Uçak Bileti

Doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve düzenli şehir planlamasıyla öne çıkan Erzincan, yöresel tatları, geleneksel eğlenceleri ve bir mozaiği andıran kültürel zenginliğiyle Türkiye‘nin görülmeye değer yerleşim yerlerinden biri. Her ne kadar çoğu kişinin aklında birinci derece deprem kuşağında yer almasıyla kalsa da bu şehri yakından görenler, ‘Ben Erzincan’ın bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum’ sözünü sık sık dile getiriyor. Siz de bu güzelliği keşfetmek için daha fazla geç kalmayın ve seyahat planlarına başlayın.

Erzincan’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Kemah Kalesi

Anadolu’nun en eski kalelerinden biri olan Kemah Kalesi, Milattan Önce 3. yüzyılda Hitit-Urartu döneminde inşa ettirildi. O günden bu yana sayısız medeniyete ev sahipliği yapan ve Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde de bahsedilen bu kaleyi görmeden şehirden ayrılmamalısınız. Kemah Kalesi, şehir merkezine yalnızca 50 kilometre uzaklıkta.

2. Karanlık Kanyon

Türkiye’nin en büyük kanyonlarından biri olan ve Kemaliye ilçesinde yer alan Karanlık Kanyon, adrenalin bağımlılarını kendine hayran bırakıyor. Erzincan’da; base jump, kano ve rafting gibi maceralı aktivitelere de katılabileceğiniz bu kanyonun yanı sıra Erzincan-Kemah karayolu üzerindeki Acemoğlu Boğazı da görülebilir.

Mobil Uygulama

3. Altıntepe Ören Yeri

Tarih boyunca; Bizans, Urartu ve Osmanlı’nın yanı sıra onlarca farklı medeniyete de ev sahipliği yapan Altıntepe Ören Yeri, kültürel ve tarihi açıdan oldukça donanımlı bir ören yeri. Altintepe’ye gittiğinizde Altıntepe de sütunlu kabul salonu, açık hava tapınağı, tapınak/saray, depo binası ve üç adet mezar bulunuyorç

4. Girlevik Şelalesi

Türkiye’nin en büyük şelaleleri arasında olan Girlevik Şelalesi, şehir merkezine 35 km uzaklıkta, Çağlayan beldesinde bulunuyor. Yaz v bahar aylarında piknik yapmak isteyen ailelerin ve gençlerin akınına uğrayan bu şelalenin suları üç farklı şelale akıyormuş gibi bir izlenim yaratıyor. Bu nedenle manzarayı net görmek için uzaktan bakmak gerekiyor.

5. Ergan Kayak Merkezi

Şehir merkezine 13 km uzaklıkta bulunan Ergan kayak merkezi, Erzincan’da kayak keyfi yapmak isteyenler için harika bir adres. Saatte 100 kişi taşıma kapasiteli teleferik, telesiyej, ekipman kiralama, restoran gibi çeşitli hizmetleri de alabileceğiniz bu merkez, 1800 metre, 2662 metre ve 2450 metre uzunluklarındaki pistleriyle oldukça popüler.

Siz de Erzincan uçak bileti kampanyalarını takip ederek bu etkileyici şehri ziyaret edebilirsiniz. Yılın her mevsimi seyahat için uygun olan Erzincan’a gitmek için en doğru dönem ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiği bahar ayları olabilir ama baştan uyaralım; bahar aylarında soğuktan kaçarken kar keyfinden feragat etmeniz gerekecek!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here