Uçak Bileti

NiceFransa‘nın güneyinde, Akdeniz sahilinde, Marsilya ile Cenova arasında yer alan, ülkesinin en önemli turizm merkezi. İsmini zafer tanrıçası Nike’den alan Nice, tertemiz denizi, upuzun plajları ve pırıl pırıl güneşiyle Cote d’Azur bölgesinin mücevheri. Nice, huzurlu, sakin ve şahsına münhasır bir kent. Fransız mimarisini yansıtan evleri, tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve şehir kültürüyle her yıl milyonlarca turist ağırlayan bu güzel kent, denizi, güneşi ve capcanlı renkleriyle hep neşeli hep gülümseyen gözlerle bakıyor ziyaretçilerine.

Nice’te Mutlaka Görülmesi Gereken Adresler

1. Vieux Nice

Vieux Nice, Nice’in eski şehir merkezi. Şirin tarihi dokuları, daracık ve hareketli sokakları, sevimli kafe ve restoranları, mis gibi vanilya kokan pastaneleri ve cıvıl cıvıl hediyelik eşya dükkanlarıyla kentin en otantik bölgesi. Massena Meydanı’nın hemen ilerinde başlayan bölge, Nice’in simge yapılarına da ev sahipliği yapıyor.

2. Place Massena

Place Massena (Massena Meydanı) Nice‘nin en ünlü ve turistik merkezi. Etrafını çevreleyen Neo-Klasik mimari yapılarının yanı sıra meydanda, ünlü sanatçı Jaume Plensa‘nın yedi kıtada yedi insanı simgeleyen “Conversation a Nice” adlı eseri de bulunuyor. Gündüz ayrı, gece ayrı güzel olan Massena’daki kafelerden birinde soğuk bir şeyler içebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Promenade des Anglais

Promenade des Anglais yani İngiliz Gezinti Yolu, Nice’in popüler gezi noktalarından biri. Sıra sıra palmiyelerin dizildiği deniz kenarında yer alan bir sahil yolu olan bu bölgenin karşı tarafında otel, restoran ve kafeler yer alıyor. Nice’in en ünlü yürüyüş ve bisiklet yolu olan Promenade des Anglais’in atmosferi keyif ve huzur vadediyor.

4. Cathedrale Orthodoxe Saint Nicholas

Cathedrale Orthodoxe Saint Nicholas (Aziz Nikolas Rus Ortodoks Katedrali), Moskova Patrikhanesine bağlı olan ve mimari yapısı Moskova’daki St. Basil’s Katedrali’ne benzeyen, Batı Avrupa’nın en büyük Ortodoks katedrali. Farklı boyutlardaki kuleleri ve kulelerinin tepesinde yer alan kubbeleri ile ilginç bir mimariye sahip olan katedrali mutlaka gezin.

5. Cours Saleya

Cours Saleya (Çiçek Pazarı) Nice’in birbirinden güzel çiçeklerin yanı sıra meyve-sebze, hediyelik eşya, yerel yiyecekler gibi farklı ürünleri de barındıran, en hoş en renkli bölgesi. Pazarları, kafeleri, pastaneleri, dondurmacıları ve restoranlarıyla, kente gelen herkese hitap ediyor.

6. Colline du Chateau ve Parc de la Colline du Château

Vieux Nice bölgesinde, kayalıklar üzerine savunma amaçlı inşa edilmiş olan Colline du Chateau (Castle Hill), Nice’in büyüleyici şehir manzarasına tanık olabileceğiniz en güzel noktalardan biri. Parc de la Colline du Château ise Castle Hill‘in yakınında yer alan, huzurlu vakit geçirebileceğiniz ortamı ve tüm şehri geniş bir açı ile görebileceğiniz konumu ile öne çıkan bir bölge. Nice manzarasını izleyebileceğiniz parkın en üst noktasına asansör ya da merdiven kullanarak ulaşabilirsiniz.

Bu adreslerin yanı sıra elbette Nice’te gezilecek, görülecek daha pek çok yer var. Özellikle de irili ufaklı taşlardan oluşan ve Nice’in karakteristik özelliklerinden biri olan plajlar, kentin en önemli çekim noktaları.

Nice’e nasıl gidilir

Nice’e Türkiye’den, Türk Hava Yolları ve AirFrance ile İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan haftanın her günü, 3 saat 15 dakika süren direkt uçuşlarla Nice Côte d’Azur Havalimanı’na uçabilirsiniz. Şehir merkezine 8 km mesafede yer alan havalimanından Nice Airport Express otobüsleriyle Nice merkezine ulaşabilirsiniz. Bu güzeller güzeli keşfetmek için yapmanız gereken tek şey bir Nice uçak bileti almak!

Turna.com üzerinden Fransa vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here