Uçak Bileti

Çekya‘nın başkenti ve en kalabalık şehri Prag, dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri arasında. Orta Çağ esintileri taşıyan şehir, Avrupa’nın kalbi, Şehirlerin anası, Masal şehir, Altın şehir gibi isimlerle anılıyor. Kente turistleri çeken en önemli etken ise, sahip olduğu zengin tarihî mimarisini günümüze dek bozulmadan koruyabilmiş olması. Dünyanın her yerinden gezginleri kendine çeken bu şehir sizin de planlarınız arasındaysa Prag’a nasıl gidilir yazımı okumadan yola çıkmayın derim. 😊

Prag Nerede ?

Prag Nerede

Çekya’nın başkenti, Orta Avrupa’nın popüler turizm rotalarından Prag, ülkenin kuzeybatısında yer alıyor. Vltava Nehri kıyısında 9. yüzyılda kurulan bu şahane şehir, Çek Cumhuriyeti’nin Orta Bohemya Bölgesi’nde konumlanıyor.

Prag şehrinin haritadaki konumu burada.

Prag’a Nasıl Gidilir ?

Prag’a Nasıl Gidilir

Prag’a Türkiye’den ulaşmak çok kolay. İstanbul Atatürk ve İstanbul Sabiha Gökçen havalimanlarından farklı havayolu şirketleri Prag’a uçuyor. Doğrudan seferlerle Václav Havel Havalimanı’na gidiliyor. Şehir merkezine 19 kilometre uzaklıkta olan havalimanından otobüs ve taksi ile merkeze ulaşılabiliyor.

Mobil Uygulama

En az 3 gün ayırmanız gereken Prag’a Çek Havayolları, THY ve Pegasus’un İstanbul üzerinden kalkan direkt uçuşlarıyla 2,5 saatte ulaşmak mümkün.

Kale, köprü ve katedralleri, 300’e yakın yerel birası ve otantik sokakları ile Prag, ziyaretçilerini büyülüyor. Prag uçak bileti ile Türkiye’den 2 saat 40 dakikada ulaşılabilen bir şehir. Şehri keşfetmek için ilk olarak uçak biletlerine göz atabilirsiniz.

  • En uygun Prag uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.
  • Çekya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Prag Havalimanının şehir merkezine metro bağlantısı yok. Ulaşım için otobüsleri kullanabilirsiniz. 100, 119 ve 191 numaralı otobüsler ile hem şehir merkezine hem de B Metro Hattı’ndaki Zličín istasyonuna ulaşabiliyorsunuz.

Çekya’nın Ostrava başta olmak üzere diğer enfes şehirleri Plzen, Brno, Karlovy Vary gibi yerlerden başkente Çekya Demiryolları, RegioJet ve Leo Express seferleriyle 4 Euro’dan başlayan fiyatlarla ulaşım mümkün.

Prag’a Ne Zaman Gidilir ?

Prag’a Ne Zaman Gidilir

Prag’a gitmek için en uygun zaman aralığı sonbaharın ilk zamanları ve ilkbahar ayları. Bu dönemlerde gezmek için hem hava daha ideal hem de şehir daha az kalabalık oluyor. Şehrin yıl içerisindeki genel hava durumu çoğunlukla serin ya da soğuk olduğundan, yazın sıcak havalarda otel fiyatları oldukça yükseliyor.

Bu nedenle Prag’ı makul fiyatlar çerçevesinde gezmek istiyorsanız, sonbaharın ilk zamanları ve ilkbahar sizin için en ideal seçenek olabilir. Bunun yanı sıra Noel döneminde de Prag’ın ayrı bir güzelliği olduğunu belirtmek gerekiyor.

Köprüleri, kaleleri, kiliseleri, müzeleri ve saraylarıyla büyüleyen, sanat ve kültür kokan Orta Avrupa’nın masal şehri Prag, rotanıza mutlaka eklemeniz gereken seyahat duraklarından biri. Şahane gezilecek yerleri ve kolay ulaşımı sayesinde kısa tatil planlarınız için ideal bir tercih!

Prag hakkında diğer içeriklerimi de mutlaka okuyun.

Prag’da Görülmesi Gereken Yerler

Otobüs Bileti