Uçak Bileti

Türk vatandaşlarından 180 güne kadar vize talep etmeyen bir Kuzey Amerika ülkesi olan Panama, dünyada tatil denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri. Konum olarak Kolombiya ile Kosta Rika arasında yer alan bu ülke; tropik bir cenneti andıran plajları, görkemli görünümüyle maceraperest gezginlerin gözdesi olan yağmur ormanları ve el değmemiş doğal güzelliğiyle kendine hayran bırakan muazzam bir coğrafya. Eğer siz de zihninizde hoş anılar biriktirmek, doğanın, manzaranın ve muhteşem plajların tadını çıkarmak istiyorsanız, Panama’yı seyahat rotanıza eklemeyi unutmayın. İşte bu seyahatte görmeniz gereken büyüleyici yerlerden bazıları.

Panama’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Panama Kanalı

Dünyada insan yapımı olarak inşa edilen en büyük mimari eser olan Panama Kanalı, ülkenin cazibe merkezlerinden biri. Kanal ve çevresini yakından görmek için tekne turlarına katılmak isteyenler, 20-30 dolar ödeyerek bu harika deneyimi yaşayabilir. Atlas Okyanusu’yla Büyük Okyanus’u birbirine bağlayan 77 kilometre uzunluğundaki bu kanal, 1914 yılından bu yana hizmet veriyor.

2. The Old City

Ülkenin başkentliğini üstlenen Panama City‘de yer alan The Old City, ülkenin kültürel ve tarihi dokusunun yanı sıra mimarisi hakkında da etkileyici detaylar saklıyor. Geçmiş yıllarda şehir merkezi olarak kullanılan ve Casco Antiguo veya San Felipe olarak da bilinen bu bölge, günümüzde ülkeye gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden.

Mobil Uygulama

3. Bocas del Toro 

Yerel kültüre dair birinci ağızdan bilgi alabileceğiniz bir ada olan Bocas del Toro, incecik kumları ve turkuaz renkli sularıyla film karelerini anımsatan birbirinden etkileyici plajları ve doğasıyla ünlü. Okyanus’ta yüzme şansı bulacağınız bu adadas yerel halkın arasına karışıp günlük yaşama dair ilginç detaylar yakalayabilirsiniz.

4. The Lost Waterfalls

Chiriqui bölgesinin kuzeyinde küçük bir kasaba olan Boquete’de görebileceğiniz The Lost Waterfalls, göz alıcı güzelliği ve dingin atmosferiyle turistlerin ilgi odağı. La Amistad Uluslararası Parkı’nın yakınında bulunan Boquete’de, doğa yürüyüşü, rafting, kuş gözlemciliği gibi sayısız aktiviteyi yapabilirsiniz.

5. Metropolitan National Park 

Hayvanları ve doğayı sevenler için cennetten farksız bir seyahat noktası olan Metropolitan National Park‘ta, kuşlar, geyikler ve kelebekler arasında dolaşırken zamanın nasıl geçtiğini fark etmeniz bir zor olabilir. Çocuklu aileler ve şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyenlerin favorisi olan bu park, neşenizi yerine getirecek yerler arasında.

Panama uçak bileti fırsatlarını takip ederek bu harika seyahat planını daha ekonomik hale dönüştürebilirsiniz. Doğanın ve muhteşem plajların arasında unutulmaz anlar yaşamak için Panama’nın etkileyici dünyasına doğru yola koyulun!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here