Uçak Bileti

Kara kıta Afrika’nın doğusunda yer alan denize kıyısı olmayan bir ülke olan Uganda, birbirinden önemli ve etkileyici ulusal parkları, şahane doğal güzellikleri, el değmemiş yağmur ormanları, gürül gürül akan şelaleleri ve kültürel dokusuyla öne çıkıyor. Ziyaretçilerine macera ve heyecan dolu bir seyahat fırsatı sunan Uganda gezilecek yerler listesi sizi bekliyor.

Uganda Gezilecek Yerler

Uganda gezilecek yerler

Rota oluşturuldu! İstikamet; Afrika’nın en güzel ülkelerinden Uganda. Yemyeşil ormanları, bozulmamış doğal yaşamı, samimi ve candan insanları ile mutlaka keşfedilmesi gereken bir ülke. Yağmur ormanlarında yaşayan otobur dağ gorillerinin memleketi olan Uganda, muhteşem tropik ormanlara, Nil Nehri’ne, yaban hayatına ve yerel kabilelere ev sahipliği yapıyor.

Uganda Gezilecek Yerler Listesi

  1. Viktorya Gölü
  2. Murchison Falls Milli Parkı
  3. Queen Elizabeth Milli Parkı
  4. Bwindi Geçilmez Milli Parkı
  5. Kasubi Mezarları
  6. Kibale Milli Parkı
  7. Sipi Şelaleleri
  8. Uganda Museum

1. Viktorya Gölü

Viktorya Gölü Uganda gezilecek yerler

Tanzanya, Uganda ve Kenya topraklarını kaplayan Viktorya Gölü, 68 bin 800 kilometrekarelik yüzölçümüyle dünyanın en büyük ikinci tatlı su gölü. Bölge yaşamına canlılık katan bu devasa su birikintisi etkileyici manzarası ve zengin canlı yaşamıyla görülmeye değer.

Mobil Uygulama

2. Murchison Falls Milli Parkı

Murchison Falls Milli Parkı

Murchison Falls National Park (Murchison Şelalesi Ulusal Parkı), ülkenin en büyük ulusal parkı. 1952 yılında kurulan ve Uganda’nın kuzeybatısında yer alan Murchison Şelalesi Ulusal Parkı’nda fil, aslan, su aygırı gibi vahşi hayvanların yanı sıra çok sayıda kuş türünü de gözlemleyebilirsiniz.

  • Murchison Falls Milli Parkı konumu burada.

3. Queen Elizabeth Milli Parkı

Queen Elizabeth Milli Parkı

Antiloplar, aslanlar, leoparlar ve filler gibi pek çok hayvan türüne ev sahipliği yapan Queen Elizabeth National Park (Queen Elizabeth Ulusal Parkı), 1952 yılında kuruldu. Safari turları için ülkeye gelenlerin gözde adreslerinden olan bu park, Uganda’nın batı kesiminde konumlanıyor.

  • Queen Elizabeth Milli Parkı konumu burada.

4. Bwindi Milli Parkı

Bwindi Milli Parkı

El değmemiş ormanlarında çok sayıda canlı ve bitki türünün yaşadığı Bwindi Milli Parkı, 331 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. 1991 yılında ziyarete açılan bu parkı rehberli turlar eşliğinde de gezebilir ve doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz.

  • Bwindi Milli Parkı konumu burada.

5. Kasubi Mezarları

Kasubi Mezarları

Kasubi şehrinde bulunan Buganda Kral Mezarları, 2001 yılından bu yana UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde. Buganda Krallığı tarafından 13’üncü yüzyılda yapılmaya başlanan ve Kasubi Mezarları ismiyle de bilinen bu mezarlar, günümüzde ülkenin en popüler turistik yerlerinden biri.

6. Kibale Milli Parkı

Kibale Milli Parkı

Kibale National Park (Kibale Ulusal Parkı), 776 kilometrekare genişliğinde bir doğa alanı. 1993 yılında ziyarete açılan bu parkta, vahşi yaşamı keşfedebileceğiniz safari turlarının yanı sıra şempanze gözlemciliği yapılan altı kişilik şempanze trekking etkinliğine de katılabilirsiniz.

  • Kibale Milli Parkı konumu burada.

7. Sipi Şelaleleri

Sipi Şelaleleri Uganda gezilecek yerler

Ülkenin doğusundaki Kapchorwa bölgesinde yer alıyor Sipi Şelaleleri. Burada farklı irtifadan akan 3 ayrı şelale var. En yüksek şelale 100 metreden dökülüyor. Burası da Uganda gezilecek yerler rotanıza dahil edebileceğiniz doğal bir alan.

8. Uganda Museum

Uganda Museum (Uganda Müzesi), ülkenin kültürel ve tarihi geçmişine ait eşyaların ve sanat eserlerinin sergilendiği bir kültür sanat merkezi. Kampala şehrinde 1908 yılında kurulan bu müze, ülkenin kültürel miraslarını görebilmek için harika bir yer.

Eğer siz de doğal güzellikleriyle göz kamaştıran bu Afrika ülkesini ziyaret etme planları yapıyorsanız, Uganda uçak bileti fırsatlarını inceleyerek, seyahat planlarınıza hız kazandırabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here