Uçak Bileti

Geçmişi 2 bin 800 yıl geriye giden Roma, tarihe yön veren birçok olay ve devletin izlerini taşıyor. İtalya’nın başkenti ve en kalabalık şehri olan Roma, aynı zamanda Vatikan devletini de sınırları içerisinde bulunduruyor. Yedi tepe üzerine kurulu şehir, Avrupa’nın en çok ziyaretçi çeken tarihi, kültürel, turistik merkezlerinden biri.

Avrupa kıtasının en romantik şehirleri arasında gösterilen Roma, ‘aşk’ kelimesinin hakkını tam anlamıyla veriyor. Tarihe meydan okuyan eşsiz güzellikteki mimari yapıları, çeşmeleri, meydanları ve sokakları ile ziyaretçilerini etkilemeyi başaran şehir, Roma İmparatorluğu’ndan bu yana ihtişamını sürdürüyor.

Roma Gezilecek Yerler

Roma-Gezilecek-YerlerŞehir planı, manzarası ve tarihi yapılarıyla seyretmeye doyum olmayan şehirde Orta Çağ, Rönesans ve Barok izler her köşe başında görülüyor. Tüm bu özellikleri nedeniyle Roma gezilecek yerler açısından çok zengin. Roma’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında, Antik Kolezyum Amfitiyatrosu, Vatikan, Fontana di Trevi (Aşk Çeşmesi), Castel Sant’Angelo, Palatine Tepesi, İspanyol Merdivenleri, Pantheon, Aziz Petrus Bazilikası, Galleria Borghese ve Trinita dei Monti Kilisesi bulunuyor.

Yılın her dönemi dünyanın farklı yerlerinden yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlayan şehrin sokaklarında hareket bir an olsun bile azalmıyor. Dünyanın en küçük ülkesi olan Vatikan’da San Pietro Kilisesi, Hıristiyan dünyasına yakından bakmak için önemli bir fırsat. Malta Şövalyeleri Bahçesi de Vatikan sınırlarında görülmesi gereken yerlerden.

Turistik bir buluşma noktası olan İspanyol Merdivenleri, Türklerin Aşk Çeşmesi olarak tanıdığı Trevi Çeşmesi (Fondana di Trevi), muhteşem mimari yapısıyla Trinita dei Monti Kilisesi görülecek yerlerden.

Mobil Uygulama

Sanat severler için farklı alternatifler sunan kentte Museo Nazionale dele Terme, Milli Antik Sanat Galerisi ve Galleria Borghese sanat koleksiyonu görmek isteyenlerin tercihi. Alışveriş yapılabilecek çok sayıda küçük butik ve konsept dükkanın sıralandığı Via del Corso Caddesi’nde hareketlilik baş döndürebiliyor.

Akdeniz mutfağının en güzel lezzetlerinin bulunduğu restoranlardan, butik ve küçük olanlarda sıra dışı tatlarla karşılaşmak şaşırtmamalı kimseyi. Pizza, makarna, salata ve deniz ürünü çeşitleri İtalya’da en çok tercih edilen yemeklerden. Meşhur Roma dondurması, şehrin dünyaya armağanı. Kaybolmaktan korkmadan ara sokaklara girerek eşsiz lezzetlerle tanışma fırsatı yaratmak gerekiyor Roma’da.

Roma’ya Nasıl Gidilir

Roma-Ucak-BiletiTürkiye’den Roma’ya gitmek oldukça kolay. Birçok havayolunun bu tarihi şehre İstanbul’dan seferi var. 2 saat 35 dakika süren yolculuk için bir uçak bileti almak yeterli. İstanbul Havalimanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Roma’ya direkt uçuşla ulaşmak mümkün. Roma Fiumicino Havalimanı, şehir merkezine 24 kilometre mesafede. Bu mesafe taksiyle 50€, trenle 11€, otobüsle ise 9€ tutuyor.

Tarihi izler taşıyan Roma sokaklarında, seyre dalıp şehrin tadını çıkarmak için Roma uçak bileti almak ilk adım olarak kabul edilebilir. Zamanda yolculuk yapmak, meşhur İtalyan lezzetlerini tatmak için Roma yolculuğuna hazır olun!

Otobüs Bileti