Uçak Bileti

Vize seyahat özgürlüğü önündeki en büyük engel. Seyahat etmek isteyen birçok insan vize uygulamaları nedeniyle planlarını değiştiriyor. Vize başvuru sürecinde istenen evraklar, harcanan emek ve para ile zaman kaybı birçok kişi için kabusa dönüşüyor.

Vizesiz seyahat edilen ülkelere pasaport ve uçak bileti ile ulaşmak oldukça kolay ve pek çoğuna THY ile direkt olarak ulaşmak mümkün. Özellikle ucuz uçak bileti almanın eskiye göre daha da kolaylaşmasıyla beraber, bir yerden bir yere gitmek için fazla düşünmeye gerek kalmadı.

Türkiye’den vize istemeyen ülkeler de bu açıdan en kolay seyahat edilebilecek yurtdışı rotalar arasında.

Yesil-Pasaport-Vizesiz-Seyahat

Türkiye’den Vize İstemeyen Ülkeler

Sınır kapılarında vize alınabilen ülkeler

Azerbaycan (Bakü), Birleşik Arap Emirlikleri (Transit), Bahreyn, Bangladeş (Dhaka), Bhutan (Tur operatörü ile), Burkina Faso (75 Euro), Burundi, Cape Verde, Cibuti, Doğu Timor, Dominik Cumhuriyeti, Ermenistan (Resmi, hizmet ve diplomatik pasaport hariç), Endonezya (25$), Gana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Irak, Kamboçya (30$), Katar (Doha Havalimanı’nda vize), Komor Adaları, Madagaskar, Mali, Mozambik, Nepal (25$), Ruanda (Transit 3 günlük), Samoa (34$), Sri Lanka (25$), Sudan (100$), Şeyseller, Tanzanya (50$), Togo, Tonga, Uganda, Umman, Zambiya (50$), Zimbabwe (Victoria Falls sınırında 100$).

Vize İstemeyen Ülkeler

Vizesiz ülkeler

Andorra, Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Bahreyn (Sınırda 14 Gün), Barbados, Belarus, Belize, Bolivya, Bosna Hersek, Brezilya, Britanya Virjin Adaları, Botswana, Cook Adaları, Dominik Cumhuriyeti, Doğu Timor, Ekvador, El Salvador, Endonezya, Ermenistan, Fas, Fiji, Filipinler, Filistin, Gambiya, Guatemala, Gürcistan, Güney Afrika Cumhuriyeti, Haiti, Honduras, Hong Kong, Irak, İran, Jamaika, Japonya, Kamboçya, Kamerun, Karadağ, Kazakistan, Kenya (e-vize şart), Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Kuveyt, Libya, Lübnan, Makau Özel İdare Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Meksika (e-vize), Moldova, Mauritus, Moğolistan, Mozambik, Nikaragua, Niue, Özbekistan, Palau Cumhuriyeti, Panama, Palau, Paraguay, Peru, Ruanda, Samoa, Saint Vincent ve Grenadinler Adaları, Saint Kitts ve Nevis Adaları, Saint Lucia, Singapur, San Marino, Santa Lucia, Sırbistan, Sudan, Sri Lanka (e-vize), Swaziland, St. Vincent-Grenadines, Suriye, Şili, Şeyseller, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Tayvan, Trinidad ve Tobago, Tunus, Turks ve Caicos Adaları, Tuvalu, Ukrayna, Umman, Uruguay, Ürdün, Vanuatu, Venezuela, Vatikan, Zambiya.

Vizesiz seyahat edilen ülkelere pasaport ile giriş yapmak mümkün. Vize uygulamaları ile ilgili güncel bilgiler için Dışişleri Bakanlığı’nın sayfasını kontrol etmek gerekiyor.

Vizesiz seyahat ile ilgili aşağıdaki yazılara da göz atmak isteyebilirsiniz :

Vizesiz Avrupa Ülkeleri

Vizesiz Asya Ülkeleri

Vizesiz Güney Amerika Ülkeleri

Vizesiz Kuzey ve Orta Amerika Ülkeleri

Vizesiz Afrika Ülkeleri

Vizesiz Okyanusya Ülkeleri

Gri Pasaporta Vize İstemeyen Ülkeler

Yeşil Pasaporta Vize İstemeyen Ülkeler

İlginizi Çekebilecek Diğer Vize Makaleleri
E-vize nedir?
Vize sponsor nedir?
Öğrenci vizesi nasıl alınır?
Transit vize nedir?
Vizesiz gidilecek ülkeler
Vize isteyen ülkeler
Schengen vizesi nedir?

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here