Uçak Bileti

Asya coğrafyasında bulunan Moğolistan, yüzyıllardır süregelen köklü göçebe kültürü, güleryüzlü ve misafirperver insanları, yerel gelenekleri, zengin tarihi dokusu ve göz kamaştıran doğasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Eğer siz de çadırda konaklayıp, yıldızların gecenin karanlığında size yol gösterici olmasını istiyorsanız, seyahat rotanıza Moğolistan’ı eklemeyi ihmal etmemelisiniz. İşte bu etkileyici ülkede gezerken görebileceğiniz harika yerlerden bazıları.

Moğolistan’da Görülecek 5 Yer

1. Gorkhi-Terelj National Park

Gorkhi-Terelj National Park (Gokhi Tereli Ulusal Parkı), ülkenin en popüler doğa alanlarından biri. İş stresi ve kalabalık şehir yaşamından bunalıp, Moğolistan’ın şahane doğası ile buluşmak isteyenler seyahatleri sırasında Gorkhi-Terelj National Park’ı mutlaka ziyaret etmeli. İçinde kamp alanları ve bir Budist tapınağı da bulunan Gorkhi-Terelj National Park, yaban hayatını ve kuş türlerini gözlemek için oldukça ideal bir adres.

2. Gobi Gurvansaikhan National Park

Eğer bu ülkeyi ziyaret ettiğinizde görüntüsüyle nefes kesen doğal güzellikleri ve şahane manzaraları keşfetmek istiyorsanız, Gobi Gurvansaikhan National Park (Gobi Gurvansaikhan Ulusal Parkı)‘nı mutlaka görmelisiniz. Enfes görüntüler oluşturan zengin bitki örtüsü, canlı çeşitliliği ve tertemiz havasıyla ilgi odağı olan bu doğa alanı, huzur dolu atmosferiyle de öne çıkıyor.

Mobil Uygulama

3. Flaming Cliffs

Günbatımında kırmızı ve turuncu renklere bürünen etkileyici uçurumlarıyla ünlü Flaming Cliffs, Gobi Çölü’nde bulunuyor. Flaming Cliffs’de görülmesi gereken bir diğer önemli şey ise milyonlarca yıllık bir yaşamın izlerini günümüze taşıyan dinazor fosilleri. Bu harika zamanları ölümsüzleştirmek için yanınıza fotoğraf makinenizi almayı da unutmayın.

4. Sukhbaatar Square

Sukhbaatar Square (Suhkbaatar Meydanı), ülkenin başkenti olan Ulan Batur şehrinin en kalabalık ve hareketli noktalarından biri. Ülkenin bağımsızlığını kazanmasında önemli rolü olan Moğol Halk Partisi Kurucusu Damdin Sukhbaatar’ın adını taşıyan ve Hükümet binasına da ev sahipliği yapan bu meydanda, resmi günlerde ve bayramlarda çeşitli etkinlik ve törenlere de düzenleniyor.

5. Gandantegchinlen Manastırı

Gandantegchinlen Manastırı, Ulan Batur şehrinde yer alan dini bir yapı. Halk arasında Gandan ismiyle de anılan tarihi manastır, 1809 yılında 5. Jebtsundamba Khutuktu tarafından inşa ettirildi. 1990 yılında restore edilen yapı, 1994 yılından bu yana da devlet koruması altında bulunuyor. Gandantegchinlen Manastırı, 26 buçuk metre yüksekliğindeki Avalokiteśvara heykeli ve renkli iç süslemesiyle de görenleri cezbediyor.

Bu büyüleyici ülkeyi keşfetme hayalleri kuranlar, Moğolistan uçak bileti kampanyalarına göz atarak seyahatleri için hızlı bir başlangıç yapabilir. Moğolistan’a gidecek Türk vatandaşlarının bir ayı aşmayacak seyahatleri için vize alma zorunluluğu da yok.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here