Uçak Bileti

Kars mutfağı, soğuk kış akşamlarında iç ısıtan çorbaları ve sohbete renk katan tatlılarıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Damakta eşsiz tatlar bırakan yemekler arasında tercih yapmak oldukça zor olsa da, siz yine de Kars sofralarının olmazsa olmaz lezzetlerini denemeden şehri terk etmeyin. İşte, tadını unutamayacağınız beş eşsiz Kars lezzeti.

Tadını Unutamayacağınız 5 Kars Lezzeti

1. Kaz Yemeği

Kaz yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı Kars’ta, kış sofralarının vazgeçilmezlerinden birini de Kaz yemeği oluşturuyor. Rivayete göre ayağı kara değen kazın eti çok daha lezzetli oluyormuş. Bu nedenle kazların kar yağdıktan sonra kesilmesine özen gösteriliyor.

2. Hörre

Çoğu bölgede un çorbası olarak bilinen Hörre, Kars’ın en sevilen yemekleri arasında gösteriliyor. Yapımı oldukça kolay ve zahmetsiz olduğu için sofralarda sık sık yer bulan bu çorba, üzerine kızgın yağ ve pul biber eklenerek de tüketiliyor.

3. Kars Ketesi

Mobil Uygulama

Doğu Bölgesi’nde çok tüketilen bir hamur işi olan kete, Kars mutfağında da kendisine yer bulmuş. Hızlı bayatlamayan Kars ketesi, yalnızca sabah kahvaltılarında değil, günün her saati severek yenilen bir lezzet. Daha çok peynir ve çay eşliğinde servis ediliyor.

4. Hangel

İnce ince açıldıktan sonra sıcak suda haşlanan, üzerine soğanla hazırlanan bir harç ve yoğurt koyulan Hangel,lezzeti ile parmakları yediren bir yemek. Azeri mantısı olarak da bilinen Hangel, Kars’ta mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden.

5. Hasuda

Kars mutfağının kolay hazırlanan tatlılarından biri olan Hasuda, şerbet ve unu karıştırıp ateşte kızartarak yapılıyor. 25-30 dakikada pişirilen bu pratik lezzet, hem misafirlerin hem de Karslıların damaklarında hoş bir tat bırakıyor.

Eşsiz yemek ve tatlıları ile gönüllerde yer eden Kars, misafiri çok seven sıcakkanlı insanlarıyla Doğu’nun en güzel şehirlerinden. Siz de Kars uçak bileti kampanyalarına göz atarak bu şehri ve insanlarını yakından tanıyıp, sofralarına konuk olabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here