Uçak Bileti

Rota oluşturuldu; hedef Güney Kore. Gastronomik bir tura çıkıyoruz bugün. Bu eşsiz ülkenin dillere destan lezzetlerini tadıyoruz. Güney Kore’ye yolunuz düştüğünde tatmadan dönmemeniz gereken en güzel Güney Kore yemekleri var bugün listemizde.

Güney Kore geleneksel yemekleri kendine münhasır tatlara sahip. Alışkın olmadığımız malzemeler, yöresel pişirme teknikleri ile ortaya farklı sonuçlar çıkıyor. Eğer yeni tatlar denemeye alışkın biriyseniz bu lezzetleri mutlaka tadın. Hatta bir çoğu ile ilgili tarif bulabilir evde bile yapabilirsiniz. Ama ne demişler? Her şeyi yerinde yiyeceksin.

Güney Kore’de Ne Yenir?

Asya mutfağına ilginiz varsa siz bu yemeklerin birçoğunun adını zaten duymuş hatta belki tatmışsınızdır. Eğer klasik lezzetlerden sıkıldıysanız ve farklı tatlar denemek istiyorsanız ya da yolunuz Güney Kore’ye düşecekse o zaman doğru adrestesiniz. Size en güzel Güney Kore Yemekleri ni anlatacağım.

Güney Kore Yemekleri

Mobil Uygulama
  1. Kimchi
  2. Bibimbap
  3. Tteokbokki
  4. Mandu
  5. Bulgogi
  6. Gimbap
  7. Jajangmyeon
  8. Japchae
  9. Kore Barbeküsü
  10. Dakgalbi

Kimchi

Kimchi En Güzel Güney Kore Yemekleri

Güney Kore yemeklerini anlatmaya Kimchi ile başlıyorum. Kimchi bir Kore turşusu ve hemen her yemeğin yanında servis ediyor ve tüketiyorlar. Genellikle Çin lahanası ve Kore turpundan yapılıyor. Turşu hazırlanırken içerisine yeşil soğan, toz kırmızı biber, sarımsak, zencefil konuluyor. Hangi restorana giderseniz gidin zaten masaya mutlaka gelecek. Bu baharatlı ve yoğun aromalı turşunun mutlaka tadına bakın.

Bibimbap

Bibimbap En Güzel Güney Kore Yemekleri

Bibimbap günün her öğünü tüketilen doyurucu ve lezzetli atıştırmalık. Yumurta, et, pilav ve sebze ile yapılıyor. Sıcak kaselerde servis edilen bu yemeğin acılı versiyonu da acı severlerin mutlaka denemesi gereke lezzetlerden. En güzel Güney Kore yemekleri deyince Bibimbap baş sıralara oturur.

Tteokbokki

Tteokbokki

Uzak Doğu ülkelerinin vazgeçilmez lezzeti olan bir yemek var sırada. Pirinç ile yapılan Tteokbokki bir tür pirinç keki. Korelilerin çok sevdiği bu lezzet en meşhur sokak lezzetlerinden biri. Acılı sosu Tteokbokki’nin olmazsa olmaz unsuru. Çoğunlukla yumurta ve yeşil soğan ile servis ediliyor. Güney Kore’de ne yenir sorusunun başlıca cevaplarından olan bu müthiş lezzeti tatmadan dönmeyin.

Mandu

Mandu En Güzel Güney Kore Yemekleri

Mantı birçok kültürde olduğu gibi Güney Kore mutfağında da yer alan bir yemek. Mantar, kabak, kıyma ve olmazsa olmaz zencefil ile iç harcı hazırlanıyor. Hamuru buharda pişiriliyor. Bazı mekanlarda siyah un ile yapılan versiyonlarını da görmeniz mümkün.

Bulgogi

Bulgogi

Bulgogi kelime anlamı olarak ateş et olarak dilimize çevriliyor. Bu ismi almasındaki asıl neden içindeki acı baharat. Soya sosunda marine edilen dana etinden yapılan bu Güney Kore yemeği dilerseniz masanızda da pişirilebiliyor. Etin pişme derecesi de damak tadınıza uygun şekilde hazırlanabiliyor.

Gimbap

Gimbap En Güzel Güney Kore Yemekleri

Gimbap için bir çeşit suşi diyebiliriz. Suşi Güney Kore mutfağında da oldukça sevilen bir lezzet. Deniz yosunu yapraklarına pirinç, çeşitli sebzeler, balık, et gibi malzemeler sarılarak hazırlanıyor. Besleyici, lezzetli ve ekonomik olan bu lezzeti Güney Kore’de restoranlarda da, sokak satıcılarında da bulabilirsiniz.

Jajangmyeon

Jajangmyeon

“Jajangmeyon”; Çince kızarmış sos olan Jajang ve Mian yani noodle kelimelerinin Kore dilinde uyarlanmış şekli. Yani aslında “Jajangmyeon” Çin mutfağındaki “Zhajangmian” adlı yemekten uyarlanmış. İlk olarak 1905’te Güney Kore’deki Chinatown bölgesinde Çinli bir göçmen tarafından yapılmaya başlanmış. Çeşitli sebzeler, et, ve noodle ile yapılan yoğun siyah fasulye aromalı özgün bir yemek. Genellikle domuz etiyle hazırlanıyor. Bir diğer versiyonunda deniz ürünleri kullanılıyor. Özellikle Kara Gün denilen yalnızlar gününde tüketiliyor.

Japchae

Japchae

Japchae, Güney Kore yemeklerinin en meşhurlarından biri. Tavada kızartılmış şeffaf renkli bir erişte ve sebzelerle hazırlanan sosu tatlı ve tuzlu bir yemek. Eriştesinin şeffaf renkli olması tatlı patates nişastasından yapılmasından kaynaklanıyor. Bu erişteye dangmyeon deniyor. Zevke göre et de konulabiliyor.

Kore Barbeküsü

Kore Barbeküsü

Güney Kore’ye yolunuz düşüp de Kore mangalı denemeden dönerseniz çok ayıp edersiniz. Adım başı denk geleceğiniz restoranlarda bu lezzeti tadabilirsiniz. Bizdeki kendin pişir kendin ye ve ocak başı kültürü gibi düşünebilirsiniz. Masanın tam ortasına kurulmuş olan bir barbekü bulunuyor. Etleri pişirerek sıcacık yiyebiliyorsunuz.

Dakgalbi

Dakgalbi

Dakgalbi genellikle şeflerin sizin önünüzde pişirdiği bir yemek. En güzel Güney Kore yemekleri arasında sayabileceğim bu yemeğin ana malzemesi tavuk. Dilediğiniz malzemelerden ekleterek damak tadınıza uygun şekilde hazırlatabilirsiniz. Genelde tatlı patates, erişte, pirinç, sebze ve baharatla yapılıyor.

Tüm bu lezzetleri yerinde tatmak isterseniz Güney Kore uçak bileti seçeneklerine göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here