Uçak Bileti

Sıcak iklimi, güleryüzlü halkı ve görülmesi gereken muhteşem yerlere sahip İspanya’nın bir diğer güzelliği ise Akdeniz Mutfağı’nın enfes lezzetlerine sahip olması.
Tapas kültürü, taptaze ve bol çeşitli deniz ürünleri, şarküteri çeşitleri ve enfes tatlılarıyla adeta bir gastronomi cenneti olan İspanya’ya yolunuz düşerse bu lezzetleri denemeden dönmeyin!

1. Paella

Paella

İspanya denince akla ilk gelen lezzetlerden biri olan Paella, genelde deniz ürünleri, safran ve pirinç ile yapılan geleneksel bir ana yemektir. Deniz ürünleri haricinde kırmızı ve beyaz et çeşitleriyle de hazırlanan bu eşsiz lezzeti mutlaka denemelisiniz.

2. Tapas

Tapas

İspanyol Mutfağı’na ait bir kültür olan tapas, birçok restoranda karşılaşacağınız küçük tabaklarda veya ekmek üzerinde sunulan atıştırmalık tadındaki her türlü yiyeceğe verilen isimdir. Patatas Bravas adlı baharatlı domates soslu kızarmış patatesi, kızartılmış ve tuzlanmış mini yeşil biberleri, balık ve et çeşitleri, şarküteri ve ekmek üstü lezzetlerinden oluşan çeşit çeşit tapasları İspanya’nın küçük-büyük birçok restoranında bulabilirsiniz.

3. Churros

Churros

İspanya’nın meşhur Churros’u kızartılmış bir hamur tatlısıdır. Çubuk şeklinde kızartılan hamurlar tarçın ve pudra şekerine bulanır. Sıcak çikolata ile birlikte servis edilir. İspanya seyahatiniz boyunca dinlenme molalarınızı tatlandıracak bu enfes tatlıyı mutlaka denemelisiniz.

Mobil Uygulama

4. Gazpacho

Gazpacho

Domatesin en lezzetli halini deneyimleyeceğiniz bu soğuk çorba, tamamen İspanyol mutfağına özgü. Kırmızı soğan, sarımsak, salatalık, sirke ile hazırlanan bu ferah çorbaya bayılacaksınız.

5. Arroz Con Leche

Arroz Con Leche

Tanıdık bir lezzetle karşılaşacaksınız, şaşırmayın! Bildiğimiz sütlaç gibi hazırlanan İspanyol tatlısı Arroz Con Leche, kremamsı ve hafif lezzetiyle sütlaç sevenleri çok mutlu edecek.

İspanya’nın bu eşsiz lezzetlerini keşfetmek için; uçak bileti Turna.com’da

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here