Uçak Bileti

Amerika’nın doğa harikası yerlerinin yanı sıra mimari anlamda öne çıkan çok sayıda yapı ve sanat eseri de bulunuyor. Eğer Amerika’nın popüler şehirlerine yapacağınız ziyarette mutlaka görmeniz gereken turistik ve önemli yerleri merak ediyorsanız, bu listeye göz atmayı ihmal etmeyin. Zira, Amerika turunda liste başı yapmanız gereken yerleri seçerken kafanız oldukça karışabilir.

Amerika’nın Popüler Şehirlerinde Gezilecek 4 Yer

1. Newyork, Özgürlük Anıtı

Fransa tarafından ABD’nin kuruluşunun 100’üncü yılı sebebiyle yaptırılan Özgürlük Anıtı, günümüzde ülkenin sembolü haline gelmiş durumda. Özgürlük Anıtı’nı yakından görmek için tekne turlarına katılmak mümkün. Heykelin bulunduğu Liberty (Özgürlük) Adası’na gidip, heykelin içerisine girerek muhteşem bir manzara izlemek içinse oldukça uzun kuyruklar beklemek gerekiyor. 1984 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan heykelin Fransa’nın Paris şehrinde de küçük bir kopyası yer alıyor.

2. Arizona, Büyük Kanyon

Mobil Uygulama

İlk kez 1540 yılında keşfedilen Büyük Kanyon, Kolorado Nehri çevresinde oluşmuş 466 kilometre uzunluğunda eşsiz bir doğa harikası. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kanyon, devasa ve ihtişamlı görünümü ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Oluşumunun yaklaşık 2 milyar yıl sürdüğü düşünülen ve derinliğin bazı noktalarda 1600 metrelere kadar ulaştığı bu muhteşem kanyon, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor.

3. Las Vegas, Dönmedolap

Kumar ve eğlencenin başkenti olarak da anılan Las Vegas, rengarenk ama bir o kadar da çılgın yaşamıyla eğlence meraklılarını kendine çekiyor. Bu ihtişamlı şehir, lüks kumarhanelerin yanı sıra dünyanın en büyük dönmedolabına da ev sahipliği yapıyor. 167 metre yüksekliğindeki bu dönmedolaba binmek ise tahmin edildiği kadar kolay değil çünkü önünde oldukça uzun kuyruklar oluşuyor. Yaklaşık 1100 kişilik olan bu görkemli oyuncaktan etkileyici bir Las Vegas manzarası izlenebiliyor.

4. San Francisco, Golden Gate Köprüsü

Turuncu rengi ile günbatımı manzaralarının vazgeçilmezlerinden olan Golden Gate Köprüsü, Sna Francisco Körfezi’ndeki Golden Gate Boğazı üzerinde bir yıldız gibi parlıyor. 2,73 kilometre uzunluğundaki bu ünlü köprü, adını da üzerinde yer aldığı Golden Gate (Altın Kapı) Boğazı’ndan alıyor. Günümüzde dünyanın en uzun 7’inci asma köprüsü unvanına sahip olan köprü, fotoğraf meraklıları içinde oldukça büyüleyici görüntüler oluşturuyor.

Amerika’nın birbirinden güzel yerlerini ziyaret ederek, Amerikan rüyasının tadına varmak istiyorsanız, Amerika uçak bileti kampanyalarını inceleyebilirsiniz.

NOT: Amerika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here