Uçak Bileti

Aruba, Karayip Denizi’nin güneyinde, Küçük Antiller’in batısında ve Venezuela kıyılarının sadece 15 mil açıklarında kalan cennet bir tropik ada. Venezuela’nın 29 km kuzeyinde yer alan, Hollanda Krallığı’nı meydana getiren 4 ülkeden biri olan, enfes bir güzelliği ile büyüleyici Aruba, içerisinde Bonaire ve Curacao adalarının da bulunduğu ABC Adaları arasında yer alıyor.

Karayipler ve çevresini kapsayan kruvaziyer turlarının rotasında bulunan Aruba, bölgenin en çok ziyaret edilen adalarından biri. Turkuaz renkli okyanus sularıyla çevrili ada, tropik iklimi, bembeyaz ince taneli kumsalları, muhteşem lezzetleri ve lüks konaklama tesisleriyle gündelik yaşamdan uzaklaşıp keyifli bir tatil deneyimi yaşamak isteyenlerin adresi.

Aruba Gezilecek Yerler

Kasırgaların çok sık görüldüğü Atlantik Okyanusunun daha güneyinde bulunan Aruba, yaz aylarında Karayip tatili yapmak isteyenler için çok çekici bir yer. Aruba’nın havası Karayipler’in diğer ülkelerine nazaran daha az nemli olması da ayrı bir artısı. Ülkenin muhteşem havasına ek olarak Aruba’da muhteşem resortlar, kumarhaneler ve olağanüstü plajlar bulunuyor.

Aruba Hakkında Bilgiler

Yerel birçok dilin konuşulduğu adada Papiemento dili yaygın olarak kullanılıyor, devletinin resmi dili ise Felemenkçe. 1980’li yıllara kadar Venezuela’dan çıkarılan ham petrolü işleyen rafinerileri sayesinde gelir elde eden ada, 80’li yıllardan sonra dünyada hızla gelişen turizmden pay almaya başladı.

Mobil Uygulama

Yüzölçümü 179 kilometrekare olan Aruba, bu büyüklüğü ile kabaca Gökçeada’nın üçte ikisi büyüklüğünde. Nüfusunun büyük çoğunluğunun başkent Oranjestad’da yaşadığı Aruba’nın toplam nüfusu 103 bin. Adanın nüfus yapısını ise Avrupalı, Hintli, Afrikalı ve yerliler oluşturuyor.

1499’da İspanyol kaşifler tarafından keşfedilen ada, 1636’da Hollanda sömürgesi haline geldi. Hollanda Krallığı, Aruba’yı 1986 yılında Hollanda Antilleri birliğinden çıkarıp doğrudan Hollanda’ya bağladı.

Aruba, günümüzde Karayip coğrafyasının en ünlü turizm destinasyonları arasında yer alıyor. Adadaki uzun, bembeyaz ince kumlu plajlar, tropik esintili bitki örtüsü, muhteşem hava ve yerel lezzetler turizmin gelişmesine katkı sağlıyor.

Okyanus sularının serinliği ve güneşin kavurucu sıcaklığının eşlik ettiği Aruba plajları, doğal koruma bölgeleri ve yerel kültür adayı ziyaret etmek için başlıca nedenler arasında.

Aruba Gezilecek Yerler

Aruba’nın en popüler plajları, Eagle Beach, Baby Beach, Palm Beach, Druif Beach, Manchebo, Surfside Beach, Arashi Beach ve Rodger Beach olarak sıralanıyor. Sörf yapmak ve şnorkelle dalmayı düşünenler için ise Hadikurari Beach, Boca Cataline, Andicuri, Boca Grandi ve Bachelor’s Beach daha çok tercih ediliyor. Aruba’da plajların yanı sıra, gezilecek pek çok yer bulunuyor.

Başkent Oranjestad’ın pastel renklerle süslü yapıları, kente dinamik bir atmosfer katıyor. Diğer yandan California Feneri, Aruba Arkeoloji Müzesi, Eşek Barınağı, Alto Vista Şapeli ve Aruba Tarih Müzesi, Aruba’da ziyaret edebileceğiniz başlıca adreslerden.

1. Palm Plajı

Aruba-Palm-Plaji

Palm Plajı, Aruba’nın en lüks turistik mekanlarının yer aldığı plaj. Birçok restoran, bar, kumarhane ve alışveriş için hediyelik dükkânların bulunduğu Palm Plajı’nın denizi de oldukça sakin ve yüzmek için ideal. Gece hayatı için ise Aruba’nın en iyilerinden biri olan ülkede, aracınız yoksa dahi Aruba zaten yürüyerek de çok rahat gezebileceğiniz bir yer.

2. Oranjestad

Aruba-Oranjestad

Oranjestad, Aruba’nın başkenti ve en büyük şehri, aynı zamanda en popüler yolcu gemisi limanı. Eğer şehrin sokaklarını turistlerin akın ettiğini görürseniz şaşırmayın, az önce bir gemi limana yanaşmış olabilir. Oranjestad’da biraz dolaştığınızda yan yana gelmiş sömürge dönemi yapıları ve lüks otelleri görebilirsiniz. Restoranlar, barlar ve dükkanlar hemen her yerdeler.

Şehrin en eski binası ise 1798’e uzanan geçmişi ile Fort Zoutman. Günümüzde Bon Bini Festivali adı verilen ve her salı düzenlenen yerel bir festivale ev sahipliği yapıyor. Oranjestad’a etrafı gezmek gerçekten çok kolay ve keyifli. Arabanız olmasa bile ücretsiz tramvay hizmeti bile var. Uzun yürüyüşler, koşular ve bisiklet için muhteşem güzellikteki parklarda keyifli vakit geçirebilirsiniz.

3. Arikok Ulusal Parkı

Arikok Ulusal Parkı

Arikok Ulusal Parkı‘nı doğa seven bir yapınız varsa gezi listenize alın. Adanın yaklaşık %20’sini kaplayan Arikok, kamçı kuyruklu kertenkele, Aruba kedi gözü yılanı, muhabbet kuşu ve çukur kazan baykuş gibi çok ilginç canlılara ev sahipliği yapıyor.

Parkta Das Playa, Boca Prins ve Daimari Plajı olmak üzere 3 de muhteşem plaj bulunuyor. Parkın en sevilen aktiviteleri ise Conchi adı verilen doğal havuz. Bu havuza yürüyerek, 4×4 araçlarla ya da at binerek ulaşabilirsiniz.

4. Bebek Plajı

Aruba-Bebek-Plaji

Bebek Plajı, Aruba’nın en bilinen plajlarından, güzelliği, sığlığı, insan yapımı lagünü ve inanılmaz huzurlu ortamıyla, çocukların da çok sevdiği, özel bir yer. Kite ve rüzgâr sörfü yapmayı sevenlerin de sıklıkla tercih ettiği plajın, lagün tarafı çok sakin olsa da Karayip Denizi’ne açılan kısmı tamamen farklı.

Akıntının zaman zaman çok güçlü olduğu dönemlerde dikkatli olmak gerekiyor çünkü inanılmaz güzel balıkları takip ederken lagünden dışarıya çıkıp akıntıya kapılırsanız tehlikeli durumlar oluşabilir.

5. Antilla Enkazı

Antilla-Enkazi-Aruba

SS Antilla Enkazı, Karayipler’de yer alan en büyük ikinci gemi enkazı. 1940’da ilk seferine çıktıktan sonra Alman mürettebat gemiyi teslim etmektense batırmayı tercih etmişti. Bunun sebebi de Almanya Hollanda’yı ele geçirdiğinde geminin Aruba’da ki Malmok Körfezi’nde demir atmış olması ve Hollanda hükümetinin verdiği kararla kendi toprakları içinde yer alan tüm Alman gemilerinin teslim edilmesiydi.

Teslim edilmek yerine alelacele suya gömülen geminin bulunduğu batık alanı, günümüzde doğal bir resif alanına dönüştü ve balıklar için yuva, turistler için de görülebilecek bir yer haline geldi. Antilla Enkazı, Karayipler’de ziyaret edilebilecek en güzel gemi batığı olarak da kabul ediliyor.

6. California Deniz Feneri

California-Deniz-Feneri-Aruba

California Deniz Feneri, 1914-1916 arasında taştan yapılmış, Aruba’nın en ünlü simgelerinden. 1910’da batan S.S. California Gemisi’nin ardından yapılan ve onun ismini alan feneri, Arashi Plajı’nda yakın zaman önce restore edildi.

Modern teknoloji sayesinde artık ihtiyaç olmasa da California Deniz Feneri, halen turistler için çok ilgi çekici bir yer olmaya devam ediyor. Özellikle Aruba’nın görebileceğiniz en güzel manzaralarından birine sahip olan fenerin tepesine çıkarken acıkırsanız fenerinin eski bekçisinin restorana dönüştürülen evinde karnınızı doyurabilirsiniz!

7. Aruba Eşek Koruma Alanı

Aruba-Esek-Koruma-Alani

Aruba Eşek Koruma Alanı, Aruba’da ilginizi çekebilecek yerlerden. Aruba’nın özünde olmasa da ülkenin tarihinde çok önemli yere sahip. Yıllarca yerlilerin taşımacılık işlerinde yardımcı olan ve bu ulusun kuruluşunda çok ciddi katkılar sağlayan canlılar olan eşekler, otomobillerin gelmesinin ardından tümü kendi başlarına serbest bırakıldı.

Ancak ne yazık ki, araba kazaları ve hastalıklar çok fazla eşek ölümüne sebep oldu ve 1970’te vahşi hayatta yaşayan yalnızca 20 eşek kalmıştı. Hayvan severler devreye girerek onlar için koruma alanı yaratmaları ve yok olmalarını engellemeleri ile Aruba Eşek Koruma Alanı oluşturuldu. Günümüzde, girişin ücretsiz olduğu Aruba Eşek Koruma Alanı’na bağış kabul ediliyor.

8. Alto Vista Şapeli

Alto Vista Şapeli, Noord Kasabası’nın hemen yanındaki bir tepede, Katolik olmasanız da mutlaka görmeniz gereken bir yer. Resmi ismi Alto Vista Meryem Ana olan yapı, Aruba’da yapılan ilk kilise olma özelliğine sahip. Sarı renkli, kırmızı çatılı bu küçük kilise, arkasındaki mavi denizle muhteşem bir kontrast oluşturuyor.

Her akşam saat 5-7 arasında açık olan kilisede her salı günü de ayinler düzenleniyor. Günümüzdeki bina 1952’de yapılmış olsa da 1750’den beri burada bir şapel bulunuyor. Eğer ziyaret etmeye karar verirseniz dua edip meditasyon yapabileceğiniz bir yer olan Barış Labirenti’ni de mutlaka görün!

9. Bushiribana Altın Madeni

Bushiribana-Altin-Madeni-Aruba

Bushiribana, Aruba’nın en önemli altın madeni. Kaşifler Yeni Dünya’ya ilk ulaştıklarında hemen bölgenin zenginliklerini araştırmaya başladılar ve tabi ki ilk aradıkları şey altın oldu. 1824’de zenginlik hayalleri gerçek oldu ve 12 yaşındaki küçük bir çoban koyunlarını otlatırken altını buldu. Ardından tonlarca altın Aruba’dan çıkartılmaya başlandı.

Hatta bazılarına göre ada, ismini altından alıyor. Bir dönem özellikle kullanılan Oro Ruba ismi, Kırmızı Altın anlamına geliyordu. Bir süre sonra da adanın yönetimi Hollanda hükümetine verildi. Günümüzde ise Bushiribana Altın Madenleri, turistik bir bölge olarak halen hizmet veriyor. Yürüyerek, at binerek veya ATV ile bölgeye ulaşabilirsiniz.

10. De Palm Adası

De-Palm-Adasi-Aruba

De Palm Adası, Aruba’nın özeti gibi. Aruba’da her şeyden biraz yapmak isterseniz zaman bu her şey dahil özel ada turuna mutlaka katılın! Tüm gün ya da yarım gün olarak planlayabileceğiniz ve giriş ücretinin birçok aktiviteyi karşıladığı turda, salsa dersleri, muza binmek ve zipline gibi çok eğlenceli etkinlikler yapılıyor. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve içecekler de yine ücrete dahil hizmetler arasında.

De Palm Adası’nın içerisinde özel bir su parkı da bulunuyor. Burası bir mercan adası olmasından dolayı adanın etrafı balık kümeleriyle dolu, üstelik şnorkelle yüzmek de çok ayrı ve güzel bir deneyim. Ekstra ücret ödeyerek masaj gibi hizmetler de alabileceğiniz De Palm Adası’nın en güzel yanlarından biri de scuba diving kasklarından giyerek dalgıçlar gibi deniz altında muhteşem bir yolculuğa çıkmak!

En ucuz Aruba uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Karayipler’in en çok ziyaret edilen adalarından olan Aruba, beyaz kumlu plajları, turkuaz denizi ve tropik iklimi ile turizmin oldukça gelişmiş olduğu bir tatil merkezi. Adada, çok sayıda otel ve tatil köyü bulunuyor. Gezilecek pek çok yeri bulunan Aruba’da denizin ve güneşin tadını çıkararak nefis bir tatil yapabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here