Uçak Bileti

Bugün Güney Amerika’nın şahane ülkesi Brezilya’ya gidiyoruz. Karnavalıyla, cıvıl cıvıl plajlarıyla, enfes kahveleriyle ünlü bu harika ülkenin en büyük kenti Sao Paulo’yu keşfedeceğiz. Rio de Janeiro kadar popüler olmasa da burada da görebileceğiniz bir çok yer, yapabileceğiniz bir çok şey var. Sao Paulo gezilecek yerler listesine birer birer tik atmak için hadi yola koyulalım.

Sao Paulo Gezilecek Yerler

Sao Paulo Gezilecek Yerler

1554’te Portekizli Katolik Rahipler tarafından kurulmuş Brezilya. 1700’lü yıllarda kahve üretimi gelişmeye başladıkça daha da büyümüş ve tüm dünyanın tanıdığı bir ülke haline gelmiş. Sao Paulo ise bu ülkenin ve hatta Güney Amerika’nın en büyük kenti. Bu büyük şehir şehir turizm ve sanat açısından oldukça zengin. Eğer kültür turizmi seviyorsanız Sao Paulo’da göreceğiniz yerler sizi mutlu edebilir.

Sao Paulo Gezilecek Yerler Listesi

  • Sao Paulo Katedrali
  • Futbol Müzesi
  • Sao Paulo Sanat Müzesi
  • Bağımsızlık Parkı
  • İbirapuera Parkı
  • Sao Bento Manastırı
  • Belediye Pazarı

Sao Paulo Katedrali

Sao Paulo Katedrali

Dünyanın en büyük dördüncü katedrali olarak anılıyor burası. Tarihte bir Roma Katolik Kilisesi olan katedral 1913 yılında yapılmaya başlanmış. Kırk yılda tamamlanan katedral Neo-Gotik mimarisiyle dikkat çekiyor. Sao Paulo’ya gittiğinizde ziyaret edebileceğiniz yerlerden biri.

Mobil Uygulama
  • Sao Paulo Katedrali konumu burada.

Futbol Müzesi

Futbol Müzesi

Futbolun tarihine doğru bir yolculuğa çıkmak isterseniz Sao Paulo’da görmeniz gereken önemli bir yer futbol müzesi. 2008’de yapılan müze Pacaembu Stadyumu’nun girişinde yer alıyor. Müzede tekme hızı ölçme makinası, futbol dansı odası ve langırt oyunu gibi eğlence alanları var. Hem Brezilya futbol tarihi hem de dünya futbolu ile ilgili örnek ve materyallerin bulunduğu bu müze mutlaka gezi programınızda olmalı.

Sao Paulo Sanat Müzesi

Sao Paulo Sanat Müzesi

Sao Paulo’yu gezmeye müzelerden devam ediyoruz. Sırada Brezilya’daki modern mimarinin en önemli örneklerinden olan sanat müzesi var. Beton ve camın muhteşem uyumunu bir araya getiren müze 1947 yılında kurulmuş. Müzede 8 binden fazla parçadan oluşan güzide bir koleksiyon bulunuyor. Müze Pazartesi günleri kapalı. Diğer günlerde ise ücretsiz şekilde ziyaret edebilirsiniz.

  • Sao Paulo Sanat Müzesi konumu burada.

Bağımsızlık Parkı

Bağımsızlık Parkı

Bağımsızlık Parkı, Sao Paulo gezilecek yerler içinde önemli bir yer tutuyor. Şehrin bağımsızlığına kavuşması şerefine 1989’da açılmış. Brezilya’nın en önemli parklarından biri olan bu park ülkenin kültürel miraslarından biri. 160 bin metrekare alan üzerine kurulmuş bu parkı mutlaka görün.

Bağımsızlık Parkı konumu burada.

İbirapuera Parkı

İbirapuera Parkı

Ibirapuera Parkı, São Paulo’nun en büyük ikinci parkı. Parkta eğlence yerleri, koşu ve yürüyüş alanları, gölet bulunuyor. Şehrin içinde şehirden kaçış noktası ararsanız yolunuzu buraya düşürün. Bisiklet sürenler, koşanlar, evcil hayvanlarını gezdirenlerle dolu oluyor park. Hele bir de hava güzelse ve hafta sonuysa oldukça kalabalık oluyor.

  • İbirapuera Parkı konumu burada.

Sao Bento Manastırı

Sao Bento Manastırı

Sao Bento Manastırı, 1598’de yapılan tarihi bir manastır. Bir kiliseden çok bir sanat galerisini andırıyor adeta. Korunmuş renkleri ile freskleri, eşsiz detayları olan bir manastır burası. Bu harika mimarideki yapıyı ziyaret etmeye değer.

  • Sao Bento Manastırı konumu burada.

Belediye Pazarı

Belediye Pazarı Sao Paulo gezilecek yerler

Sao Paulo’nun tarihi merkezinde yer alan bir halk pazarı var son durağımızda. Belediye Pazarı, 1933 yılında açılmış. Pazar binası barok stilinde inşa edilmiş, renkli camlarla süslü pencereleri olan göz alıcı bir yapı. 300’den fazla tezgah bulunan pazarda meyve, sebze, tahıl, et, baharat gibi birçok şey bulabilirsiniz. Pazarın içinde bir çok yeme içme alanı da var. Deniz mahsulleri seviyorsanız mutlaka tadın derim. Pazarlık etmeyi de unutmayın. 😊

  • Sao Paulo belediye pazarı konumu burada.

Sao Paulo Hakkında Hap Bilgiler

Sao Paulo Nerede & Nasıl Gidilir?

São Paulo, Brezilya’nın güneydoğusunda yer alıyor. Ülkenin en kalabalık ve gelişmiş eyaleti ve başkentidir ayrıca. Güney Amerika’nın en büyük şehri olan São Paulo’ya Türkiye’den direkt ya da aktarmalı olarak gidebilirsiniz. Sao Paulo uçak bileti fiyatlarını web sitemizde inceleyebilirsiniz.

Sao Paulo’da Ne Yenir?

Yolunuz Brezilya’nın Sao Paulo şehrine düştüğünde mutlaka tatmanız gereken lezzetlerden bazıları; pastel, churrasco, polenta, acaraje, feijoada.

Sao Paulo Otelleri

Konaklama bir seyahatin en önemli unsuru. Sao Paulo’da nerede kalınır sorusunun da oldukça çeşitli cevapları var. Kapsül otelden, butik otellere, klasik şehir otellerine kadar her bütçeye ve tercihe göre oteller bulunuyor şehirde. Turna.com otel bölümümüzü ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

Sao Paulo Gece Hayatı

Sao Paulo İstanbul arası kaç saat?

Direkt uçuş ile İstanbul Sao Paulo arası 12 saat 20 dakika kadar sürüyor.

Sao Paulo güvenli mi?

Brezilya’ şehirlerinde genel olarak sokak suçları, silah ve şiddet yaygın. Ancak şehrin turistik yerlerinde gezerken bir sorun yaşamanız düşük ihtimal. Ara sokaklardan ve tenha yerlerden uzak durmanızda fayda var.

Sao Paulo’ya ne zaman gidilir?

Seyahatinizi ilkbahar ve sonbahar aylarına planlamanız daha iyi olacaktır. Bu mevsimlerde Brezilya daha az yağış aldığı için gezmek daha keyifli.

Brezilya Gezi Rehberi

Brezilya Gezilecek Yerler

Rio de Janeiro Gezilecek Yerler

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here