Uçak Bileti

Zengin petrol ve doğalgaz rezervleriyle adını duyuran bir Afrika ülkesi olan Ekvator Ginesi, batıda Gine Körfezi, güneybatıda Sao Tome ve Principe, güneyde ve doğuda Gabon, batıda Gine Körfezi, kuzeyde ise Kamerun ile komşu. Ekvator’a yakınlığı nedeniyle bu isimle anılan ülkenin resmi adı ise Ekvator Ginesi olarak geçiyor. Yaklaşık 900 bin kişinin yaşadığı küçük bir ülke olan Ekvator Ginesi, Atlantik Okyanusu kıyısında konumuyla görülmeye değer pek çok güzelliğe de ev sahipliği yapıyor. İşte bu Afrika ülkesinde görebileceğiniz o yerlerden bazıları.

Ekvator Ginesi’nde Görebileceğiniz 8 Yer 

1. Rio Muni

Rio Muni, ülkenin anakara üzerindeki en popüler turistik bölgesi. Bu bölge özellikle yaz sezonunda oldukça kuru bir iklime sahip. O nedenle yaz aylarında buraya ülkeye gelecekseniz aşırı yağış alan diğer bölgeler yerine Rio Muni’de zaman geçirmek daha keyifli olabilir.

2. Elobey Grande

Ülkenin güneybatısında yer alan Elobey Grande, göz kamaştıran doğa alanları ve etkileyici manzaralarıyla haftasonlarını değerlendirmek isteyen bölge halkının en sevdiği ziyaret noktalarından biri.

Mobil Uygulama

3. Pico Basilé Dağı

Bioko Adası’nda bulunan Pico Basilé Dağı, 3011 metre yüksekliğiyle ülkenin en yüksek dağı. Son olarak 1923 yılında lavlarını püskürten aktif bir volkanik dağ olan Pico Basilé, eşsiz manzarasının yanı sıra macera tutkunlarını cezbeden yürüyüş yollarıyla da ünlü.

4. Ebebiyín Katedrali

Ekvator Ginesi sınırına yakın Kamerun ve Gabon sınırında yer alan Ebebiyín Katedrali, 1950 yıllında inşa edilen önemli bir yapı. Bu katedral, bölgenin en önemli dini yapısı olmasının yanı sıra etkileyici mimarisiyle de göz kamaştırıyor.

5. Malabo Kültür Merkezi

Ülkenin başkenti ve ikinci büyük şehri Malabo’da yer alan sömürge döneminden kalma bir yapı olan Malabo Kültür Merkezi, galeri alanı ve performans sahnesiyle pek çok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

6. Aziz Elizabeth Katedrali

Malabo şehrinde bulunan tarihi bir yapı olan Aziz Elizabeth Katedrali, 1897-1916 yılları arasında inşa edildi. Mimarisi ve tarihi dokusuyla göz kamaştıran katedral, ülkenin görülmeye değer yerlerinden.

7. Monte Alén Ulusal Parkı

Monte Alén Ulusal Parkı, ülkenin en büyük ulusal parkı. Yaklaşık iki bin kilometrekarelik bir alana sahip olan ve 1990 yılında ziyarette açılan park, ülkenin bakir doğasını ve hayvan türlerini görmek için oldukça ideal bir adres.

8. Ekvator Ginesi Modern Sanat Müzesi

Afrika kıtasının çağdaş ve geleneksel sanat eserlerinin sergilendiği Ekvator Ginesi Modern Sanat MüzesiMalabo şehrinde bulunuyor. Sanatsal ve kültürel gezilerden hoşlananlar, bölgenin en etkileyici eserlerini görmek için bu müzeye uğrayabilir.

Eğer siz de bu Afrika coğrafyasını keşfetmek istiyorsanız Ekvator Ginesi uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz.

NOT: Ekvator Ginesi vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here