Uçak Bileti

Dünyanın en hareketli metropollerinden New York, Amerika Birleşik Devletleri‘nin kalbinin attığı bir şehir. Haftanın 7 günü, günün 24 saati yaşamın bir an bile durmadığı şehir dünyanın farklı yerlerinden birçok insanın hayallerini süslüyor.

Yüksek katlı binaları, zengin gece hayatı, tarihi ve turistik noktaları, park ve bahçeleri, dünyaca ünlü Özgürlük Anıtı ve alışveriş caddeleriyle şehre her yıl milyonlarca ziyaretçi geliyor.

New York’ta Görülecek 5 Yer

1. Empire State Binası

New York’un tarihi binalarından biri olan Empire State, 102 kat ve 1576 basamaktan oluşuyor. Anteni ile birlikte yüksekliği 443,2 metreye ulaşan yapı, Dünya Ticaret Merkezi’nin açılışına (1972) kadar dünyanın en yüksek binası unvanını taşıyordu. 11 Eylül 2001 tarihinde yaşanan terör saldırılarının ardından Dünya Ticaret Merkezi yıkılınca artık dünyanın olmasa da New York’un en yüksek binası unvanını geri aldı.

Mobil Uygulama

2. Central Park

New York’un en büyük yeşil alanı olan Central Park, yıllık 25 milyonu aşan ziyaretçisiyle kendi alanında bir rekora sahip. Birçok sinema filmi, dizi ve yapımın çekimine ev sahipliği yapan mekan, dünyanın en ünlü şehir parklarından biri. New York’un sembolleri arasında gösterilen Central Park, huzur ve doğayla buluşmak için şehir merkezinin tam ortasında en uygun konumda.

3. Özgürlük Heykeli

Özgürlük Anıtı ya da Özgürlük Heykeli, Liberty Adası’nda inşa edildiği 1886 yılından bu yana Amerika’nın simgesi olarak kabul edilen anıtsal heykel ve gözlem kulesi. Dünyada en çok tanınan anıtlardan biri olan Özgürlük Heykeli, Fransa tarafından ABD’nin kuruluşunun 100.yılı anısına ABD’ye armağan edilmiş.

4. Brooklyn Köprüsü

East River üzerinde Brooklyn ile Manhattan’ı birbirine bağlayan Brooklyn Köprüsü, 1883 yılından bu yana trafiğe açık. Tamamlandığı dönemde dünyanın en geniş asma köprüsü unvanını taşıyan köprü, şehrin sembollerinden biri. Yapımında 27 kişinin öldüğü köprü şehre gelen ziyaretçilerin hatıra fotoğrafı çekilmek için uğrak noktalarından.

5. Metropolitan Sanat Müzesi

Metropolitan Sanat Müzesi, dünyanın en geniş koleksiyonuna sahip olan müzeleri arasında bulunuyor. Central Park’ın yanındaki müzede Eski Doğu, Yunan, Mısır, Roma dönemlerine ait eserler sergileniyor. Avrupa Orta Çağ koleksiyonunun da yer aldığı müzede araştırma kitaplığı, çocuk bölümü ve resim sanatının öne çıkan isimlerinin eserleri de görülebiliyor.

Nefes kesen bu harika şehri görmek için hemen şimdi New York uçak bileti seçeneklerine göz atın!

NOT: Amerika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here