Uçak Bileti

Zihninizde şehir görünümlü küçücük bir ülke hayal edin. Öyle küçük ki komşu ülkelerin askerleri keşif turları sırasında yanlışlıkla bu ülkenin topraklarına girip tur atabiliyor. Şaka yapmıyoruz. İsviçre ile Avusturya sınırında bulunan Lihtenştayn tam da bu tarife uyuyor. Resmi ismi Lihtenştayn Prensliği olan bu Orta Avrupa ülkesi 160 kilometrekarelik yüzölçümüyle dünyanın en küçük ülkelerinden biri. Küçük tanımını kafanızda daha iyi canlandırabilemeniz için ülkeyi bir uçtan bir uca yürüyerek iki ya da üç saatte katedebileceğinizi de öğrenmenizde yarar var. ‘Madem bu kadar küçük biz bu ülkeye gidip ne yapalım ki’ diyenler, sizin için küçük bir liste hazırladık.

Lihtenştayn’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Schloss Vaduz

Ülkenin başkenti olan Vaduz şehrinde, Alplerin yamaçlarında yer alan Schloss Vaduz, 12. yüzyılda inşa edilen tarihi bir şato. Ülkenin sembol yapılarından biri olarak da bilinen bu şato, günümüzde prensin ikametgahı olarak kullanılıyor. Normal günlerde halka kapalı olan bu saray, Lihtenştayn’ın ulusal bayramı olan 15 Ağustos günü halka açılıyor. Bu nedenle şatonun içini görmek isteyenler, seyahat tarihlerini bu güne göre ayarlayabilir.

2. Vaduz Katedrali

Ülkenin turistik noktalarının büyük bölümüne ev sahipliği yapan Vaduz şehrine gittiğinizde Neo-Gotik bir kilise olan Vaduz Katedrali (Vaduz Cathedral/Cathedral of St. Florin)‘ne uğramayı ihmal etmeyin. 1874 yılında Friedrich von Schmidt tarafından inşa ettirilen bu yapı, Koruyucu aziz Florinus of Remüs’e ithaf edilmiş.

3. Alp Dağları

Mobil Uygulama

Avrupa’da kayak yapmak isteyenlerin buluşma noktası olan Alp Dağları, modern kayak tesisleri ve kış sporlarına elverişli pistleriyle meşhur. Kasım ayı itibariyle kayakseverlerin akınına uğrayan bu yerde oldukça eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Eğer ilk kez kayak yapacaksanız bir uzmandan yardım almayı da unutmayın.

4. Lihtenştayn Sanat Müzesi 

Lihtenştayn Sanat Müzesi (Liechtenstein Art Museum)‘nin hazırlanmasında İsviçreli mimar Meinrad Morger, Christian Kerez, Heinrich Degelo’nun büyük emeği var. Ülkedeki ulusal ve modern sanat çalışmalarının sergilendiği bu müze, sanatseverlerin uğrak adreslerinden biri. Siz de bu müzeyi ziyaret ederek ülkedeki sanatsal çalışmalar hakkında fikir edinebilirsiniz.

5. Balzers

Güney Lihtenştayn’da bulunan Balzers kasabası, yaklaşık 6 bin kişilik nüfusu, doğal güzellikleri ve huzurlu dolu atmosferiyle ülkenin en ünlü yerleşim yerlerinden. Ülkeye gelen turistleri de doğallığı ve sakinliğiyle cezbeden bu kasabaya gitmeden Lihtenştayn’dan ayrılmamalısınız.

Türkiye’den direkt uçuş bulunmayan bu ülkeye, Zürih veya Avusturya üzerinden aktarmalı olarak yolculuk edebilirsiniz. Uçak bileti kampanyalarını takip ederek bu ilginç ülkeyi ziyaret edip, farklı ve keyifli bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here