Uçak Bileti

Yolu Avrupa’ya düşenlerin ilk ziyaret ettiği Avrupa ülkelerinden biri olan İtalya, sıcakkanlı Akdeniz insanı, damak çatlatan lezzetlere sahip mutfak kültürü, muhteşem mimarisi ve nefes kesen doğa harikalarıyla görenleri büyülüyor. Kendinizi, kimi zaman masal diyarlarını andıran uçsuz bucaksız vadilerde kimi zaman da kozmopolit bir yaşamın ortasında bulabileceğiniz bu ülke, hem yaz hem de kış turizmi için birbirinden renkli ve zengin alternatiflere sahip. Siz de zaman kaybetmeden kendinizi İtalya sokakların atıp, unutulmaz anılar biriktireceğiniz bir seyahate başlayabilirsiniz. İşte İtalya’da görmeniz gereken o etkileyici yerlerden bazıları.

İtalya’da Görmeniz Gereken 6 Yer

1. Kolezyum, Roma

Başkent Roma’da yer alan Kolezyum (Colosseum), ülkenin en çok ziyaret edilen yapılarından biri. Önceden İmparator Neron’un sarayının yer aldığı bir alan üzerine kurulan Kolezyum’un inşası, Milattan Sonra 72 yılında başladı ve tamamlanması yaklaşık 10 yıl sürdü. Uzun yıllar arena olarak kullanılan ve gerçek ismi Flavian Amfitiyatrosu olan bu yapı, 2007 yılında dünyanın yedi harikasından biri olarak seçildi.

2. Etna Yanardağı, Sicilya

Aktif bir volkanik dağ olan Etna Yanardağı, hem Sicilya’nın hem de İtalya’nın en ünlü ziyaret noktaları arasında. Zaman zaman patlamalar yaşanabildiği için bazı bölgelerine giriş yasağı bulunan bu yanardağ, maceraperest gezginleri kendine hayran bırakıyor. Trekking turlarına katılarak dağ çevresini keşfetmek isteyenlerin, bu yürüyüşü daha güvenli hale getirmek için rehber yardımı almalarında yarar var.

3. Büyük Kanal, Venedik

Mobil Uygulama

Yaklaşık 3 bin 800 metre uzunluğa sahip olan Büyük Kanal, Venedik’in en popüler noktası. Üzerinde dolaşan onlarca gondol ve tekneyle rengarenk ve kıpır kıpır bir görüntü oluşturan bu kanal çevresinde 13. yüzyıldan kalma çok sayıda tarihi bina ve köprü de bulunuyor. Romantik atmosferiyle sevgililerin ve balayı çiftlerinin de vazgeçilmez adreslerinden olan Büyük Kanal’ı görmeden İtalya’dan ayrılmayın.

4. Cinque Terre

Deniz kıyısını kaplayan rengârenk evleriyle büyüleyici bir görüntü oluşturan Cinque Terre; Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ile Riomaggiore köylerinden oluşan cezbedici bir destinasyon. Maviyi ve yeşili buluşturan harika manzaralarla dolu yürüyüş yolları, sahilleri ve huzur dolu atmosferiyle bilinen bu bölge, özellikle bahar ve yaz aylarında oldukça kalabalıklaşıyor.

5. Val di Funes

İtalya’nın kuzeyindeki Güney Tirol bölgesinde bulunan enfes bir vadi olan Val di Funes, masal diyarlarının yeryüzüne yansıyan yüzü olabilir. Yeşilin en güzel tonlarıyla bezenen bu vadi, içinizde sonsuz bir huzur ve mutluluk yaratırken, temiz havasının etkisiyle kısa bir bir baş dönmesi yaratabilir. Bu harika coğrafyayı görmek isteyenler, Milano’dan yaklaşık dört-beş saat süren bir yolculukla Val Di Funes’e ulaşabilir.

6. Pisa Kulesi, Pisa

Zihinlere önünde çekilen komik ama eğlenceli fotoğraflarla kazınan Pisa Kulesi, ülkenin kuzeyinde yer alan Pisa şehrinde bulunuyor. 1173 yılında yapılan ve inşa edildiği zeminin yapısı nedeniyle zaman içinde eğilmeye başlayan bu kule, her geçen yıl daha da eğik hale geliyor. Bir çan kulesi olarak tasarlanan ve içinde yedi adet çan olan bu tarihi kuleye çıkmak isteyenlerin 294 basamak çıkmayı da göze alması gerekiyor.

Siz de bu göz kamaştıran ülkeyi daha yakından tanımak için İtalya uçak bileti kampanyalarını değerlendirerek, seyahat planınız için ilk adımı atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here