Uçak Bileti

Yurt dışı seyahat planı yapanların en çok sorduğu sorulardan biri, hangi ülkeyene kadar zaman ayrılması gerektiğiyle ilgili. Bir ülkenin ne kadar sürede gezileceği seyahat edenin beklenti ve seyahat tarzına göre değişir. Ancak dünyada öyle ülkeler var ki keşfetmeniz için 24 saat veya belki de birkaç saat bile ülkenin büyük bir bölümünü keşfetmeyi mümkün kılıyor. Üstelik bu ülkeler havalimanı olmayan ülkeler listesinde ve hepsi de Avrupa’da.

24 Saatte Gezilebilecek 5 Ülke

1. Andorra

İspanya ve Fransa arasındaki Andorra Prensliği, 70’den fazla doğal gölü, kayak ve SPA merkezleri, dağ yürüyüşü ve at binme parkurları ile özellikle doğa severlerin gözdesi. Ülke, Katalan mutfağının leziz yemeklerinin servis edildiği restoranlar ve vergisiz mağazalarıyla tam bir turist cenneti. Barcelona, Andorra’ya arabayla 3 saat uzaklıkta. Ülkeye en yakın havaalanları Lleida, Barselona, Toulouse ve Girona’daki havaalanları. Hem nüfus hem de yüzölçümü bakımından Andorra, havaalanı olmayan en geniş ülke. Barselona uçak bileti kampanyalarını takip edin.

2. Lihtenştayn

İsviçre ile Avusturya arasında bulunan Lihtenştayn Prensliği, Orta Çağ kaleleri, köyleri ve doğal güzellikleri ile Avrupa’nın en huzurlu ülkelerinden biri. Opera ve klasik müzik konserleri ile ünlü olan ülkede mutlaka bir konser dinleyin. En yakın havaalanları İsviçre’deki St. Gallen-Altenrhein Havalimanı ile Almanya’daki Friedrichshafen Havalimanı. En yakındaki büyük hava limanı ise Zürih Havalimanı.

Mobil Uygulama

3. San Marino

İtalya Apenin Dağları’nda kurulu olan San Marino Cumhuriyeti, Avrupa’nın 5 mikro devletinden biri. Dünyanın süregelen en eski devletlerinden biri olan San Marino, Roma İmparatorluğu döneminde işkenceye maruz kalan Hristiyanlar tarafından kuruldu. Dünyanın en güzel kalelerinin görülebildiği San Marino, Orta Çağ burçları, kutsal mekanları ve manzaralarıyla her yıl 3 milyonu aşkın yabancı tarafından ziyaret ediliyor. En yakın havaalanı ise Rimini şehrinde bulunuyor.

4. Monaco

New York’taki Central Park kadar yüzölçümü olan Monaco Prensliği, Fransa‘nın Akdeniz sahillerindeki Nice kenti boyunca uzanıyor. Şirin ülkedeki Okyanus Bilimi Müzesi’nde 90’dan fazla deniz canlısını görmek mümkün. Ayrıca lüks oteller, marinalar ve kumarhaneler de ziyaret edilmeli. Nice’deki Cote d’Azur Havalimanı, en yakın havaalanı.

5. Vatikan

Dünyanın en küçük devleti olan Vatikan, İtalya’nın başkenti Roma‘da bulunuyor. San Pietro Bazilikası Vatikan’ın en dikkat çekici yapısı. Mermer duvarları ve muhteşem resimleriyle bu görkemli eser mutlaka görülmeli. Sistina Şapeli de Rönesans mimarisinin en güzel örneklerinden biri.  Vatikan’a en yakın havaalanı Roma’daki Leonardo da Vinci-Fiumicino Havalimanı.

Kısa sürede çok yer görmek isteyenler için yalnızca bir günde gezilebilecek ülkeler seyahat planlamasında ilk sıralarda yer alabilecek nitelikte. Dünyanın en küçük ülkelerinden en popüler olanlarının Avrupa’da olması bu ülkeleri ziyaret etmeyi kolaylaştırıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here