Suudi Arabistan’da Yapılacak Aktiviteler & Etkinlikler

suudi arabistanda ne yapılır

Suudi Arabistan'da yapılacak aktiviteler denilince aklınıza ne geliyor? Bu büyüleyici ülke, tarihin ve modern dünyanın kesişim noktası olarak, her türden macera sever için sayısız olanak sunuyor. İster eski medeniyetlerin izini sürmek, ister çöl safarilerinde adrenalin dolu anlar yaşamak, ister muhteşem plajlarında dinlenmek olsun, Suudi Arabistan’da her zevke uygun bir aktivite bulmak mümkün. Hazır olun, çünkü bu eşsiz ülke, sınırlarını zorlamak ve unutulmaz anılar biriktirmek isteyenler için benzersiz bir cennet!

Suudi Arabistan Gezi Rehberi: 10 Büyüleyici Yer

Suudi Arabistan gezi rehberi

Suudi Arabistan Gezi Rehberi ile mistik çöllerden büyüleyici şehir manzaralarına, tarihi zenginliklerden modern cazibeye doğru eşsiz bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Bu rehberle, göz kamaştırıcı gökdelenlerin yükseldiği, tarih kokan sokaklarda kaybolacağınız ve eşsiz Arap kültürünü her köşede hissedeceğiniz bir maceraya adım atacaksınız. Suudi Arabistan’ın gizemli dünyasını keşfederken, her anın büyüsüne kapılacak ve unutulmaz anılar biriktireceksiniz. Hazırsanız, macera başlıyor!

Petra Antik Kenti Gezi Rehberi

petra antik kenti

Yazımda Petra Antik Kenti nerede, hikayesi, giriş ücreti gibi bilmeniz gereken konu başlıklarına yanıtlar bulabilecek, dünyanın yeni 7 harikasından biri olan bu antik şehir hakkında detaylı bilgi sahibi olacaksınız.

Tel Aviv Gezilecek Yerler: Görülmesi Gereken 10 Yer

tel aviv gezilecek yerler

Pek çok kültürel ve tarihi yapıya ev sahipliği yapan şehirde, birbirinden ihtişamlı müzeler de dikkat çekiyor. İşte Tel Aviv gezilecek yerler.

İsfahan’da Gezilecek Yerler: En Güzel 10 Yer

isfahanda gezilecek yerler

İsfahan'da gezilecek yerler dünyanın her yerinden gelen ziyaretçileri büyülüyor. Safevi döneminde başkent olan İsfahan, barındırdığı pek çok tarihi eser ve yapı ile gezilip görülecek pek çok yeri bulunan oldukça güzel bir şehir.

Katar’da Görülmesi Gereken Yerler | 8 Yer ile Katar’ı Keşfedin

katarda görülmesi gereken yerler

Orta Doğu'nun en küçük ülkelerinden Katar, zengin ve yüksek refah seviyesi ile bölge siyasetinde önemli bir yere sahip. Son dönemde turizmde atılım yapan ülke başkent Doha başta olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki tarihi ve turistik noktalara ziyaretçi çekmek için büyük çaba gösteriyor. Orta Doğu'da Dubai ile birlikte en önemli aktarma merkezlerinden biri olan Doha Havalimanı'ndan transit uçuşu olan yolculara bir gece ücretsiz konaklama ve şehir turu veriyor Katar. Katar'da görülmesi gereken yerler bu yazıda.

Umman Gezilecek Yerler

umman gezilecek yerler

Umman Sultanlığı, Arap Yarımadası’nın güneyinde yer alıyor. Nüfusu yaklaşık 3 milyon olan Umman’da Arapça konuşuluyor. Petrol ve doğalgaz bakımından çok zengin olan ülke, turizme de çok önem veriyor. Özellikle hem farklı bir kültürü tanımak hem de denizin ve Güneş’in keyfini sürmek isteyen Avrupalı turistler ekim-nisan ayları arasında Umman’ı ziyaret ediyorlar. Bunların başında Almanlar ve İngilizler geliyor.

En Etkileyici 10 Antik Mısır Tapınağı

Karnak

Orta Doğu coğrafyasının görkemli mimari yapılarından Antik Mısır tapınakları, ilk olarak MÖ 4,000'li yıllarda kamış çadır şeklinde inşa edilirken, günümüze kadar ulaşan tapınaklardan en sonuncusunun tarihi MS 6. yüzyıla uzanıyor. İnşa edildikleri dönemin teknolojisi düşünülerek hala nasıl inşa edildikleri tam olarak bilinmeyen Mısır tapınakları, kendi döneminin en ünlü hükümdarlarının mezarlarının, hazinelerinin ve kişisel eşyalarının...

22,800TakipçilerTakip et
3,136TakipçilerTakip et
8,590AbonelerAbone ol