Uçak Bileti

Amerika Birleşik Devletleri‘nin en popüler seyahat noktalarından biri olan New York, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin buluşma noktası. Birbirinden güzel turistik yerleri ile hayranlık uyandıran şehir, alışveriş caddeleri, gökdelenleri, parkları ve hızlı yaşam tarzı ile cezbedici bir metropol.

New York Şehrinde Gezilecek 5 Yer

1. Özgürlük Heykeli

Uzun bir kuyruk beklemeyi göze alanlar için New York’ta gidilebilecek eşsiz bir adres olan Özgürlük Heykeli, Liberty Adası’nda yer alıyor. Fransa’nın, Amerika’nın kuruluşunun 100. yılı sebebi ile hediye olarak yaptırdığı bu devasa anıt, 1984 yılından bu yana UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunuyor.

2. Times Meydanı

Şehrin en kalabalık ve renkli noktası olarak ünlenen Times Meydanı, gökdelenleri, ışıklı reklam tabelaları, lüks restoranları ve sayısız film stüdyosu ile dikkat çekiyor. 1904 yılında New York Times’ın merkezini buraya taşıması sebebi ile Times ismini alan meydanın eski ismi ise Longacre Meydanı.

3. Central Park

Mobil Uygulama

Yılda ortalama 30 milyon kişi tarafından ziyaret edilen Central Park, büyüleyici atmosferi ile huzur bulacağınız harika bir yeşil alan. 1850’li yıllarda şehre kazandırılan ve Manhattan bölgesi sınırlarında kalan bu eşsiz park, film sahnelerinin de aranan mekanlarından.

4. Empire State Binası

Fifth Avenue’de 33. ve 34. caddelerin arasında yer alan Empire State Binası, 1931 yılında inşa edilmiş. 381 metre yüksekliğe sahip olan bu görkemli bina, New York’un eşsiz manzarasını izlemek için en iyi noktalardan biri. Dünyanın en yüksek binaları arasında yer alan Empire State binasına çıkmak için uzun bir sıra beklemeniz gerektiğini de unutmayın.

5. Brooklyn Köprüsü

Brooklyn ile Manhattan’ı birbirine bağlayan Brooklyn Köprüsü, ihtişamlı görünümü ve mimarisi ile fotoğraf meraklılarının gözdesi. Şehrin değişmez sembollerinden olan ve 1870-1883 yılları arasında inşa edilen köprü, yapımı sırasında yaşanan sayısız kötü hikayeyle de anılıyor.

New York uçak bileti kampanyalarını değerlendirerek, dünyanın en güzel şehirlerinden birini ziyaret ederek, unutulmaz bir seyahat deneyimi gerçekleştirebilirsiniz.

NOT: Amerika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here