Uçak Bileti

Nüfusunun büyük bölümü Alman, Macar ve Slav’lardan oluşan Avusturya, Alman kültürünün en güzel sentezlendiği Avrupa ülkesi. Yaşam standartlarının oldukça yüksek olduğu bu ülke sahip olduğu eşsiz manzaralar ve doğal güzelliklerle de ünlü. Kültür, sanat ve mimariyi bir kenara bırakalım biraz da doğaya karışalım diyorsanız Avusturya sizin için gerçek bir cennet. Zira kırsal bölgelerde gezerken göreceğiniz uçsuz bucaksız çayırlar ve dev çiftlikler kendinizi masal diyarlarında hissetmenize neden olabilir.

Avusturya’da Görebileceğiniz 5 Yer

1. Viyana

Avusturya’nın başkenti olan Viyana geçmişte Hofburg, Habsburg hanedanlarına ev sahipliği yapmış. Bu şehir, görkemli imparatorluk sarayları, çarpıcı müzeleri ve muhteşem mimarisiyle sizi tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Avrupa’nın en önemli sanat şehirlerinden olan Viyana’da tiyatro, bale ve operadan daha bol bir şey bulmanız mümkün değil ama yine de kapıda kalmamak için biletlerinizi önceden rezerve etmeyi ihmal etmeyin.

2. Hallstatt

Avusturya’nın ziyaret etmek için en güzel yerlerinden biridir. Bu küçük kasaba Hallstatt gölün sakin sularına bakıyor. Bu şirin kasabada kaya tırmanışı, doğa yürüyüşü ve tekne turu yapabilirsiniz. Hallstatt kasabasında ziyaret etmek için ilginç yerler de var. Beinhaus ismi verilen kemik evi bunların başında geliyor. Buz mağaraları ve tuz mağaraları Hallstatt kasabasının görülmeye değer diğer yerleri.

3. Salzburg

Mobil Uygulama

Salzburg müzik tutkunlarının kesinlikle görmesi gereken bir yer. Mozart’ın doğduğu evin yer aldığı bu şehir olağanüstü galerileri, müzeleri, restoranları ve lüks mağazalarıyla hemen hemen her kesime hitap ediyor. Huzurlu ve dingin atmosferiyle zihninizi dinlendirebileceğiniz bu şehri gezmek için en az yarım gününüzü ayırmanız gerekiyor.

4. İnnsbruck

İnnsbruck tepesi karlı dağları ve yüksek renkli binalarıyla kartpostal fotoğraflarını andırıyor. Kayak sevenler için iyi yönetilen kayak merkezleri ve mükemmel kış spor tesisleri ile mükemmel bir Alp deneyimi olacak. Yorgunluğunuzu da lüks spa merkezlerinde atabilirsiniz. Kalesi, Halk Sanatları Müzesi ve Mahkeme Kilisesi ziyaret edebileceğiniz tarihi yerleri.

5. Grossglockner Alp Yolu

Grossglockner Alp Yolu, ülkede görebileceğiniz en güzel manzaralardan birine sahip. Her ne kadar yolun virajlı hali biraz korkutucu olsa da yolunuzdan asla dönmeyin. Bu yol sizi buzulların arasından Hohe Tauern Milli Parkı’nın kalbine götürecek. Bu dağ ormanları, alpin çayırları ve buz ovaları arasında unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşamak için araç kiralayabilir ya da tur otobüsleriyle yapılan gezilere katılabilirsiniz.

Eğer bu eşsiz coğrafyayı daha yakından tanımak ve huzur dolu atmosferin tadını çıkarmak istiyorsanız Avusturya uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Şimdi yola çıkma zamanı!

NOT: Avusturya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here