Uçak Bileti

Brezilya’nın São Paulo’dan sonra ikinci büyük şehri olan Rio de Janeiro, dünyaca ünlü Rio Karnavalı, samba dansı, futbolu, rengarenk mahalleleri ve cıvıl cıvıl plajlarıyla her yıl yüz binlerce turisti ağırlıyor. Eşsiz doğası, tarihi ve kültürü ile Rio de Janeiro’da gezilecek yerler gören herkesi kendine hayran bırakmayı başarıyor.

Rio de Janeiro’da Gezilecek Yerler

Güney Amerika’da Brezilya’nın en büyük ikinci şehri Rio. Salsa dansının ana vatanı Rio’yu tüm dünya karnavalıyla tanıyor. Şehrin simgesi Kurtarıcı İsa Heykeli ise dünyanın yeni 7 harikası listesinde yer alıyor. Özellikle Türkiye’de kış ayları yaşanıyorken yaz tatili yapmayı seviyorsanız Rio de Janeiro seyahatinde mutlaka uğramanız gereken durakları sizin için listeledim.

Rio de Janeiro Gezilecek Yerler

  • Tijuca Ulusal Parkı
  • Corcovado Tepesi ve Kurtarıcı İsa Heykeli
  • Şeker Topağı Dağı (Sugarloaf Mountain)
  • Maracana Stadyumu
  • Santa Teresa Mahallesi ve Selaron Merdivenleri
  • Rio de Janeiro Botanik Bahçesi
  • Copacabana Plajı

1- Tijuca Ulusal Parkı

32 km²’lik bir alanda bulunması nedeniyle dünyanın en büyük kentsel ormanı olduğu iddia edilen Tijuca Ulusal Parkı, Rio de Janeiro içerisinde bulunan tropikal bir yağmur ormanıdır. Genel olarak arabalı turlar ile tamamı gezilebilen ormanda çeşit çeşit bitkilere ve hayvalara rastlamak mümkün. Deniz seviyesinden 3,420 fit yukarıda olan Tijuca Ulusal Parkı tepe noktasına yürüyerek çıkabilir ve harika manzarasına şahit olabilirsiniz.

Mobil Uygulama

2- Corcovado Tepesi ve Kurtarıcı İsa Heykeli

Şehrin başlıca sembolü haline gelmiş Kurtarıcı İsa Heykeli, şehrin birçok noktasından görülmektedir. 30 metre yüksekliğindeki Kurtarıcı İsa Heykeli, 700 metreden fazla yükseklikte bulunan Corcovado Tepesi üzerinde bulunmaktadır. Yürüyerek veya tren ile ulaşabileceğiniz bu tepede, harika bir şehir manzarası sizi bekliyor olacak.

3- Şeker Topağı Dağı (Sugarloaf Mountain)

Eşsiz bir deniz ve şehir manzarasına sahip bu dağın tepesine teleferik ile çıkmak mümkün. Ayrıca kısa helikopter seferleri de düzenlenen Şeker Topağı Dağı’nda gün batımını izlemenizi mutlaka öneririz.

4- Maracana Stadyumu

Futbol severlerin Rio’ya gelir gelmez uğrayacakları Maracana Stadyumu’nın girişinde Brezilyalı efsane futbolcu Pele’nin heykeli bulunuyor. Maracana Stadyumu’nu turistik olarak veya bir futbol maçına bilet alarak girebilirsiniz.

5- Santa Teresa Mahallesi ve Selaron Merdivenleri

Rio de Janeiro’nun en renkli ve eğlenceli bölgesi olan Santa Teresa Mahallesi, diğer adıyla Lapa Bölgesi, rengarenk dükkanların, cafelerin ve samba dans kulüplerinin bulunduğu oldukça hareketli bir yer. Şilili seramik sanatçısı Jorge Selaron’un Brezilya halkına hediye olarak yaptığı Selaron Merdivenleri, şehrin en turistik ve en çok fotoğraf çekilen yapılarından biri.

6- Rio de Janeiro Botanik Bahçesi

Turistlerin sıkça ziyaret ettiği yerlerin arasında olan Rio de Janeiro Botanik Bahçesi, binlerce bitki türüyle Brezilya topraklarının harikalığını gözler önüne seriyor. Yeşili, doğayı seven herkes mutlaka görmeli.

7- Copacabana Plajı

Rio de Janeiro’da bulunan sayısız ve eşsiz plajların en popüleri olan Copacabana, hilal şeklinde sahil şeridi ve etrafındaki oteller ve restoranlarla şehrin en hareketli ve keyifli yerlerinden biri. Copacabana’da denizin, güneşin ve kumun tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here