Uçak Bileti

Dünyada çay kültürü ile dikkat çeken yerler arasında doğudan batıya pek çok ülke bulunuyor. Kimi yerde süt, kimi yerde bal, kimi yerde ise limon gibi ilave lezzetlerle servis edilen çay, yüzlerce yıldır sofralardaki yerini ve önemini korumaya devam ediyor.

Bazı sofralarda sabah kahvaltılarını bazılarında ise akşam üzeri yenilen küçük atıştırmalıkların yanını süsleyen çay, dünyanın çok farklı ülkelerindeki sofralarda karşınıza çıkabiliyor. İşte onlardan bazıları.

Dünyada Çay Kültürü Gelişmiş 5 Ülke

1. Çin

Çay kültürü ile ilgili çok eski yazıtlara da rastlanan Çin‘de, yeşil çay, kırmızı çay, Wulong çayı, çiçek çayı, beyaz çay ve sarı çay gibi farklı tür çay çeşitleri tüketiliyor. Çin’de, misafirlere en çok ikram edilen içecek olan çayın, yalnız başına demlenip içilmesinin ise insan ruhuna dinlendirici bir etkisi olduğuna inanılıyor.

Çin uçak bileti turna.com’da.

Mobil Uygulama

2. Hindistan

Dünyada çay üretiminin en çok yapıldığı ülkeler arasında yer alan Hindistan‘da çay içmek istediğinizde, sütsüz getirmelerini söylemeyi unutmayın. Zira burada çay ikram edilirken içerisine süt, şeker ve masala adı verilen bir çeşni de karıştırılıyor. Hindistan’da çay daha çok, ısınmak ve enerji toplamak için içiliyor.

Hindistan için en ucuz uçak bileti fiyatlarını bulmak için Hindistan uçak bileti sayfasını ziyaret edin.

3. Türkiye

Türkiye‘de özellikle sabah kahvaltılarının değişmez içeceği olan siyah çay, öğlen ve akşam yemeklerinden sonra da tüketiliyor. Genellikle şekerli, limonlu, açık ya da demi bol olacak şekilde servis edilen çay, misafir ikramlarının da en çok tercih edilen içeceği olmaya devam ediyor. Türk geleneklerinde çay, daha çok sohbete bahane olması için pişirilir.

Türkiye’nin her yerine uçak bileti bulmak için Türkiye uçak bileti sayfasındaki fiyatları inceleyin.

4. İngiltere

Dünyaca ünlü ‘5 çayı’ dilden dile konuşulan ve başka kültürlere de yayılan İngiltere, bu geleneği 7’nci Bedford Düşesi Anna’nın akşam üzeri kendini halsiz hissedip, bir şeyler atıştırmaya başlaması sayesinde kazanmış. Çayın yanında tüketilen küçük ikramlar, 5 çaylarının vazgeçilmezi olsa da, bu ritüel günümüzde daha çok, eski kuşak İngilizler tarafından sürdürülüyor.

Başta Londra olmak üzere Britanya’nın pek çok şehrine ulaşmak için İngiltere uçak bileti fiyatlarına göz atın.

5. Rusya

Rusya‘da, özellikle 1796’lı yıllardan sonra halkın yoğun olarak tüketmeye başladığı çay, soğuk iklimi ile bilinen ülkede hem sıcak tutması hem de zindelik vermesi nedeniyle oldukça sevilen bir içecek haline gelmeye başlamış.

Rusya’yı merak ediyorsanız en kolay ulaşım şekli uçak. Rusya uçak bileti fiyatlarını inceleyip hangi şehre en iyi fiyatlarla uçabileceğinize karar verin.

‘Bir bardak çay içmek için dağları bile aşarım’ diyecek kadar çay tiryakisi iseniz, dünyanın başka ülkelerinde, sizinle aynı hislere sahip insanlarla buluşup, sofralarında bir bardak çay içmek için uçak bileti fırsatlarına göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here