Uçak Bileti

Dünyada suç oranı en düşük ülkelerden biri olan İsviçre, güven dolu sokakları, huzurlu atmosferi, yardımsever insanları ve göz kamaştıran doğal güzellikleriyle Batı Avrupa’nın en popüler turizm destinasyonlarından biri. Kuzeyinde Almanya, batısında Fransa, güneyinde İtalya, doğusunda ise Avusturya ile Lihtenştayn bulunan İsviçre, Alpler, İsviçre Platosu ve Jura Dağları arasında konumlanan denize kıyısı olmayan bir ülke. Ekonomik anlamda da oldukça güçlü bir yapıya sahip olan bu etkileyici ülke, kişi başına düşen milli gelir bakımından dünyanın en zengin ülkeleri arasında bulunuyor.

İsviçre’de Görmeniz Gereken 5 Yer

1. St. Pierre Katedrali

Ülkenin en hareketli şehirlerinden biri olan Cenevre’de yer alan St. Pierre Katedrali, Gotik mimarisinin yanı sıra bundan 855 yıl öncesine dayanan köklü geçmişiyle de oldukça ünlü. Şehre gelen turistlerin uğramadan geçmediği yapılar arasında ilk sıralarda bulunan St. Pierre Katedrali’nde şehri 360 derece görüntüsünü izleyebileceğiniz iki kule de mevcut.

2. Maggiore Gölü

Romantik çiftleri cezbeden göz alıcı manzarasıyla hafızalara kazınan Maggiore Gölü, İsviçre’nin güneyinde Ön-Alpler bölgesinde bulunan eski buzul göllerinden biri. Yaklaşık 212 kilometrekarelik yüzölçümüyle ülkenin en büyük gölleri arasında bulunan Maggiore Gölü, çevresinde bulunan özel bahçelerin güzelliğiyle de anılıyor.

Mobil Uygulama

3. Altstadt

Ülkede Orta Çağ esintileri taşıyan tarihi bir bölge olan Altstadt bölgesi, Bern şehri sınırlarında kalıyor. 12 ve 15. yüzyıllar arasında inşa edilen bu tarihi yerleşim yeri 1983 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. 100.6 metre yüksekliğiyle İsviçre’nin en yüksek katedrali olan Berner Münster (Bern Katedrali)’e de ev sahipliği yapan bu bölge, her yıl yüz binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor.

4. Basel Manastırı

Ülkenin kültür sanat merkezi olarak anılan Basel şehrinde inşa edilen Basel Manastırı, İsviçre Ulusal Mirasları arasında bulunuyor.1356 yılında yaşanan büyük Basel depreminde büyük hasar gören ve tamamen yıkılan bu manastır, 1421 yılında yeniden inşa edildi. Katolik dünyası için oldukça önemli bir ibadethane olan Basel Manastırı, Romaneks ve Gotik mimarisiyle de öne çıkıyor.

5. Lavaux Şarap Bağları

Montreux sınırları içindeki Cully kasabasında yer alan Lavaux Şarap Bağları, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş muhteşem bir yer. Şarap mağazaları ve taş evlerle çevrili Cully kasabasını, hareketli bir turizm merkezine dönüştüren bu bağlar, göz kamaştıran manzarasıyla fotoğraf meraklıları için de oldukça cezbedici. 11. yüzyıldan bu yana üzüm yetiştirilen bu bağlar 12 bin 500 metrekarelik bir alanı kaplıyor.

Siz de bu büyüleyici coğrafyayı keşfetmek istiyorsanız, İsviçre uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here