Uçak Bileti

Orta Doğu, Afrika, Fars, Hindistan, Asya ve Avrupa mutfak kültüründen esintiler taşıyan lezzetleri bulabileceğiniz pek çok restoran ev sahipliği yapan Bahreyn‘de ne yenir diye düşünmeyin. Zira bu kadar zengin seçenek varken bu ülkede aç kalmanız pek mümkün gözükmüyor. Ülkenin geleneksel tatları daha çok Arap ve Hint mutfağından etkilendiği için baharatı ve yağı bol yemeklerle karşılaşabilirsiniz. Eğer bünyeniz bu tür yemeklere alışık değilse Avrupa yemekleri ve tatlılarının pişirildiği restoranlara gidebilirsiniz. İşte Bahreyn’de denemeniz gereken lezzetlerden bazıları.

Bahreyn’de Tadına Bakmanız Gereken 4 Lezzet 

1. Machboos

Baharat konusunda oldukça yoğun bir çeşitliliğe sahip olan Machboos (Kabsa), isteğe göre tavuk ya da et parçalarının harmanlanmasıyla pişirilen pilav ve sebzelerle hazırlanıyor. Akşam yemeği sofralarının vazgeçilmez tatlarından olan bu geleneksel yemeğin kökeni Yemen mutfağına dayanıyor.

2. Kebab Bakhtiari

Mangalda pişirilen ve etrafa enfes kokular yayılmasını sağlayan bir et yemeği olan Kebab Bakhtiari, Orta Doğu’nun sevilen lezzetlerinden. Et veya tavuk etiyle yapılan bu kebap, taze biber ve soğan eklenerek mangal ateşine koyuluyor. Kebab Bakhtiari yemeğinin yanında servis edilen baharatlı pilavlar da damaklarda nefis tatlar bırakıyor.

Mobil Uygulama

3. Samosa

Samsa böreği olarak da bilinen Samosa, Güney Asya ülkelerinden olan Hindistan, Pakistan ve Nepal’de sıklıkla görebileceğiniz bir börek türü. Kültürlerin birbiriyle etkileşimi sebebiyle Bahreyn’de de oldukça ünlü hale gelen Samosa, yağda kızartılarak servis ediliyor. İçinde ise et ve sebzelerden oluşan zengin bir harç kullanılıyor.

4. Roti

Fırından yeni çıkmış tazecik ekmeğin kokusuna kapılıp gitmenize neden olan Roti, Hint mutfak kültüründen Bahreyn’e taşınan bir tat. İçinde herhangi bir katkı maddesi olmayan bu ekmekler, yerel restoranlarda ve ekmek fırınlarında pişiriliyor.

Bonus: Gahwa

Ülkenin dünya sofralarını buluşturan restoranlarında öğlen ve akşam yemeklerinizi yedikten sonra midenizi ve sindirim sisteminizi rahatlatacak sıcak bir kahve molası vermek isterseniz; yöresel bir kahve türü olan Gahwayı deneyebilirsiniz. Sert kahve içmeye alışık olmayanlar tadını biraz acı bulabilir ama yine de denemeye değer.

Mumawwash, Biryani, Mutabbaq samak ve Firga gibi pek çok farklı lezzeti de bulabileceğiniz bu ülke, baharat, balık, pirinç ve etle arası iyi olanlar için harika bir gurme durağı olabilir. Türkiye’den Bahreyn’e gitmek isteyen Türk vatandaşlarının vize alma zorunluluğu var ama vize işlemlerini sınır kapısında da yapabiliyorsunuz. Bu nedenle Bahreyn uçak bileti kampanyalarına göz atıp, seyahat planlarınıza başlamak için daha fazla beklemenize gerek yok. Keşfetme zamanı geldi!

NOT: Bahreyn vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here