Uçak Bileti

Güney Amerika‘da bulunan Kaliforniya Eyaleti’nin en büyük ikinci şehri olarak nitelendirilen San Diego‘da bir buçuk milyona yakın kişi yaşıyor. Ülkenin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan bir sahil şehri olan bu etkileyici yerleşim yeri, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Meksika sınırında kalıyor. Birbirinden güzel kumsalları ve huzur dolu atmosferi ile hayranlık uyandıran San Diego, aynı zamanda ‘America’s finest city’ ünvanına da sahip. Amerikan Deniz Kuvvetleri’nin karargah merkezi olarak kullanılan şehir, ılıman iklimi, yemyeşil parkları ve farklı kültürleri buluşturan yapısı ile dikkat çekiyor.

San Diego’da Görülmesi Gereken 5 Yer

1. Balboa Parkı

1868 yılında 1200 dönümlük bir arazi üzerine kurulan Balboa Parkı, içerisinde bulunan müzeler, parklar ve bahçeler ile oldukça hoş bir görünüm ve havaya sahip. Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük hayvanat bahçesine de ev sahipliği yapan park, şehirde gezilmesi gereken ilk yerlerden biri.

2. Old Town

Mobil Uygulama

19. yüzyıldan kalma ihtişamlı binaları ile şehrin popüler ziyaret noktalarından biri olan Old Town bölgesi, eski Batı İspanyol tarzı mimarisi ile dikkat çekiyor. Bölge, bu yapılarının yanı sıra Meksika tarihini yansıtan eşyalar ve savaş dönemi dokümanlarının sergilendiği Old Town Tarih Müzesi’yle de adından söz ettiriyor.

3. La Jolla

San Diego’da okyanusun berrak sularında tatilin tadını çıkarmak isteyenlerin buluşma noktası olan La Jolla, göz alıcı kumsallarının yanı sıra sahil boyunca uzanan kafeleri, restoranları ve birbirinden lüks mağazalarıyla da öne çıkıyor.

4. San Diego Hayvanat Bahçesi

Dünyaca ünlü bir bahçe olan San Diego Hayvanat Bahçesi, 100 dönümlük bir arazi üzerinde yer alıyor. Aynı zamanda ABD’nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri olarak anılan San Diego Hayvanat Bahçesi’nde, kutup ve tundra hayvanlarından gorillere kadar 650 farklı türde hayvan yaşıyor.

5. Uss Midway Müzesi

Amerika Birleşik Devletleri’nin eski uçak gemisi olan ve İkinci Dünya Savaşı sırasında da kullanılan USS Midway uçak gemisi, günümüzde müzeye dönüştürülmüş durumdan. USS Midway Müzesi ismiyle anılan bu turizm noktası şehre gelen ziyaretçilerin uğrak adreslerinden biri.

San Diego’ya Nasıl Gidilir?

Türkiye’den direkt uçuş imkanı bulunmayan San Diego’ya, İstanbul üzerinden Londra, Austin, Madrid veya New York aktarmalı uçuşlar ile seyahat etmek mümkün. San Diego Uluslararası Havaalanı‘ndan şehir merkezine ulaşım içinse otobüs, taksi ya da araç kiralama gibi ulaşım seçenekleri değerlendirilebilir. Siz de, San Diego uçak bileti fırsatlarına göz atarak bu etkileyici şehrin keyif dolu sokaklarında dolaşma şansı elde edebilirsiniz.

NOT: Amerika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here