Uçak Bileti

Futbol, Türkiye‘de 7’den 77’ye toplumun her kesiminden insanı bir araya getiren bir spor dalı. Spor haberlerinde bile çoğu zaman futbol dışındaki sporlara yer verilmeyen ülkemizde derbi maçlar başta olmak üzere önemli futbol karşılaşmaları öncesinde hayat duruyor.

Son yıllarda Anadolu kulüplerinin de başarılı grafik çizdiği Süper Lig başta olmak üzere daha alt liglerde de kıyasıya bir mücadele sergileniyor. Birçok Anadolu kulübünün maçları dolu tribünler önünde oynanıyor. Türkiye’de takımını motive eden en ateşli taraftar grupları bu yazıda.

Türkiye’nin En Ateşli Taraftar Grupları

1. Beşiktaş

Beşiktaş’ın Çarşı grubu Türkiye’de en ateşli taraftar grubu olarak biliniyor. Vodafone Park’ta kırdıkları desibel rekoru başta olmak üzere sık sık dünya gündemine taşınan eylemleri ile bilinen taraftar grubu muhalif kimlikleri ile tanınıyor. İyi günde, kötü günde Beşiktaş’ın yanında olan grubun sosyal sorumluluk projeleri de ses getiriyor.

Mobil Uygulama

2. Galatasaray

Galatasaray’ın UltrAslan taraftar grubu da Türkiye’nin en ateşli taraftar gruplarından. Türkiye’nin sportif anlamda en başarılı futbol kulübü unvanına sahip (Avrupa başarısı, lig şampiyonluğu, kupa sayısı) Galatasaray’ın başarılarında olduğu kadar başarısızlıklarında da yanında olan taraftar grubu 2018-2019 sezonuna damga vuran, o hafta lider Başakşehir’in 8 puan gerisine düşen Galatasaray’ın Teknik Direktörü Fatih Terim’in ‘8 de kapanır 18 de kapanır’ sözünün ardından Terim’e büyük destek vermişti.

3. Fenerbahçe

Takımı ateşleme ve tribün şovları açısından Beşiktaş ve Galatasaray’ın gerisinde yer alsa da Fenerbahçe taraftar grubu özellikle sosyal sorumluluk projeleri ve ülke gündemine karşı gösterdikleri muhalif duruşlarıyla sempatiyle bakılan bir topluluk. Son olarak Fenerbahçe’nin gelirlerinin artırılması için başlatılan ‘Fener ol’ kampanyasıyla ülke gündemine gelen taraftar grubu FETÖ kumpası sebebiyle zor günler geçiren takımlarını asla yalnız bırakmamıştı.

4. Göztepe

İzmir’in en eski spor kulüplerinden Göztepe, daha çok Karşıyaka-Göztepe rekabetiyle tanınan, Türkiye’yi Avrupa kupalarında yarı finalde temsil eden ilk futbol takımı. 2018-2019 sezonunda küme düşme tehlikesi yaşayan Göztepe, son hafta mücadelesinde Ankaragücü’nü 2-1 yenerek Süper Lig’e tutundu. Çok ateşli bir taraftar grubuna sahip olan Göztepe, yeni stadını bekliyor.

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

5. Bursaspor

Türkiye’de dört büyükler dışında şampiyon olan tek takım unvanını taşıyan Bursaspor, aynı zamanda şampiyon olduktan sonra küme düşen ilk takım olarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. 2018-2019 sezonunda küme düşme acısı yaşayan Bursaspor Timsah Arena Stadı’nda rakiplerine kök söktüren bir takım. Bursa’nın ateşli taraftar grubu takımlarını iyi ve kötü günde desteklemekten vazgeçmiyor. Beşiktaş’la yaşanan gerginlik nedeniyle her Beşiktaş-Bursaspor maçı öncesinde Türkiye her iki takımı da konuşuyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here