Uçak Bileti

Kökleri Osmanlı’ya dayanan yoğun ve köklü bir gastronomi mirasına sahip olan Türkiye’de, gastronomi turizminin en çok geliştiği yer, Güneydoğu Anadolu Bölgesi olarak biliniyor. Bu nedenle, değişik ve leziz tatlar denemek isteyen gurmelerin ilk durağı da, bu bölgedeki şehirler oluyor. Coğrafi özellikleri bakımından çok çeşitli bitki, sebze ve meyve türleri yetiştirilen Türkiye’de, birbirinden eşsiz lezzetler tadabileceğiniz bu şehirlere doğru yola koyulup, damağınızda hoş tatlar biriktirebilirsiniz. İşte o harika şehirlerden bazıları.

Gurme Gezginlerin Gitmesi Gereken 5 Harika Şehir

1. Gaziantep

Hititler, Mısırlılar, Persler, Komogeneler gibi sayısız medeniyete ev sahipliği yapan ve hepsinin yemek kültüründen izler taşıyan Gaziantep mutfağında, 250’den fazla yemek ve tatlı çeşidi yer alıyor. Etli yemekler, çorbalar, sarmalar ve tatlıların yanı sıra kurutulmuş gıdalar ve baharatlar bakımından da oldukça zengin olan Gaziantep’te, Türkiye’nin ilk mutfak müzesi de bulunuyor.

Gaziantep uçak bileti veya Gaziantep otobüs bileti satın alarak Gaziantep’e ulaşabilir, Gaziantep otellerinde keyifle konaklayabilirsiniz. 

2. Şanlıurfa

Şıllık tatlısı, söğürme, ağzı açık, boranı, çiğ köfte ve ciğer kebabı gibi sayısız yemek ve tatlı çeşidi bulunan Şanlıurfa, midesine düşkün gezginler için oldukça cezbedici bir şehir. Misafirperverlikleri ve kalabalıktan ucu görünmeyen sofralarıyla da bilinen Şanlıurfa’da, yemek kültürünün temelini bol salçalı, acılı ve baharatlı yemekler oluşturuyor.

Mobil Uygulama

Şanlıurfa uçak bileti, Şanlıurfa otobüs bileti ve Şanlıurfa otel rezervasyonu turna.com’da.

3. Hatay

Ünü dünyaya yayılan künefenin yanı sıra dolmaları, et yemekleri ve çorbalarıyla da adını duyuran Hatay‘da, kağıt kebabı, patlıcan dolması, analı kızlı, oruk, aşşur, semirsek, kabak tatlısı, cevizli biber, tepsi kebabı, humus, zahter salatası, peynirli irmik helvası, küflü çökelek salatası gibi muhteşem yiyecekleri yemeden seyahatinizi tamamlamayın.

Lezzetin başkenti Hatay’a ulaşmak için Hatay otobüs bileti ve Hatay uçak bileti seçeneklerini değerlendirin.

Hatay otelleri keyifli bir konaklama için sizi bekliyor.

4. Mersin

Şalgam suyu, cezerye, içli köfte, kerebiç, ciğer kebabı, balık ve deniz mahsulleri gibi lezzetler Mersin‘de oldukça fazla tüketiliyor ancak mutfağın temel yemeklerini kebap çeşitleri oluşturuyor. Küçük parçalara ayrılarak pişirilen tantuni de, şehirde en çok tüketilen kebap türlerinden biri. Zaten her köşe başında bir tantunici gördüğünüzden, bunu anlamanız çok da zor olmuyor.

Mersin otobüs bileti ve Mersin otel rezervasyonu için uygun fiyatlı seçenekler sunan turna.com’u ziyaret edin. 

5. Malatya

‘Bulgur olmazsa Malatyalıların karnı doymaz’ derler. Yolu Malatya‘ya düşenler neredeyse her yemeğin içerisine bulgur eklendiğini görünce, bu sözün ne kadar anlamlı olduğunu anlayabilir. İçli köfte, sumaklı ekşili çorba, sıkma köfte, ayva köftesi, kurşungeçmez köftesi, gidirikli köfte, haşhaşlı top köfte, kabaklı çimdik köfte, yoğurtlu balkabağı köftesi gibi onlarca çeşit köfte çeşidi bulunan bu şehirde, karnınız doymadan sofradan kalkmanız imkansız.

Malatya’ya ulaşmak için Beydağı veya Malatya Zafer Turizm otobüs firmaları ya da Anadolujet ve Pegasus hava yollarının sunduğu seçeneklere bakmakta yarar var. 

Siz de yeni tatlar denemeyi seviyorsanız, uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek, hem Türkiye hem de dünya mutfaklarını keşfedebilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here