Uçak Bileti

Doğanın yeni uyandığı, rengarenk çiçeklerle içimizin açıldığı bugünlerde pek çoğumuz bahar rotası arayışına girdik.  ‘Baharda nereye gitsem?’ kararsızlığını yaşayanlar ve baharı farklı bir şehirde karşılamak isteyenler için biz de keyifli alternatifler hazırladık. İşte renkleriyle içinizi ısıtacak, tarihiyle kendisine hayran bıkacak Avrupa’nın baharda gidilebilecek en güzel 5 şehri…

Baharda Gidebilecek En Güzel 5 Avrupa Şehri

1. Atina, Yunanistan

Yunanistan’ın başkenti Atina, kendine özgü tarihiyle Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri. Antik Çağlar’dan beri önemli bir ticaret ve kültür merkezi olan kent günümüzde de bu özelliğini koruyor. Yunan Adaları’na ulaşımın ana noktası olması ve Türkiye’ye yakınlığıyla da dikkat çeken Atina, en güzel zamanlarını deniz sezonunun başladığı bahar aylarında yaşıyor. Siz de bahar aylarında rotanızı Atina’ya çevirebilir, muhteşem Helen kültürünü ve Ege’nin masmavi sularının tadını çıkarabilirsiniz.

2. Nice, Fransa

Mobil Uygulama

Akdeniz’in en güzel şehirlerinden biri olan Nice, Fransa’nın güneydoğu kıyılarında yer alıyor. Tertemiz plajları ve masmavi deniziyle göz alan şehir, en güzel zamanlarını bahar aylarında yaşıyor. Yaza kıyasla baharda daha uygun fiyatlara tatil yapabileceğiniz Nice tarihi yapıları, değerli müzeleri, mavinin ve yeşilin birbirine karıştığı muhteşem sahilleriyle ziyaretçilerini bekliyor.

3. Barselona, İspanya

Barselona, Katalan kültürünün modernizmle birleştiği İspanya‘nın eşsiz kentlerden biri. Efsanevi mimarisi, rengarenk kültürü ve muhteşem yemekleriyle büyüleyici güzelliğe sahip olan kent bahar ve yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor.  Siz de Akdeniz’in muhteşem manzarasına sahip Barselona’nın gerçek üstü yapıları arasında kaybolmak, Gaudi’nin, Dali’nin Miro’nun eserlerine hayran kalmak, birbirinden renkli sokak aktivitelerine katılmak isterseniz baharda mutlaka rotanızı Barselona’ya çevirin.

4. Venedik, İtalya

Baharda gidilecek en güzel şehirlerden biri de hiç kuşkusuz ‘Adriyatiğin Kraliçesi’ Venedik. İtalya’nın kuzeyinde yer alan bu güzel şehir birbirine köprülerle bağlanmış adalardan oluşuyor. Dar sokakları, mimari harikası sarayları, birbirinden güzel köprüleriyle ünlü en güzel zamanlarını bahar aylarında yaşıyor. Siz de şehrin sular altında kalmış evlerine hayran kalmak, muhteşem atölyelerinden maskeler almak, San Marco Meydanı’nın büyüsüne kapılmak isterseniz baharda Venedik’i mutlaka görün.

5. Prag, Çekya

Çekya’nın başkenti Prag, Vlatava Nehri üzerinde yer alıyor. Orta Çağ’dan kalma eşsiz tarihi eserleriyle masalsı bir havaya sahip olan şehir  ‘Avrupa’nın Kalbi’ olarak anılıyor. Bahar aylarında gitmek için en güzel alternatiflerden biri olan Prag Arnavut kaldırımlı sokakları, Dans Eden Evi, Astronomik Saati, Prag Kalesi, Kafka Müzesi gibi ünlü yapılarıyla ziyaret edilmeyi bekliyor.

Siz de baharda nereye gideceğinizi düşünenlerdenseniz hemen uçak biletleri fırsatlarından çabucak yararlanın!

Otobüs Bileti

2 YORUMLAR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here