Uçak Bileti

Gezilip görülmesi gereken birbirinden harika yerlere ev sahipliği yapan Kolombiya, grafitilerle renklenen sokakları, şahane doğası, leziz kahveleri ve etkileyici atmosferiyle her yıl yüz binlerce turistin seyahat hayallerini süslüyor. 1499 yılında İspanyollar tarafından işgal edilene kadar Kolombiya Kızılderililerinin yaşadığı bir coğrafya olan bu ülke günümüzde yaklaşık 48 milyonluk bir nüfusa sahip. Yerli kültürü ve geleneklerinin hala devam ettiği pek çok yerleşim yerinin bulunduğu Kolombiya, eğlenceden keyif alan yardımsever insanları, Pablo Escobar’dan miras kalan uyuşturucu hikayeleri, Amazon ormanlarıyla çevrili harika doğası, göz alıcı plajları ve cıvıl cıvıl eğlence yaşamıyla dünyanın en popüler seyahat rotalarından biri. İşte Kolombiya’da gezip görebileceğiniz turistik yerlerden bazıları.

Kolombiya’da Görmeniz Gereken 3 Yer

1. La Candeleria

Ülkenin başkenti Bogota‘da bulunan La Candelaria bölgesi, Kolombiya’ya gelen turistlerin vazgeçilmez ziyaret noktalarından. İspanyol mimarisini yansıtan yapıları ve hemen hemen her bina ve duvarı süsleyen rengarenk grafitileriyle göz alıcı bir görüntü oluşturan La Candelaria, şehrin ünlü Bolivar Meydanı’na da yürüme mesafesinde. Eğer şehri yürüyerek keşfetme planı yapıyorsanız; konaklama tesisleri, restoranları ve dükkanlarıyla Bogota’nın en hareketli yerleri arasında olan bu bölgeyi mutlaka görmelisiniz.

2. Monserrate Tepesi

Mobil Uygulama

Deniz seviyesinden yaklaşık üç bin 152 metre yükseklikte bulunan ve şehrin sembolü olarak anılan Monserrate Tepesi, ayaklarınızın altına muhteşem bir Bogota manzarası seriyor. Ülkenin en popüler manzara noktalarından biri olan bu tepeye ulaşım için fünikeler ya da teleferik sistemini kullanabilirsiniz. Kalabalığın bir an bile eksik olmadığı Monserrate Tepesi, Kolombiya fotoğrafları çekmek isteyenler için de harika bir adres.

3. Ulusal Polis Müzesi

Son zamanların ünlü dizisi Narcos’u izleyip, Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ın hayatı ve yaşadığı yerler hakkında daha detaylı bir şeyler öğrenme hayaliyle bu ülkeye geldiyseniz; Ulusal Polis Müzesi sizin beklentinizi karşılayacak en doğru yerlerden biri. Escobar’a ait silahları, kişisel eşyaları, telsizleri ve hatta suçlu olarak arandığı dönemlerde ülkenin dört bir yanına asılan kaçak afişini bile görebileceğiniz bu müze Bolivar Meydanı yakınlarında yer alıyor.

Bonus: Amazon Ormanları

Amazon Ormanlarının bakir ve gizemli dünyasına tanık olmak, macera dolu bir Kolombiya seyahatinin olmazsa olmazlarından. Amazon’un vahşi yaşamı, balta girmemiş ormanları, Amazon Nehri’nin ihtişamı derken burada sizi büyüleyecek pek çok şey bulabilirsiniz. Güzelliğinin yanı sıra tehlikeleriyle de bilinen bu bölgeyi gezmek isteyenlerin, rehberli turlara katılmasında yarar var.

Türk vatandaşlarından 90 güne kadar olan seyahatleri için vize istemeyen bu tatil cennetine gitmek için Kolombiya uçak bileti kampanyalarına göz atıp valizinizi hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here