Uçak Bileti

İstanbul denince, akla birbirinden leziz sokak lezzetleri gelir. İstanbul’da yaşayanların ve İstanbul’u ziyarete gelen herkesi kokusu ve lezzeti ile büyüleyen ayaküstü lezzetlerini sizler için listelerken biraz karnımız acıkmış olabilir. 🙂 Keyifli okumalar!

Simit

Simit üzerine, şehirler arasında büyük rekabetler söz konusu olsa da İstanbul simidinin yeri apayrıdır. Özellikle şehir hatları vapurlarıyla, taze demlenmiş çayla birlikte özdeşleşen bu lezzet, İstanbul Boğazı’nın olmazsa olmaz keyiflerinden biridir. Bu eşsiz lezzet, ayrıca boğazdaki martıları da çok sevindirir. Vapura binmeden önce kendinize ve martılara birer simit almayı unutmayın.

Balık Ekmek & Turşu Suyu

Eminönü’nden geçerken balık ekmek kokusuna kim hayır diyebilir ki? Galata Köprüsü’nün Haliç kıyısında sıralanmış teknelerden balık ekmeğinizi alıp Haliç’e ve harika İstanbul silüetine karşı keyifle yiyebilirsiniz. Balık ekmeğin yanında yine İstanbul’a özgü turşu suyundan da içmeyi unutmayın.

Kokoreç

Çeyrek mi, yarım mı, tam ekmek mi? İstanbul’un birçok semtinde bulunur, karınları acıktıran kokusuyla dükkanın önünden geçenleri içeri davet eder. Ekmek arası lezzetler arasında oldukça popüler olan kokoreçi İstanbul’da mutlaka deneyin.

Mobil Uygulama

Midye Dolma

Tablalarının başında, hazırladıkları midye dolmaları açıp, limonlayıp ayaküstü servis eden midye dolmacılar ve midye dolmaları beşer onar yiyen müdavimleri. İstanbul’un olmazsa olmaz sokak lezzetlerinden biri olan midye dolmayı bu zamana kadar denemediyseniz mutlaka şans vermelisiniz.

Islak Hamburger

Özellikle Taksim ve Kadıköy meydanındaysanız ve atıştırmak için bir şeyler arıyorsanız civardaki büfelerden bol soslu, meşhur ıslak hamburgeri denemeyi unutmayın.

Kumpir

Ortaköy Sahili’nde sıra sıra dizilmiş kumpircilerden yayılan fırında patates kokusu tok olsak bile karnımızı acıktırır. Tereyağı, peynir, dilediğiniz garnitür ve mezelerle hazırlanan kumpirin tadı İstanbul’da, hele ki boğaz manzarasına karşı bir başkadır!

Waffle

Tatlı severlerin uğramadan geçemediği lezzet adreslerinden bir diğeri de waffle’dır. Çikolata sosu ve meyvelerle mideleri mutlu eden waffle da son zamanlarda İstanbul’un sokak lezzetleri arasında yerini aldı.

Kestane Kebap & Mısır

Yazın haşlanmış ve közlenmiş mısır, kışın ise kestane kebap… Yaz ve kış mevsiminin 2 ayrı lezzeti İstanbul sokaklarında sizi bekliyor.

İstanbul dışında yaşayanlar için bu lezzetler bir uçak bileti veya otobüs bileti kadar yakın!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here