Uçak Bileti

Doğuda Arjantin, kuzeyde Peru, kuzeydoğuda ise Bolivya ile komşu olan Şili, 17 milyonu aşkın nüfusuyla Güney Amerika’nın en kalabalık ve modern ülkelerinden. 1810 yılına kadar İspanyol sömürgesi altında yaşayan Şili, bölgeye can katan bakır madeni işletmeciliği sayesinde kıtanın ekonomik anlamda en güçlü ülkelerinden biri haline geldi. Ekonomik ve siyasi geçmişini bir kenara bırakıp biraz da ülkenin muhteşem doğasından, unutulmaz manzaralarından ve çılgın eğlencelerin yaşandığı gece hayatından söz edelim. Zira bu ülkede turistleri ve gezginleri cezbedecek sayısız aktivite ve doğal güzellik mevcut.

Şili’de Görmeniz Gereken 5 Yer 

1. Plaza de Armas

Ülkenin başkenti olan Santiago‘ya yolunuz düşerse şehrin ana meydanı olarak bilinen Plaza de Armas‘a mutlaka uğrayın. Şehrin en hareketli ve kalabalık yerlerinden biri olarak öne çıkan bu meydan, Santiago’ya gelenlerin buluşma noktası olan bu meydan çevresinde ihtiyaç duyduğunuz her şeyi bulabilirsiniz.

2. Catedral Metropolitana de Santiago

Catedral Metropolitana de Santiago (Santiago Katedrali), tarihi dokusu ve ihtişamlı mimarisiyle Şili’nin önde gelen yapılarından biri. 1748 – 1800 yılları arasında inşa edilen bu ibadethaneyi gezmek isteyenlerden herhangi bir ücret istenmiyor. Günümüzde hala ibadete açık olan bu yapı her gün yüzlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

3. San Cristóbal Tepesi 

Mobil Uygulama

Eğer şehir manzarası izlemeyi ve bu eşsiz anları fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirmeyi seviyorsanız San Cristóbal Tepesi‘ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Görenleri kendine hayran bırakan büyüleyici manzarasıyla ünlenen bu tepenin yanı sıra Santiago’nun ilk kurulduğu yerleşim yeri olan Santa Lucía Tepesi de ülkede manzara keyfi yaşattıran noktalardan.

4. Atacama Çölü

Biraz macera biraz da heyecan arıyorsanız dünyanın en kurak ve sıcak çöllerinden biri olarak anılan Atacama Çölü‘nü görmelisiniz. Ülkenin kuzey bölgesinde yer alan bu devasa çöl yaklaşık 105 bin kilometrelik bir alanı kaplıyor. Aymara, Chinchorro ve Diaguita gibi sayısız kavme ev sahipliği yapan bu çölde bir rasathane de bulunuyor.

5. Museo Nacional de Bellas Artes 

Güney Amerika kıtasının en eski ve kapsamlı müzelerinden biri olan Museo Nacional de Bellas Artes (MNBA Güzel Sanatlar Müzesi), sanat aşığı gezginlerin vazgeçilmez adreslerinden. Başta Şili olmak üzere Güney Amerika’da yaşayan pek çok sanatçıya ait eserlerin sergilendiği bu müzeye giriş ise ücretsiz.

İstanbul üzerinden Bogota, Madrid ya da Miami aktarmalı olarak seyahat edebileceğiniz bu ülke Türk vatandaşlarından 90 güne kadar vize talep etmiyor. Bu nedenle yola çıkmadan önce yapmanız gereken tek şey valizinizi hazırlayıp Şili uçak bileti almak.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here