, çöl kumuyla kaplı yolları ve eski eşyaları ile bir zamanlar neşeli bir yerin hayalet şehrine dönüşmüş durumda. Bu doğal ve tarihi miras, fotoğrafçılar, maceraperestler ve tarih meraklıları için benzersiz bir ziyaret noktası. Kolmanskop’un kasvetli atmosferi, geçmişin ruhunu hissettiren her bir yıkık binası ve ilginç hikayeleri sizi büyüleyecek.

3. Etosha National Park

Etosha National Park

Seraplar Bölgesi ve Kuru Su Bölgesi gibi isimlerle de anılan Etosha National Park (Etosha Milli Parkı), Afrika coğrafyasının en önemli ve popüler vahşi yaşam alanlarından. Ülkenin kuzey bölümünde yer alan bu park, 1907 yılından bu yana koruma altında. Beyaz ve gümüş renkleri andıran kumlarıyla bilinen Etosha Tuzlası’na da ev sahipliği yapan Etosha National Park, yaklaşık 22 bin kilometrekarelik bir alan üzerinde kurulu.

Etosha Milli Parkı’nda yapabileceğiniz birçok aktivite var. Parkta safari yapabilir, Afrika’nın yaban hayatının tadını çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda, parkın göl ve su delikleri etrafında yürüyüş yapabilir, yıldızları seyredebilir ve gece safari turlarına katılabilirsiniz. Ayrıca, parkın farklı bölgelerindeki manzaraları keşfedebilir ve çöl flora ve fauna hakkında bilgi edinebilirsiniz. Etosha Milli Parkı, doğanın güzelliğini keşfetmek ve Afrika’nın vahşi yaşamını yakından deneyimlemek için eşsiz bir fırsat sunuyor.

4. Dead Vlei

Dead Vlei

Kelime anlamı ölü bataklık olan Dead Vlei, ilk bakışta ürkütücü bir görüntüye sahip. Burayı görünce dünyada unutulup kalmış çorak bir bölgeye geldiğinizi düşünebilirsiniz. Haksız da sayılmazsınız zira buradaki ağaçları besleyen su kaynakları kum tepeleri nedeniyle bölgeye ulaşamadığı için çevreyi kuşatan akasya ağaçlarının tamamı ölü durumda. Günümüzden 9 bin yıl önce canlı bir bölge olan Dead Vlei, bugün ise şaşırtıcı görüntüsüyle fotoğraf sanatçılarının favori çekim mekanlarından biri haline geldi.

5. Fish River Canyon

Fish River Canyon

Fish River Canyon, Namibya’daki en büyük kanyonlardan biri ve dünya çapında popüler bir yer. 160 km uzunluğunda, 27 km genişliğinde ve 550 metre derinliğinde olan bu kanyon, binlerce yıllık erozyon sonucu oluşmuş. Fish River Canyon’un manzarası, benzersiz kaya oluşumları, yamaçlardan akan şelaleler, ormanlar insanı büyüleyen cinsten. Bu etkileyici doğal yapı, turistlerin trekking, yürüyüş, dağ bisikleti veya doğa yürüyüşleri yapmak için uğrak noktası.

Fish River Canyon, trekking yapmak isteyenler için en popüler rotalardan biri. Yaklaşık 85 kilometrelik yürüyüş rotası, kanyonun tamamını keşfetmenize olanak sağlıyor. Ayrıca, kanyonun tepesinden panoramik manzarayı mutlaka izlemelisiniz. Kanyonda yüzebilir, Oranje Nehri’nde kano veya balıkçılık yapabilirsiniz.

6. Kaokoland

Kaokoland Namibya Gezilecek Yerler

Kaokoland, Namibya’nın kuzeybatısında, Angola sınırında yer alan bir bölge. Bu bölge, aralarında dünyanın en büyük kanyonu olan Fish River Kanyonu’nun da bulunduğu çarpıcı doğal manzaralarıyla ünlü. Kaokoland aynı zamanda, Himba kabilesinin evi olarak da biliniyor. Bölgede seyahat edenler, Himba kültürü hakkında birçok şey öğrenebiliyot ve bu kültürün benzersiz geleneklerine tanık oluyorlar.

Himba kabilesi, geleneksel yaşam tarzlarına sıkı sıkıya bağlı kalmış bir halk. Himbalar, kırmızı bir toprak karışımı kullanarak vücutlarına karakteristik bir kırmızı renk veriyorlar ve bu, onları diğer Afrika kabilelerinden ayırıyor. Himba kültürü, özellikle doğayla uyumlu bir yaşam tarzı benimsediği için ekoturizmin popüler bir hedefi haline gelmiş. Bölgeye giderek, Himbaların geleneksel yaşam tarzlarını ve hayat felsefelerini yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz.

Eğer siz de bu mükemmel coğrafyayı görmek ve enfes anılar biriktirebileceğiniz bir seyahat istiyorsanız, Namibya uçak bileti kampanyalarına göz atmalısınız. Yolculuk hazırlıklarınızı yaparken vize için gereken belgelerinizi hazırlamayı da ihmal etmeyin ve Afrika’nın bu ilginç coğrafyasını daha fazla bekletmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here