Uçak Bileti

Akdeniz’in sıcak ruhunu yansıtan Barcelona, Yeni Sanat Akımı’nın (Art Nouveau) süslediği sokaklarında rengarenk görüntüler sunuyor ziyaretçilerine. İspanya’da başkent Madrid’den sonra en büyük ikinci şehir olan Barselona, Katalanların merkezi olarak tanınıyor.

Yemyeşil parkları, gece yarılarına kadar sokakta devam eden yaşamı, hareketli gece hayatı, etkileyici mimari yapıları, lezzetli yemekleri, şık butik ve mağazalarıyla Barcelona, keyifli bir tatil rotası.

Barcelona Gezilecek Yerler

BarselonaAkdeniz ruhunu sokaklarına yansıtan ve sokaktaki enerjisiyle insanın yüzünü güldüren Barcelona gezilecek yerler açısından da çok sayıda alternatif sunuyor. Şehirde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Palau de la Música Catalana, La Boqueria, Picasso Müzesi, Fundació Joan Miró, Gaudi’nin yarım kalan bazilikası La Sagrada Familia ve Park Guell bulunuyor.

Şehrin sembolü sayılan Park Guell, Barcelona’yı tepeden izlemek için en iyi nokta. Yeni Sanat Akımı’nın izlerini taşıyan parkta soluklanmak, şehrin tadını çıkarmanın keyfine doyum olmuyor.

Barcelona gezilecek yerlerLa Sagrada Famiglia’nın inşasına 1882 yılında başlanmış. Günümüzde de yapımı devam eden yapı, dünyada en iyi tasarımlardan biri olarak kabul ediliyor.

Mobil Uygulama

Özellikle çocuklu ailelerin tercihi olan Hayvanat Bahçesi ve Akvaryum, hiç eksilmeyen çocuk cıvıltılarıyla neşeli bir köşe. Gaudi imzası taşıyan La Pedrera’nın çatı katından şehri izlemek de listede mutlaka olmalı.

İstanbul’un Galata semtini andıran ve tarihi yapılarla dar sokaklarıyla meşhur olan El Born’un ara sokakları iyi fotoğraf kareleri için tercih ediliyor.

Sanatla haşır neşir olanlar için Picasso Müzesi, eğlence arayanlar için Las Ramblas Caddesi, şehre daha farklı bir yerden bakmak için Montjuic tramvayı öneriliyor.

Barcelona’ya Nasıl Gidilir

İstanbul Atatürk Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan haftanın 7 günü Barcelona’ya uçak seferi bulunuyor. Barcelona uçak bileti alarak Türk Hava Yolları ya da Pegasus Havayolları ile bu şehre seyahat etmek oldukça kolay. Barcelona El Prat Havalimanı’na İstanbul’dan 3 saat 45 dakikada gidiliyor. Ayrıca diğer havayolları ile aktarmalı olarak da uçmak mümkün. Havalimanı ile şehir merkezi arasındaki mesafe yaklaşık 15 km.

Akdeniz havası solumak, Avrupa’nın en renkli sokaklarında kaybolmak isteyen ve günün her saati güler yüzlü yerel halkla buluşmak için Barcelona doğru bir seçenek. Bir uçak bileti uzaklığındaki bu hareketli şehri keşfetmeye hazır mısınız?

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here