Uçak Bileti

Turna.com CEO’su Dr. Kadir Kırmızı, Yıldız Teknik Üniversitesi – YTÜ Kültür Günleri kapsamında öğrencilere buluştu. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde okuyan pek çok yabancı öğrencinin de katıldığı etkinlikte “Kültür ve Dil Farklılıklarının Dijitaldeki Yansımaları” konuşuldu.

“Turna” kültürel bir ögedir

Sunumda Kadir Kırmızı turna.com marka adının esin kaynağını şöyle anlattı: “Turna.com adının hikayesi şöyle: Turna kuşları, kültürümüzde sık karşımıza çıkan önemli bir yere sahip. Anadolu’nun pek çok türküsünde Turna’dan bahsedildiğini siz de farkedersiniz…

Ayrıca Hem Batı’da hem Uzak Doğu’da yaşayan ortak nadir kuşlardan… Biz bu ismi alırken, Turna’nın göçmen bir kuş olmasından da ilham almıştık. Türk kültüründe sevgiye, sevgiliye haber ulaştırmaya dair pek çok anlatımda yer alan Turna’nın başka kültürlerde de etkisi var. Örneğin Japonya’da origami ile yapılan kuşlar da Turna’dır. 1000 tane origami turna yapanın dileğinin gerçek olduğuna inanılır. Nükleer sızıntıdan etkilenen bir kız çocuğunun ölümünden önceki son günlerini yüzlerce origami turna kuşu yaparak geçirdiği de ve bu özelliğiyle anıldığı bilinmektedir. 

Turna, hem göçmen bir kuş; hem aşk ve özgürlüğü çağrıştırıyor. İşte bu yüzden biz de adımızı Turna.com olarak seçtik.” 

Arkadaşlarını davet et, sen de onlar da kazansın

Kadir Kırmızı öğrencilere ayrıca iş hayatında başladığında dijital kullanımlarda karşılaşabileceği pek çok örneklere yer verdi. “Bir websitesinde ne anlatılmak isteniyorsa, kullanıcıyı her zaman bu anlatıma dahil etmek ve onları web sitesi ile etkileşimli hale getirmek önemli. Örneğin biz “Arkadaşlarını dahil et” modelinde böyle bir anlayış kullanıyoruz. Arkadaş davetinde, hem davet eden hem de davet edilen kazanıyor. Üstelik davet edilenin tek bir uçuşundan değil, ömür boyu puan kazanmak sözkonusu. Bu modelimizde gördük ki, bu özelliği sürekli birlikte kullanan çok üyemiz var. Kullandıkları Turnapuan’larla daha sonra birlikte uçuyorlar.”

Mobil Uygulama

Etkinlik, Dünya’daki farklı kültürlerin karakteristik özellikleri ve bu özelliklerin günlük yaşamdaki etkinlerine verilen örneklerle devam etti. Yabancı öğrenciler de kendi ülkelerinde örnekleriyle konuşmaya katıldı.

Turna.com ekibi olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ndeki öğrencilerin gösterdikleri ilgiye bir kez daha teşekkür ederiz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here