Uçak Bileti

New York’a dünyanın merkezi demek doğru olsa gerek. Öyle ki tüm dünyanın finans, sanat, eğlence, müzik ve moda başkenti olan şehir başlı başına bir dünya. New York’un keşfedilecek yerleri neredeyse sınırsız. Amerika’nın bu en büyük ve en heyecan verici şehrinde, Central Park ve Highline Park, restoranları ve sanat galerileri ile Meatpacking, Soho, Modern Sanatlar Müzesi Moma, Metropolitan Museum of Art gibi görülecek pek çok yer var.

New York’un 5 Simge Yapısı

1. Özgürlük Heykeli

Özgürlük Heykeli Amerika deyince belki de tüm dünyanın gözünde canlanan ilk sembol. Özgürlük Adası’nda yer alan ve aynı zamanda gözlem kulesi olan heykel, Frederic Auguste Bartholdi tarafından tasarlanarak 1876’da Fransa tarafından ülkenin yüzüncü kuruluş yılı için Amerika’ya hediye edilmiş. Dünyanın en tanınmış heykeli olan ve 1984’ten beri UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Özgürlük Heykeli’nin meşalesine tırmanabilmek için önce, Battery Park’tan veya State Park’tan feribota binmek.

2. Brooklyn Köprüsü

Mobil Uygulama

Brooklyn Köprüsü, New York’un bir başka ünlü simgesi. ABD’nin en eski asma köprülerinden biri olan Brooklyn, New York’un kalbi Manhatta ile Brooklyn’i birbirine bağlayan altı şeritli bir köprü. Yüzlerce sayıda çelik halatla ayakta duran Gotik köprünün yüksekliği 89 metre. Yaya ve bisiklet yolunun da bulunduğu Brooklyn Köprüsü’nün Brooklyn ayağından girip, Manhattan’a kadar yaklaşık otuz dakikalık yürüyüş yapabilirsiniz.

3. Empire State

Empire State Binası New York’un neresinde olursanız olun görebileceğiniz, kentin ikinci en yüksek yapısı. 1931’de, o güne kadar dünyanın en yüksek binası olan Chrysler Building’in unvanını elinden alan Empire State, 443,2 m yüksekliğe sahip ve 102 katlı. Binanın 86. ve 102.katlarında bulunan seyir teraslarından muazzam bir New York manzarası izleyebilirsiniz. Öyle ki açık bir havada, 80 mil mesafedeki New York, New Jersey, Pensilvanya, Connecticut ve Massachusetts gibi beş ABD eyaletini görmek mümkün.

4. Central Park

Central Park, New York’un göbeğinde, gökdelenlerin arasında bulunan yirmi oyun alanı, kırk sekiz çeşme, pek çok heykel ve otuz altı köprüye sahip olan devasa bir park. Yılda ortalama 25 milyon ziyaretçisiyle Central Park, Birleşik Amerika’da en çok ziyaret edilen kent parkı olduğu kadar dünyanın da en ünlü şehir parkı. New York’un sembollerinden olan parkta, 120 farklı bitki türü, 26.000 den fazla ağaç, 25 kuş türü, 130 hayvan türü bulunuyor.

5. Times Meydanı

Times Meydanı, New York’un en canlı, renkli, hareketli ve hayat dolu bölgesi. Uyumayan Şehir New York’un en afili bölgesi olan imes Meydanı’na gitmek için en ideal zamansa hava karardıktan sonra, neon ışıkların tüm pırıltısıyla meydanı aydınlattığı gece saatleri. Pek çok mağaza ve hediyelik eşya dükkânının bulunduğu meydan, kırk iki ve kırk yedinci caddeler arasında bulunuyor. 

New York’a Nasıl Gidilir?

Türkiye ile New York arasında, Türk Hava Yolları’nın haftanın her günü, yaklaşık on bir saat süren direkt uçuşlarla John F. Kennedy Havaalanı‘na ulaşım mümkün. Pek çok havayolu şirketiyle aktarmalı olarak da ulaşabileceğiniz kenti görmenin en kolay yolu bir New York uçak bileti almak!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here