Uçak Bileti

Tenerife Adası, Kanarya Adaları‘nın en ünlüsü ve en büyüğü. Başkenti Santa Cruz olan Tenerife, Fas‘ın hemen karşısında, ekvatora oldukça yakın konumuyla yeşillikler içindeki huzurlu bir yer. Dünyanın en büyük karnavallarından biri olan ve Rio’nun ardından gelen Santa Cruz de Tenerife karnavalı ile tanınan Tenerife, İspanya’nın en yüksek dağı ve UNESCO Dünya Mirası Listesindeki bölgeleriyle yıl boyu beş milyon turist ağırlıyor. Tenerife’nin gezilip görülecek pek çok yeri olmasına rağmen, mutlaka görmeniz gereken adresler var.

Tenerife’de Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Teide-Pico Viejo

Tenerife’de yer alan Teide Milli Parkı, 3.718 m yüksekliğinde, İspanyol topraklarında en yüksek zirveye sahip olan Teide-Pico Viejo strato-volkanını barındırıyor. Okyanus tabanından 7.500 m yükselen bu alan, dünyanın üçüncü en uzun volkanik yapısı olarak kabul ediliyor. Sürekli değişen doku ve tonların etkileyici bir doğal zemin oluşturduğu bir atmosfere sahip olan Teide, okyanus adalarının evrimini destekleyen jeolojik süreçleri bakımından küresel bir öneme sahip. UNECSO Dünya Mirası olan ve halen volkanik aktivite gösteren Teide, trekking ve dağcılık meraklıları için olağanüstü bir bölge.

2. Las Aguilas

Mobil Uygulama

Tenerife’nin Los Cristianos Plajı‘nın yakınında bulunan hayvanat bahçesi ve botanik parkı olan Las Aguilas, 500 hektarlık bir alanı kapsıyor. Tüneller, asma köprüler, şelale, lagünler ve mağaralar ile yürüyüş yollarını Las Águilas’ta macawlar, ibizmler ve penguenler gibi egzotik kuşlar ve coğrafyaya özgü hayvan çeşitleri bulunuyor. Leopar, jaguar, Bengal kaplan, beyaz kaplanlar, puma gibi büyük kedilerin yanı sıra, orangutan, gibbon, şempanze, mandrel, lemur, capuchin maymunları, titi maymunları ve Saimiri’yi içeren büyük bir primat nüfusuna sahip. Ayrıca rakundan, kırmızı pandaya, mirketten timsaha kadar pek çok hayvanı barındırıyor.

3. Museo de la Naturaleza y el Hombre

Santa Cruz de Tenerife şehir merkezinde bulunan doğa tarihi ve arkeoloji müzesi olan Museo de la Naturaleza y el Hombre, Kanarya Adalarının İspanyol öncesi dönemine ait buluntuların sergilendiği en önemli mekân olarak kabul ediliyor. Guançe kültürüne ait en büyük koleksiyona sahip olan müzede, Guançe mumyaları, taş oymalar ve içi doldurulmuş hayvanlar sergilenen arkeolojik buluntuların başında geliyor. Arkeolojik buluntuların yanı sıra, paleontolojik, botanik, entomolojik ile deniz ve kara omurgalıları koleksiyonları Kanarya Adaları’nın doğa tarihine ışık tutuyor.

4. Anaga

Anaga, keskin zirveleri ve defne ağaçları kaplı ve büyüleyici mezralarla süslenmiş bir dağ yaylası. UNESCO Dünya Mirası Listesi olan La Laguna’dan ve adanın başkenti Santa Cruz’dan kara yoluyla 1 saatten daha kısa bir mesafede yer alan Anaga’yı keşfetmek, insanla doğa arasındaki ilişkinin güçlü olduğu zamanlara geri dönüş yolculuğu gibi. Anaga’da idal bir gezi için, Cruz del Carmen’den sonra, Taganana’yı tadını çıkarmak için Vueltas de Taganana yolunda yürüyün. Gevşemek için, Benijo plajında veya Roque de Las Bodegas’da denize girip akşam yemeğinde taze balık yiyebilirsiniz. Geceyi de burada geçirmek isterseniz, bölgede oda-kahvaltı hizmeti veren otel ve hosteller ulunuyor.

5. Los Abrigos

Tenerife’nin güney sahilinde yer alan şirin bir balıkçı köyü olan Los Abrigos, birçok tatilcinin henüz keşfetmediği gizli bir mücevher. Adadaki en popüler tatil merkezlerinden uzak, sakin, huzurlu ve bakir bir bölge olan Los Abrigos’un volkanik plajı, güzel küçük bir koyu, şirin bir kilisesi ve limanı bulunuyor. Diğer yandan Los Abrigos balık sevenler için bir cennet. Zira, Tenerife’nin en iyi balık restoranlarının bulunduğu güzel liman, deniz ürünlerini ve yerel yemekleri tatmak için mükemmel bir yer.

Tenerife aynı zamanda, dünyanın en iyi serbest dalış destinasyonlarından biri. Diğer yandan Tenerife Yürüyüş Festivali sırasında, Masca Geçiti üzerinden dağdan okyanusa doğru yürüyüş rotalarını keşfedebilirsiniz. Tüm bunlar için bir Tenerife uçak bileti almanız yeterli.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here