Uçak Bileti

Güney Amerika’nın en büyük ülkesi Brezilya. Karnavalları, harika plajları, Latin dansları ile oldukça keyifli bir rota. Dünyanın en bilindik futbolcularının memleketi olan bu eşsiz ülke uçsuz bucaksız şelaleleri, yağmur ormanları ile de her gezginin görmeyi hayal ettiği yerler arasında. Doğa harikaları olduğu gibi tarihi ve kültürel çeşitliliğiyle de ön plana çıkıyor. Siz de bu güzel ülkeye ayak basacaksanız bilmeniz gereken her şey Brezilya gezi rehberi yazımda sizi bekliyor.

Brezilya Gezi Rehberi

Brezilya Gezi Rehberi

Festivallerden eğlencelere, doğal güzelliklerden korunmuş tarihi yapılara, ziyaretçilerine muhteşem seçenekler sunuyor Brezilya. Brezilya gezilecek yerler yazımda ülkede gezebileceğiniz 12 harika önerimi okuyabilirsiniz. Akla gelen ilk seçenekler Sao Paulo ve Rio de Janeiro olsa da görebileceğiniz bir çok yer var.

Yakınlarda bir Brezilya seyahati planınız varsa Brezilya’ya nasıl gidilir, Brezilya para birimi, ne zaman gidilir kaç günde gidilir gibi soruların yanıtlarını aşağıda bulabilirsiniz. Brezilya ile ilgili kısa bilgiler için anlatmaya başlıyorum o halde.

Brezilya Nerede?

Brezilya, resmî adıyla Brezilya Federal Cumhuriyeti vahşi yaşam dolu yağmur ormanlarıyla Güney Amerika’nın neredeyse yarısını kaplayan bir yüzölçümüne sahip. 7.400 kilometrelik Atlantik kıyısı ile çevrili olan ülke Latin Amerika’nın %47,7’sini kaplıyor. Ekvador ve Şili haricinde Güney Amerika ülkelerinin hepsi ile sınır komşusu.

Mobil Uygulama

Brezilya’nın dünya haritasındaki konumu burada.

Brezilya’ya Nasıl Gidilir?

Brezilya'ya Nasıl Gidilir?

Brezilya’ya Türkiye’den giderken İstanbul ve Ankara’dan direkt ya da aktarmalı uçuşlarla ulaşabilirsiniz. Sao Paulo, Rio de Janeiro, Brasilia, Fortaleza gibi Brezilya şehirlerine Türkiye’den uçuşlar bulunuyor. Brezilya uçak bileti seçeneklerini web sitemizden inceleyebilirsiniz.

Brezilya Vizesi

Brezilya’ya seyahat etmek isteyen; Umumi (Bordo), Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri), Diplomatik (Siyah) pasaporta sahip Türk vatandaşları 90 gün süre ile vizeden muaf bir şekilde seyahatlerini gerçekleştirebiliyor. Brezilya vizesi ile ilgili tüm detayları buradan öğrenebilirsiniz.

Brezilya Para Birimi

Brezilya’nın resmi para birimi Brezilya Reali’dir. 1 Brezilya Reali ise yazıyı yazdığım tarihte 3,65 Türk Lirası’na eşit.

Brezilya’ya Ne Zaman Gidilir?

Brezilya’da üç farklı iklim yaşanıyor. Ekvatoral, tropikal ve subtropikal iklimin hakim olduğu ülkede Haziran–Ağustos ayları arasında kış, Aralık–Şubat ayları arasında ise yaz yaşanıyor. Gerçi kış dediğime bakmayın. Kışın ülkedeki sıcaklık 13 ve 18 derece arasında değişiyor. Yazın ise 30-40 derece oluyor sıcaklıklar. Yıl boyunca hava ılıman olduğu için Brezilya’yı dört mevsim ziyaret edebilirsiniz.

Brezilya Kaç Günde Gezilir?

Brezilya Kaç Günde Gezilir?

Brezilya’nın Güney Amerika’nın en büyük ülkesi olduğunu düşünürsek iyi bir planlamaya ihtiyacınız olacak. Eğer sırt çantalı bir gezgin değilseniz yani süre kısıtınız varsa tüm ülkeyi baştan sona gezmeniz pek mümkün olmayabilir. Yani seçici olarak en çok görmek istediğiniz şehirlere seyahat planlamalısınız. Minimum bir hafta mümkünse 10-15 gün ayırırsanız Sao Paulo ve Rio de Janeiro ayrıca Iguazu Şelaleleri’ni rahatça gezebilirsiniz.

Brezilya’dan Ne Alınır?

Brezilya seyahatinizden dönerken hem kendinize hem sevdiklerinize alabileceğiniz harika hediyelik eşyalar var. Kahveleriyle meşhur bu ülkeden nefis kahveler alabilirsiniz. Brezilya ve futbol bu kadar özdeşleşmiş olduğu için en iyi hediye seçeneklerinden biri de Brezilya formaları. Rengarenk bileklikler, canga adı verilen plaj havluları ve Havaianas marka parmak arası terlikler alabileceğiniz diğer şeyler.

Brezilya Yemekleri

Brezilya Yemekleri

Brezilya’nın sokak yemekleri oldukça lezzetli. Burada geleneksel bir mutfak olduğundan çok da bahsedemiyoruz. Farklı ülke ve kültürlerin bir araya gelmesiyle oluşmuş bir mutfak hakim Brezilya’da. Portekizli’ler, Afrikalı köleler, Japon ve Çinliler kendi yemek kültürlerini aktarmış buraya. Ülkeyi ziyaret ettiğinizde mutlaka tadına bakmanız gereken lezzetlerden bazıları; Chourasco, Feijoada, Empanada, Pastel, Vatapa, Acarajé.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here