Uçak Bileti

Iguazu Şelaleleri, Güney Amerika’nın Arjantin ve Brezilya sınırlarında yer alan, dünyanın en büyük şelaleleri arasında yer alan doğal bir harika. Şelaleler, yaklaşık 2.7 kilometre genişliği ve 80 metre yüksekliği ile muhteşem bir manzara sunuyor. Aynı zamanda, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilmiş olan Iguazu Milli Parkı içinde yer alıyor. Turistlerin büyük ilgi gösterdiği bu alan, doğal güzelliği, fauna ve florası, çevredeki ormanlar ve yaban hayatı ile eşsiz bir deneyim sunuyor. Yazının sonunda Arjantin uçak bileti bakmaya başlayacağınıza yemin edebilirim ama kanıtlayamam. 😍 Hadi insana hayaller kurduran bu su perisini yakından tanıyalım.

Iguazu Şelaleleri Hakkında Bilgi

Iguazu Şelalesi Nerede?

Iguazu Şelalesi Nerede

Iguazu Şelaleleri, Güney Amerika kıtasında, Brezilya ve Arjantin sınırında yer alıyor. Iguazu Şelalesi hangi ülkede diye soracak olursanız şelalelerin büyük bir bölümü Arjantin sınırları içinde kalıyor ancak bazı bölümleri de Brezilya topraklarında bulunuyor.

  • Iguazu Şelaleleri’nin haritadaki konumu için buraya tıklayın.

Iguazu Şelaleleri’ne Nasıl Gidilir?

Iguazu Şelaleleri'ne Nasıl Gidilir

Arjantin’den Iguazu’ya gitmek isterseniz hava yolu ile Buenos Aires veya diğer büyük Arjantin şehirlerinden Puerto Iguazu Havaalanına uçabilirsiniz. Puerto Iguazu Havaalanı, şelalelere en yakın havaalanı ve havaalanından şelalelere düzenli otobüs seferleri bulunuyor.

Otobüsle seyahat etmek isterseniz, Buenos Aires veya diğer Arjantin şehirlerinden Puerto Iguazu’ya doğrudan otobüs seferleri bulabilirsiniz. Bu seyahat seçeneği genellikle daha uygun fiyatlıdır ancak yolculuk süresi uzun olacaktır.

Mobil Uygulama

Iguazu Şelalesi Hangi Ülkede Daha Güzel?

Iguazu Şelalesi Hangi Ülkede Daha Güzel

Iguazu Arjantin ve Brezilya sınırında bulunduğu için iki ülkeden de şelaleyi ziyaret etme şansınız var. Peki en güzel kısmı nerede, hangi ülkeye gidelim diye düşünüyorsanız Brezilya şelalelerin az bir kısmına sahip ancak manzaranın en güzel göründüğü taraf. Coşkuyla akan şelaleleri, yağmur ormanlarını Brezilya’da izleyebiliyorsunuz. Arjantin’de ise şelalelerin %80’i bulunuyor. Burada şelalelere daha yakın bir konumda oluyorsunuz ve farklı açılardan görerek bir çok yönden keşfedebiliyorsunuz.

Her iki tarafta da şelaleler milli park içinde konumlanıyor. Brezilya’daki milli park Iguacu, Arjantin’deki ise Iguazu. Iguazu Milli Parkı içinde vahşi yaşamı gözlemleyebilirsiniz. Maymunlar, tukan kuşları, rakunlar milli park içinde karşılaşacağınız sevimli canlılar.

Iguazu Şelaleleri’nde Ne Yapılır?

Iguazu Şelaleleri'nde Ne Yapılır

Iguazu Şelaleleri’nde yapılacak birçok aktivite var. Bunlardan bazıları şöyle:

  1. Şelaleleri Keşfetmek: Yürüyüş yolları, bot turları ve helikopter turları gibi birçok farklı seçenekle, şelalelerin etrafında keşfe çıkabilirsiniz.
  2. Macera Dolu Aktiviteler: Rafting, kano, kaya tırmanışı, zip-line ve ATV turları gibi adrenalin dolu aktivitelerin tadını çıkarabilirsiniz.
  3. Yaban Hayatını Gözlemlemek: Yaban hayatı zenginliğiyle ünlü Iguazu Milli Parkı’nda yürüyüş yapabilir, kuş gözlemciliği yapabilir ve keşfedilmeyi bekleyen doğal yaşamın tadını çıkarabilirsiniz.
  4. Yerli Kültürü Keşfetmek: Bölgede yer alan Guarani yerli halkının kültürünü keşfedebilir, yerel el sanatları ve lezzetlerini deneyebilirsiniz.
  5. Sürdürülebilir Turizm Faaliyetlerine Katılmak: Bölgede sürdürülebilir turizm faaliyetleri düzenleniyor. Bu faaliyetlere katılarak bölgeyi koruma çabalarına destek olabilirsiniz.

Iguazu Ne Demek?

Bu şelalelerin yerel dildeki adı “Iguazú” veya “Yguazú”dur. Iguazú kelimesi Guaraní dilinden geliyor ve “büyük su” veya “büyük suyun sesi” anlamı taşıyor.

Iguazu Şelalesi’nin Mitolojik Hikayesi

Iguazu Şelaleleri Mitolojik Hikayesi

Iguazu Şelaleleri mitolojik olarak, Guaraní halkı tarafından Tapu Kedi olarak adlandırılan bir tanrıçanın hikayesi ile ilişkilendiriliyor. Efsaneye göre, Tapu Kedi, bir avcı olan Naipí ile evlenmeye karar vermiş. Ancak Naipí, evlilik öncesi son kez nehrin kenarına gitmek istediğinde, Tapu Kedi onu hiçbir zaman geri dönmemek üzere nehrin derinliklerine gömmüş. Bu olay, Iguazu Şelaleleri’nin oluşumu olarak kabul ediliyor.

Başka bir efsaneye göre ise, şelalelerde yaşayan bir büyülü yılan, Tapu Kedi’nin koruyucusuymuş ve şelaleleri sadece onun izniyle ziyaret etmek mümkünmüş.

Diğer içeriklerimi de okuyarak detaylı bir seyahat programı hazırlayabilirsiniz.

Arjantin Gezilecek Yerler

Buenos Aires Gezilecek Yerler

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here